[]

İşyeri ve genel problemler

Herkese sevgiler,
kendimi uzun zamandır çok yorgun ve bitik hissediyorum.
Yaklaşık 5 yıldır aynı işyerindeyim ne uzadım ne kısaldım. Benimle başlayanların çoğu ya ekip lideri oldu (müdür olan da var) ya da farklı firmalara gittiler. Ekip olarak yurtdışı bağlantılı çalışıyoruz ekibin en eskilerinden olmama rağmen bir defa yurtdışı ofisine göndermediler , yeni arkadaşlar bile gitti.
İş yerinde gün boyu canım çıkıyor.15 kişilik ekibiz tüm yük benimle birlikte 5 kişide. Siz işi biliyorsunuz deyip her işi bize veriyorlar. İki gün izin alsam maillere bakmak zorunda hissediyorum kendimi. izin günümde bile en az 3 kere de telefon geliyor kusurabakma acil durum oldu diye.
Yaşım 30, çok değil biliyorum ama firmaya alıştığım için başka yere geçmekten de çekiniyorum.
eskiden beri insanların ne düşündüğünü önemseyen, insanlarla iyi geçinmeye çalışan hep alttan alan adam oldum. Bir şey yapmadan yüz defa düşünürüm. En ufak konuda bile birinden onay almaya çalışırım abimden, kız arkadaşımdan, patronumdan vs.
Her şeyi kuralına uygun yapmaya çalışırım. Bu yüzden ya geç kalırım ya da yapamam. Çok basit şeylerden bahsediyorum. İşyeri, dışarıda eğitime göndermişti iki hafta ve her gün eğitim saat 3'te bitiyordu. Kalan iki saatte yine çalışıyordum. Eğitimdeki diğer arkadaşlarım dışarıda her işlerini hallediyorlardı.
Kolay kolay yalan da söyleyemem, söylesem de çok basit konularda olur.

Bana ne önerirsiniz , ben nasıl insanları daha az umursayan, mutlu bir insan olurum.

 
“firmaya alıştığım için başka yere geçmekten de çekiniyorum.”

yo, değiştirebilirsin. ömür boyu o iş yerinde çalışmak zorunda değilsin.
  • deartheodosia  (20.12.22 00:44:04) 
Tebdili mekanda ferahlık var.


  • 2027  (20.12.22 10:13:38) 
Duygusal olarak 'codependent' olabilirsiniz, anlattiklarinizdan 'surekli herkesten onay alma,sevilme ihtiyaci, sinir koyamamak, asiri calisarak/kompanse ederek sevilmek, deger gormek istemek' vs vs. Bu bagimliliginizdan kurtulup, kendinize, emeginize ve zamaniniza deger vermeyi, kendinizi sevmeyi ogrendikce dogal olarak bunlardan da kurtulacaksiniz ve kaliteli bir yasaminiz olacak.


  • kassiopeia  (20.12.22 10:13:46) 
Maalesef Türkiye'de "ağlamayana meme yok" mottosu var.

Yöneticinize gidip, bunları bunları yapıyorum, bunları bunları istiyorum diyeceksiniz. Siz sesinizi çıkartmadığınız için bir şey yapmıyor olabilirler. Kaba bir tabir ama "eşek olana semer vuran çok olur".

Yapmazlarsa da iş arayın. Bulunca çıkarsınız.


.
  • kartallar yuksek ucar  (20.12.22 10:29:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.