[]

Arjantin fransa maçının abartılması

Bu maçın hollanda arjantin maçından tam olarak farkı nedir?

Uzatmalarda gol olmaması mı?

Yok Ben böyle maç izlemedim. Hayatımda gördüğüm en nefis maç falan ne alaka ya? Geçen hafta aynısı olmadı mı?

 
final olması?

fransa'nın 80'den sonra 2-0'dan geri gelmiş olması?
  • mark greg sputnik  (19.12.22 20:58:37) 
Illa hollanda-arjantin ile kiyaslayacak olursak hem 2-0 dan 2-2 ye geldi, hem de uzatmalarda 3-2 den 3-3 e dondu. Ustune bir de @mark in dedigi gibi final olmasi ve normal surelerde son gollerin 80 sonrasi gelmesi vs etkiliydi.

Kisacasi hayatimda gordugum en nefis mac olmasa bile uzun zaman sonra finale gercekten yakisacak cok guzel bir mac oldu. Bu yuzden abartildigini pek dusunmuyorum.
  • j r r tolkien hayrani  (19.12.22 21:10:08) 
maci izledin mi?

75'e kadar normal bir final maciydi ancak fransa'nin 1 dakikada 2 gol bulmasi ile alev aldi ve her iki tarafin da sonuna kadar birbirine cevap verdigi, kupanin bir oraya bir buraya gittigi, iki tarafin da atak yaptigi efsane bir mac oldu.

izledigim en heyecanli finaldi 2005 sampiyonlar ligi finali ile birlikte.
  • antikadimag  (19.12.22 21:10:24) 
@antika

Ben maçı 2 kere izledim :)

Sen hollanda maçını izledin mi?

Hollanda maçı 15dk da döndü ve pen6 da benzer skorla bitti 4 3 tü sanırım.

Hayatında böyle maç izlemedim demek için hollanda maçını izlememiş olmam lazım evet :)

@mark

Mesela soruya cevap vermiyor çünkü hollanda maçını izlememiş 80 den sonra dönmesi diyor. Hollanda da döndürdü kardeşim so what?
  • respect  (19.12.22 21:13:39 ~ 21:16:24) 
dünya kupasında izlediğim tek maçtı onuda 2-2 olduktan sonra izledim (hırvatistan-brezilya penaltıları izledim bide ama maçı izlemedim)

2-2 den sonrası bile baya güzeldi top bir o kalede bir bu kalede ataklar hep gol şansı go oldu fransa geri döndü, sonları final gibi finaldi 3-3 olan penatıda ben bile heyecanlandım acaba ne olacak diye.

e daha ne olsun. en azından baştan sona doldur boşalt maç değildi.
  • basond  (19.12.22 21:17:53) 
benim hollanda macina gore gozlemledigim farklar.

1- final olmasi sebebiyle ortada buyuk bir stake var. kupaya kadar uzanip alamamak soz konusu. ceyrek finalin odulu yari finale cikmak ama burada dunyanin en buyugu oluyorsun.

2- arjantin maci kopardi derken 'sadece 1 dakika icinde' fransa'nin ortak olmasi. sonra uzatmalarda yine ayni sekilde arjantin aldi denirken tekrar fransa'nin geri gelmesi. hollanda macinda bir comeback, burada iki. hatta neredeyse fransa aliyordu 120. dakikada kaleciyle karsi karsiya pozisyonda.

3- hollanda macinda hollanda geriden gelmesine ragmen uzatmalarda 0 futbol oynandi. iki takim da rolantiye aldi ancak burada iki takim da bastirdi. hollanda maci uzatmalari keyifli degildi izlemesi ancak burada hop oturup hop kalktik dakika 80'den sonra.
  • antikadimag  (19.12.22 21:23:21 ~ 21:24:30) 
Olay taze olunca insanlar abartmayı seviyor. Son yıllardaki çoğu turnuvadaki final maçlarına bakınca gerçekten güzel maç oldu ama gidip mesela bu maçın 2005 milan liverpool finalinden iyi olduğunu iddia etmek nasıl bir kafa anlamıyorum. (görüşlerine değer verdiğim Erman Yaşar'dan bunu duyunca şaşırıp benzer bir tepki verdim)

3 gol penaltıdan oldu zaten, o bile heyecanı alıp götürüyor. Finaller arasında özel bir yeri olmasına rağmen genel olarak en iyi maç söylemleri vs. aşırı abartı geliyor.
  • signore  (19.12.22 21:43:35) 
Hollanda maçının uzatmalarında çok pozisyon olmadı Arjantin'in ikinci devre bir iki denemesi dışında. Fransa maçında ise sadece 120+3'te iki kalede toplam 3 pozisyon kaçtı. Emilio Martinez'in müthiş kurtarışının hemen ardından Lautaro kafa vuruşunu kaçırdı, ordan dönen topta Mbappe ceza sahasına baya tehlikeli girdi zor uzaklaştırdılar maç bitti. Ayrıca genel olarak uzatmalar baya keyifli geçti.

Bi de arkadaşların dediği gibi bu final maçı ve Messi'nin son finali bi de. Çok rahat 2-0 kazanıp şampiyon olacak Arjantin derken maç 2 dakikada 2-2 oldu. Fransa momentumu aldı burdan bırakmaz derken 3-2 sonrasında 3-3 ve penaltılar. Daha ne istiyosunuz ki 2005 CL'yi hatırlıyorum ama öyle tamamını izlememiştim herhalde 9 yaşndaydım, onu saymazsak izlediğim en dolu dolu ve iyi maçtı.
  • nundu  (19.12.22 21:44:13) 
Arjantinin 86 dan sonraki ilk şampiyonluğu olduğu için de daha heyecanlıydı bence


  • summerof69  (19.12.22 23:02:02) 
iki maçta da aynı şeyler olsa bile birinin unvanı final.
diğer yandan burada yazılmamış ama fransız futbolcunun uzatmanın son dakikalarında kaçırdığı net pozisyon bile olaya farklı anlam katar. garibim sabaha kadar rüyasında o golü atmaya çalışmıştır.

  • lazpalle  (20.12.22 09:02:44) 
hollanda maçıyla ne alakası var. dünya genelinde şl eufa vb. büyük finallerin çoğu sıkıcı maçlardır ve gol dahi zor olur. belki hayatında izleyebileceğin en güzel 5 finalden biri olabilir. 99 manu bayern finali, 2014 real atletico finali gibi ikonik maç çok azdır. sen 2-0 öndeyken 5 dkda 2 2 olan bir maç ve 90+7 de fransanın yüzde yüz gol pozisyonundan yararlanamamsı. tabi ki hayatımda gördüğüm en nefis maç değil insanlar hayatlarındaki boşluğu abartıya bırakmışlar. bence messi açısından ikonik ancak yazın yapılmayan bir kupa süper ikonik olsa ne olur bende 98 dünya kupasının o büyüsünü bile yaşatmadı. insanlar abartmayı efsaneleştirmeyi çok seviyor. bence bu kupa maradonanın dünya kupası kazanmasının etkisi kadar bir etki bırakmayacak ierleyen yıllarda.


  • mikahakkinen  (20.12.22 11:11:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.