[]

İşyerinde küçük bir gerginlik

İşyerinde bize bir eşli çalışma verildi. Eş olduğum kişinin patronla arası çok iyi, hergün sohbet ediyorlar uzun uzun. Biz çalışmamızı ikiye bölmüştük. Biraz o kendi kısmını yapıyordu, biraz ben. O sonuç olarak bir kere yaptı ve konuştuğumuz değişiklikleri uygulayacaktı fakat erteliyordu. Ben onun belli bir bölümüne yardım edeceğimi söyledim ve söylediğim kısmı yaptım. Kendi kısmıma da resimler ekleyip toplantıya yetişmeye çalıştım. Onun bir slaydı çok zayıf kalmıştı. O görsel ekleyeceğim dediği için ben dokunmadım. Tüm sunumda sadece o bir slayt bitmemiş duruyordu.

Ben toplantıdan geldiğimde o, patron ve yakın olduğu başka biri konuşuyorlardı. Üçünkü kişi şaka yollu bana “çalışmanızın hepsini gördüm” dedi. O kişi “hayır!” diye seslendi. Bu seslenmede panik hissetmiştim.

Şimdi birden uyandım ve dank etti. Sizce benim dedikodumu yapmış olabilir mi? Bakın kendi kısmını süsledi benimkini yapmadı diye? Çünkü toplantıdan geldiğimde garip bir ortam vardı. siz ne düşünürdünüz? Daha önemlisi ne yapardınız?

 
Çalışma şekli garipmiş. Sunumun son halini patronlara göstermeden önce bir prova yapabilseydiniz iyi olurdu. O zaman eksik bir sayfayla patronun karşısına çıkmamış olurdunuz. O sayfa arkadaşınızın sorumluluğunda olsa bile sonuçta iş ikinize verilmiş ve bir şekilde siz de sorumlusunuz. (Tatsız bir durum ama böyle)

Bunun dışında evet, sizin dedikodunuzu yapmış olabilir. O an yapmadıysa da arkanızdan türlü işler çeviren birisi olabilir. İş hayatında her türlü tiple karşılaşacaksınız. Bunlarla da baş etmek bazen işin bir parçası oluyor maalesef. Sizi çok yoran bir ortam varsa olabildiğince yıpranmadan başka bir firmaya geçmeye çalışın.

"Kendi kısmını süsledi benimkini yapmadı" demiş olsa bile bu size eksi yazmaz. O kişi patrondan torpilliyse biraz canınız sıkılabilir. Bu tarz şeylere de hazırlıklı olmalısınız. Size verilen işleri layıkıyla yaptığınızda hakkınız teslim ediliyor mu ona bakın. Hakkınızı alamadığınızı düşünüyorsanız iş değiştirin.
  • pispinti  (21.12.22 10:46:57) 
Çok takılmayın. İşinizi yapın, sorulursa çatır çatır savunun. Öbür türlü, kim ne demiş, ne yapmış işine girerseniz hayat çekilmez hale geliyor. Hele böyle belirsiz durumlarda niyet okumaya girişirseniz, hiç çekilmez.

Çalışana her yerde iş var. Değerinizin bilinmediğini düşünüyorsanız, iş bulun ve ayrılın.



.
  • kartallar yuksek ucar  (21.12.22 12:52:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.