[]

madrid gezisi için önerileriniz

merhabalar şubat mart gibi madrid'e gitmeyi planlıyoruz. sizden ricam, nerelere gidilir, hangi müzeler iyidir, yemek olarak hangi restorantları önerirsiniz, çevre illerden hangisine gitmekte fayda var vs tüm önerilerinize açığız. bir de zamanında seville ye gitmiştik ve oradan bir kart almıştık, bu kart ile de 1 hafta boyunca istediğimiz yere bu kartla gidebiliyorduk ( otobus vs ) , böyle bir uygulama madrid'de var mıdır ?

teşekkürler...


 
Orada ne yeseniz kotu cikmaz. Kose barlara girin bir bira isteyin yanindaki tapaslari atististirin mesela. Orejas (domuz kulagi) mutlaka yiyin. Torreznos diye kizarmis bacon var, agir ama lezzetli. Zarajos diye kucuk porsiyon sis kuzu kokorecler var, ilginizi cekerse. Cok basit olmasina karsin siklikla denk gelinen bir tabak pimento del padron, bildigin yesil biber kizartmasi ama guzel oluyor. Bunlar casa toni'de yenilebilir. Tabi ki tortilla onermeden olmaz, casa dani'de yenilebilir. Ayni markette (mercado de la paz) baska butikler de mevcut. Turistik olarak mercado de san miguel var, turistik ve pahali ama lokal yemekleri tatmak acisindan iyi. Mercado de la Cebada yine benzer sekilde yemek butiklerinin oldugu bir market, tikinilabilir.
Mercado Antón Martín'deki sarkuterilerde jamon ve peynir falan yemistim ama obur marketlerde de yenilebilir. Bol bira, sangria ve vermut icin.

Biz gittigimizde hic ulasim kullanmadik yuruduk her yere. Hatirlamiyorum turist kartlari var miydi.

Botanik bahce guzeldi ama bu mevsimde biraz kuru olabilir. Gittigim guzel botanik bahcelerinden ustelik 2€ gibi biseydi girisi. Muze gezecek vaktim olmadi ama meshur muzeler zaten belli.

Edit ek : Youtube'da Spain Revealed kanalina bakabilirsiniz
  • mirafiori  (20.12.22 16:06:00 ~ 16:38:13) 
Madrid için beklentiniz çok yüksek olmasın ama. Yani her yeri gezmişseniz ve Madrid eksik kalmışsa gidin ama pek bir numarası yok bence.


  • pispinti  (20.12.22 16:07:42) 
puerta del sol'de guzel bi kahve icin


  • tantavizisyon  (20.12.22 17:18:03) 
Prado Müzesi

Ek bilgi: Free access
Monday to Saturday from 6 p.m. to 8 p.m.
Sundays and holidays from 5 p.m. to 7 p.m.
  • kendi helvasını kavuran zombi  (20.12.22 17:54:57 ~ 18:07:18) 
Kişisel deneyimlerim, birkaç yıl önce not almıştım.

retiro park - palacio de cristal var içinde, gündüz bi uğramanı öneririm.

palacio real - madrid kraliyet sarayı. içine girmene gerek yok zaman kaybetmek istemezsen. mimarisi çok iyi

gran via - çok güzel ve ünlü bir cadde

plaza mayor - merkezi yerde zaten

templo de debod - bunun fotoğraflarına bakın önce, ulaşımı biraz ters olabilir, az yokuş çıkıyorsunuz. mısır’dan getirilmiş tarihi eserler var. akşamüstü tepede çok güzel oluyor ortam.

plaza de cibeles - retiro parka giderken, çok tatlı bi meydan

salamanca - burası bi mahalle. yakınlarda ise sokaklarını dolaş. çok çok güzel

la latina - burası da aynı şekilde. çok iyi.

malasaña - mahalle burası da. sanat, tapas, cafeler bol

mercado san miguel - burası pazar alanı gibi bi yer. gündüz muhtemelen 3’e kadar falan açık olur. yerel bi şeyler alıp yiyebilirsin. çok turistik bi mekan

puerta del sol - burası madrid’in en merkezi yeri. sol meydanı. kuzeyde gran via caddesi kalıyor. buralardan ara sokaklara dalabilirsin. sana bi şeyler satmaya çalışan insanlar çıkabilir meydanda


paseo del prado - atocha, retiro parkı civarını dolaşırken bu bulvardan geçmeye çalış. çok tatlı yer

**

the good burger çok lezizdi 2018 gibi, son yorumlara bakabilirsiniz

aşırı ucuza tapas istersen çarşamba ve pazar günleri 100 montaditos diye zincir tapasçı var. çok kalabalık oluyor ama akşamları. 1 euro’ya tapas alabilirsin. orada tinto de verano içmeni tavsiye ederim ayrıca. gazlı tatlı şarap gibi bi şey ama çok hafif. ama asıl tapası 1000 yıllık gibi gözüken köhne yerlerde yemeni tavsiye ederim.

2022 notu: burası tapasın burger king'i. öğrenciyken iyi gidiyordu ama gerçek salaş tapas mekanlarından sonra tatmin etmeyebilir, ama değişik bir ortam, tinto de verano çok lezzetli.

sangria için. bu da meyveli hafif tatlı şarap karışımı.

***

YouTube'da Spain Revealed diye bir kanal var, İspanyol kadın ve eşi İngiliz erkek Madrid için rehber hazırlamışlardı sanırım, oraya bakabilirsiniz güncel bilgiler için.
  • hadi ya la  (20.12.22 18:10:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.