[]

Doların aynı kalması ve cari açık arasındaki ilşiki

Dolar böyle kalırsa cari açık artar mı? İf yes nasıl oluyor o?




 
Doların böyle kalması bir emeğin ürünü ve bunun da bir maliyeti var.


  • Mirket  (20.12.22 10:18:56) 
yurtdisindan gelen malin fiyati dolardir. dolarin TL'ye karsi degeri degismez ama piyasaya TL pompalanmaya devam ederse ortamda alim gucu olan bol TL bulunur. normalde TL, arzi arttikca dolara karsi deger kaybeder ama biri dolari tutuyorsa bollasan TL ile ithal mallara talep artar o zaman da cari denge acigi yukselir. ama su anda yurtici fiyatlar ve agir vergiendirme nedeniyle boyle bir patlama gormuyoruz yatay seyreden kura ragmen.


  • serseri marti  (20.12.22 13:50:18 ~ 25.12.22 21:22:08) 
doların değerlenmesi ihracatın artmaya eğilimli olması durumunda fayda getirirdi. Örneğin ikibinlerde hatta daha öncesinde tekstilin merkezlerinden biriydik. Üretim alanına, otomotive girmiştik, beyaz eşya tv üretiyorduk, tarım ürünleri ihraç edebiliyorduk. Var olan ihracatı arttırma ve birilerinin tercih sebebi olmak için dövizin değerlenmesi mantıklıydı. Şu anda satacağımızı zaten satıyoruz ve o satacağımız ürünler için gerekli malzemeyi alıyoruz ve burada tüketim baskın, ithalat ağırlıklı bir ekonomimiz var. Hükümet dışında herkes bunu biliyor dolayısıyla dolar 500 TL de olsa cari açık azalmayacak. İthalatımız durur ekonomi çöker en iyi ihtimalle.


  • sparkle kiddle  (20.12.22 20:08:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.