[]

Yazılımcı için ücret

Selam sevgili duyuru yazılımcıları,

Bir yakınım yazılımcı. Kendisinden;
-Güncellenen bir web sitesini, ben "haydi kopyala" dediğim zaman güncel duruma göre kopyalayan ve internet yokken veya o websiteye girmeden de bana güncel durumunu gösteren
-Kopyaladığı bilgileri verdiğim şartlara göre düzenleyecek, yeni şeyler oluşturacak bir yazılım yapmasını istemeyi düşünüyorum.

Düzenleme, yeni şeyler oluşturma kısmını verileri manuel olarak girersem ben excel'den yapabiliyorum. O yüzden öyle çok büyük ve uğraştırıcı şeyler olmadığını tahmin ediyorum.

Belki hiç para istemez, belki çok küçük bir rakam ister ama emeği boşa gitsin istemiyorum.

Böyle bir emek için ödemem gereken ücret ne olmalıdır?

 
2k derdim ben


  • lapaz  (20.12.22 17:29:31) 
"O yüzden öyle çok büyük ve uğraştırıcı şeyler olmadığını tahmin ediyorum."

Hocam birine yazılım yaptıracaksanız yukarıdaki cümleyi kurmayın mümkünse. Çünkü istediğiniz en ufak şey bile iş miktarını iki katına çıkaracak bir şey olabilir. Bu dışarıdan çok anlaşılmıyor haklısınız ama içeride durumlar farklı.

Misal:

- Verilerin nasıl gösterildiği sık sık değişiyor mu? Site değişebilir, site değişirse o arada sizin program çalışmaz. Anlık güncelleme yapılamadığı bi durum için ne senaryo hazırlanacak? Aciliyet ne? İki gün veri alınamazsa ne olur?

- Veriler nerede depolanacak? Yarın bilgisayar bozulursa verilerin kaybolup kaybolmamasını umursuyor muyuz?

- Kaç veri çekiliyor? Karşı taraf kısa sürede çok miktarda veri çekilmesini engelliyorsa bunun etrafından nasıl dolaşılır?

- Excel milyar dolarlık bi yazılım. Düzenlemenin ne olduğuna göre değişir ama onun becerilerinin binde birini bile kopyalamak duruma göre çok zor olabilir. Toplama çıkarma okey, ama "şu paraya alınabilecek en ucuz ürünlerden bir kampanya paketi oluştur" gibi bi iş varsa geçmiş olsun mesela.

- Terminal kullanmaya okey misiniz? Yoksa illa ki grafik arayüz mü lazım?

- Bahsettiğiniz siteden halihazırda veri çeken bir açık kaynak kütüphane var mı?

Bunlar yazıyı okuyunca bir anda aklıma gelen şeyler. İşe başlayıp üstüne iki saat düşünecek olsak bunun gibi belki 50-100 tane daha soru işareti ortaya çıkabilir. Hepsinin cevabına göre de işin ölçeği baya bi değişir.

Ben geçenlerde bi siteden sadece düzenli verip çekip bi yere kaydedecek (gösterme işlem vs yok yani) bir yazılım için 1000 $ para aldım ve verdiğim fiyattan memnun değilim mesela, bi daha olsa yapmam.

O yüzden yapabiliyorsanız olabildiğince ayrıntılı bir döküman hazırlayıp karşı tarafa gönderin. Fiyatı ve yapıp yapamayacağını o söylesin. İş belki kolaydır belki de zordur, ayrıntılarına bakmadan ne söylense yalan olur yani.
  • plutongezegendegilmi  (20.12.22 21:24:05 ~ 21:24:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.