[]

Kyk faiz silinme konusu

2019da baslayan kyk borcumu işe başladıktan sonra ödemeye basladım, af gelcek konusu olunca faiz ödemiyim diye beklettim. Ama simdi baktığımda hala gecikme zammı görünüyor anlamadım?
Borc 350 tl ama gecikme zammı ile 480 olmus mesela.

Gecikme zammı ve faiz aynı sey değil mi?
Aynı seyse ödemesi baslayanları mı kapsamuyordu acaba?
Bi aydınlatın be:)

 
gecikme zammı borcun vadesini geçirdiğiniz için eklenen faiz. onu ödeyeceksiniz ya da beklersiniz bir ara vergi affı çıkar o da silinir ondan sonra ödersiniz. silinen kredinin kendi faizi. artık sadece kişiye ödenen anapara kadar geri ödeme yapılacak. sizin de toplam borcunuzun azalmış olması lazım.


  • kanatlı kontun müşfik öpücüğü  (21.12.22 00:09:11) 
Hayır aynı şey değil. Kyk kredilerinin faizi ve ödeme planı daha almaya başladığınız anda bellidir. Gelecek yıllık zama göre değişiklik gösterebilir ama mesela 4 yılı bitirdiniz, 2 yıl sonra da ödemeye başlayacaksınız. 4. yıl bittiğinde 2 yıl sonra ne zaman ve ne kadar ödeyeceğinizin tablosu vardır. o tablo faiziyle birlikte bi ödeme planıdır. ama zamanında ödemezseniz üstüne gecikme zammı biner, o da güncel bir ceza gibi faizden ziyade.


  • vaveylababa  (21.12.22 08:05:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.