[]

Halk eğitim neden ücretsiz deyip ücret talep ediyor?

Şimdi ben çalışmadığım süreçte hem dil kursuna kaydoldum ücretsiz diye. 2 aylık a1 kursu in yurtiçi geçerli sertifikalı Almanca kursu, 400 TL istendi. Ayrıca kitaplarımızı da kendimiz aldık, hoca sağ olsun uygun fiyata ayarladı ancak defter fotokopisi, milli eğitim kitabı falan zaten. Ben de prosedürü bildiğim için aile birliğine gidip ödeme yapamayacağımı durumu belirttim. İşte desteğimiz yok, ödeme sizden almazsak burası dönmez dendi. Dedim bunun muhatabı ben değilim ki, ben de iş bulamadığım için burdayım. Ayrıca yoklama alıyorsunuz, madem ücret alacaksınız neden devam zorunluluğu var. Kayıt siliniyor aşınca. Ben prensip olarak açıkçası insanların böyle kandırılmasından rahatsızım. Çünkü kişiselleşti mevzu, bana sunulan ücretsiz eğitim resmen e ver nolucak diye bir yere geldi, özellerle kıyaslandı. Burası özel bir işletme değil vs dedim. Her neyse, buranın bağımsız bir bütçesi var diye biliyorum biraz kaderine bırakmış gibi. Bilen varsa aydınlatabilir mi beni bütçeyle ilgili? Ve süreç nasıl olmalı bu konuda bir ısrarla karşılaşırsam? Sonuçta tamam bu seferlik böyle olsun, ama başka kursa gelirseniz olmaz dendi yani bana :) sorumluluğun tamamen ücretsiz eğitim almak isteyen ve durumu müsait olmayan insanlara yüklenmesi canımı çok sıktı. Sonuçta diğer kişiler veriyorlar bilmeden, konu ben değilim sadece. Merak ediyorum yani buna bu kadar gerek var mı? Çünkü cüzi miktar diyor falan hoş değil. Kimse burda maddi durumunu açmak zorunda değil, sadaka istenmiyor. Her neyse sakin olayım bekliyorum bilenleri :)) yanlış yazdıysam özür, kontrol etmeye fırsatım yok şu an :)




 
zamaninda ben de benzer sekilde sorgulamistim. en sonunda "sinifta herkes parasini vermis derslere katilirken sen vermedigin icin utanmayacak misin?"a getirdiler lafi. bana taninmis ucretsiz bir haktan yararlandigim icin utanmami bekleyen sozde egitimcilerle daha fazla muhatap olmak midemi bulandirdigi icin ne kayit oldum ne kursa gittim. meb'e de sikayet etmek icin aradigimda da bununla ilgili yaptirimlarimiz olacak yakinda bu konuyla ilgili calisma yapiyoruz seklinde bir cevap aldim. sonra ne oldu ne olmadi bilmiyorum daha fazla kosmadim pesinde.


  • kedi olmus gidiyorsun  (21.12.22 16:08:16) 
halk eğitim merkezlerinde durum değişmemiş 10 yıldır

bir arkadaşım bilgisayar kursu için halk eğitim merkezine başlamıştı, çünkü oradan aldığı sertifika kendi başvurduğu yerlerde geçerliydi formaliteden alıyordu yani, derslere katıldı bitirdi para vermezseniz sertifikanızı çıkarmayıza getirdiler o da sizin gibi kafayı taktı haklı olarak, istenen para çok bir şey değildi ama insanların salak yerine konması ve düzen böyle tavrı sorun
  • freebird5406_2  (21.12.22 16:39:47) 
Çok iyi anlıyorum. Ben de düşündüm uğraşmadan çıkayım diye ama insanın da içine oturuyor. Şimdilik devam etmeye niyetliyim ama muamele çok rahatsız edici gerçekten. Aradaki resmi ilişki vicdanı boyuta taşınıyor ve hakkımdan feragat etmem isteniyor resmen. Şimdi şikayet etsem bu seferlik tamam deyip yaptığı adeta pazarlık da yanar mı diye düşünüyorum. Diğer insanlar da belki zor bela veriyor veya kursu bırakmak zorunda kalıyor, haksızlık resmen.


  • dredntsouth  (21.12.22 17:13:39) 
Halk eğitim, okul gibi yerlerde bakanlığın gönderdiği hizmetli personeli genelde yetersiz oluyor. Örneğin 3 hizmetli personel ihtiyacı var ise 1 ini devlet gonderiyor. 2 sini bu kurumlar kendi imkanları ile çalıştırıyor, maaşını ve sigortasını yapıyor. Bağışlar, okul aile birliği bütçesi vs. Bu sebeple istiyor olabilirler.

B
  • wilhelmwasmuss  (21.12.22 18:49:18) 
örgün eğitim de ücretsiz güya ama veliden aidat alıyor okullar. kaldı ki halk eğitim..


  • lancelot du lac  (21.12.22 19:34:42) 
Kesinlikle bu durumda kurumun da zorda bırakıldığının farkındayım. Ancak açılan her sınıf için 50×400 den 10bin aylık toplanıyor neredeyse. Elbet harcamalarını bilemem toplamda. Kitap falan da bizden çıkıyor zaten. Ancak temel mantığı meslek edindirme, ekonomiye halkı dahil etme çabasıyken para ödemek istemeyeni atarsanız özel bir klüp gibi bir şey olur burası. Tek sınıftan aylık 10bine yakın para azımsanıcak gibi değil. Bir de düzeni böyle durup halka yükledikten sonra zaten kim neden değiştirsin ki bu sistemi :) nasılsa böyle böyle yürütülüyor diye esas sorumlular da üstlenmiyor elbet. Zaten aile birliğindeki hanımefendi açıkça toplantıda kendisine "siz işinizi bilirsiniz" dendiğini söyledi yetkililerce, bütçe ile ilgili...


  • dredntsouth  (21.12.22 19:49:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.