[]

ofiste üşüyüp evde ısıtmaya ihtiyaç duymamak

izmir'de pazartesi sabahından beri şiddetli bir poyraz fırtınası vardı ve iki gecedir gece sıcaklığı 4-5 derece.

bu akşam üstü ofiste sohbet ediyorduk. bir arkadaş bornova'da evde henüz hiçbir şey yakmadıklarını söyledi. dün gece de elektrikli soba vs hiçbir şey yakmamışlar.

hadi düne kadar normal diyelim de dün gece de üşümediniz mi dedik. yoo ev hiç soğuk değildi ki deyince hepimiz bir şaşırdık. çünkü dün gece uçuyordu izmir, zirai don uyarısı falan yapıldı.

e o zaman sizin alt komşu, yan komşu falan çok yakıyordur, sizin ev de ısınıyordur dedik. yoo yakmıyorlar dedi.

başka biri ev çok mu güneş alıyor dedi, pek güneş de almıyormuş.

oturdukları bina eskiymiş, öyle son teknoloji yalıtım vs de yok. ev soğuk olmuyor diyor başka bir şey demiyor.

işin ilginç kısmı ise şu: bu arkadaşımız 30+ kadın ve ofiste gayet üşüyor. öyle kışın üşümeyenlerden değil.

sorum: bu kız bizi mi yiyor yoksa dışarısı 4 dereceyken evi para harcamadan sıcak tutmanın bug'ını mı bulmuş?

en son doğalgaz faturası da 30 tl gelmiş.

 
bizim bi arkadas ofisteki artiklari goturup evde yerdi, kesinlikle evine icecek harici birsey almazdi.
bu hatun da ofiste evde yetecek kadar isiniyor gibi :)
varyemez +1
  • cooperr  (21.12.22 08:59:30) 
evinin konumu ve malzemesi etkileyebiliyor bazen gerçekten. ya da üşümesi strese bağlı olabilir. evde huzurlu olduğu için daha iyi hissediyodur.


  • my pink  (21.12.22 09:21:43) 
Apartmanin altinda firin olmasin:) Ust alttan yakmiyorlar ne demek, nasil emin oluyor, kapilarina gidip de sormus mu? Onlar yakiyordur iste.


  • speedy  (21.12.22 09:58:36 ~ 10:01:45) 
gercekten usumuyor bence ama nedenini anlamadim. bornova belki oldugunuz yerden farkli bi sicakliktadir gercekten. belki de o alt-ust yakmiyor saniyordur. cok yemek yapan biriyse firin falan isitiyordur belki tabii bunun icin studyo dairede oturmasi lazim anca.
bilemedim cevabi ama pinti falan degil bence. pinti insan niye kendini acik etsin ki? yakiyorum evde der. 30 degil, 300 geliyor sorma der.

  • Kittie  (21.12.22 10:12:11) 
speedy+1 nerden emin oluyorlar ya benim evim de kapidan girince kalorifer acik gibi bi hava var ama yakmiyorum. bina eski, arada bir yerde kaliyor, daire buyuk ama sicak.%1000 ihtimalle komsular yakiyor baska sansi yok. bir de cephe mevzusu


  • ala09  (21.12.22 10:18:00) 
Izmirde degilim ama benim ev de eski ve yalitimsiz, yanim acik, altta da yakiliyorsa da cok yandigini sanmiyorum. Disarisi 2-3 dereceyken evin ici 18 derece oluyor. Bir hirka giyip rahatca oturabiliyorum. Ofiste isitma surekli acik, 20-21 derece icerisi ama serin geliyor. Butun gun bisey yapmadan oturmakla alakali herhalde.


  • mirafiori  (21.12.22 12:16:33) 
Alışmış olabilir ancak şu da var, eğer eskiyse adını bilmiyorum da eski tip bir tuğla var, İzmir'deki eski diyebilecegimiz evler yapılırken kullanilagelmis. Tuğla ile ilgili olabilecegi benim tahminim ama babamlarin evi de onunla yapılmış ve cidden yalıtımı güneş gormemesine rağmen çok iyi sağlıyor, gece hariç pek ihtiyaç duymadiklarini söylüyorlar ısıtmaya.

Çocukluğumdan da hatırlıyorum, o zaman evin etrafi apartmanlarla çevrili olmadığı icin güneş de görürdü, yılın 1-1.5 ayı falan soba yakardik sadece.
  • encokbenisevinnolur  (21.12.22 13:56:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.