[]

ahaber'e çıkmak ya da çıkmamak

çoğunlukla benzer siyasi görüşte insanlardan oluşan bir hobi grubumuz var, istanbul ve çevresinde yaklaşık 30-40 kişi zaman zaman bir araya gelerek hobimizi icra ediyoruz. tabii sayımız çok daha büyük de her organizasyona herkes katılamıyor.

önümüzdeki günlerde bir organizasyon için, grubumuzun organizatörleri, istanbul'da bir akp belediyesi ile işbirliği yapmışlar. istanbul'da tarihi dokusu olan bir yerde, hobimizi icra edeceğiz. hobimiz de radyo kontrollü araçlar ile alakalı. normalde dağ tepe çamur gidiyoruz, bu sefer böyle olsun demişler.

neyse, organizasyonun belediye ayağıyla şöyle bir konu geçmiş, elbette organizasyonun medya ayağı da olacak denmiş. yani özetle, artık ahaber mi dersiniz, farklı yandaş medya kuruluşları mı dersiniz, çekim yapacaklar, belki bir iki röportaj yaparlar, birkaç gün içinde de ahaberde olacağız.

şimdi ahaber ve türevlerinden tahmin edeceğiniz üzere pek hoşlaşmayan ben, bu reklam çalışmasının bir parçası olmak istemiyorum, ama bir yandan da hobimi de icra etmek istiyorum.

şimdi sorum şu, siz olsanız, belediyenin çeşitli desteklerle el uzattığı böyle bir organizasyona katılır mıydınız?

bu arada tek seferlik de olabilir, ilerde tekrar da edebilir. ucu açık her anlamda. bizim grubun organizatörleri de muhalif kimseler aslında, onlar uygun görmüş hobinin yayılması, gelişmesi ve destek görmesi adına.

sizin fikrinizi merak ettim.

not: illaki çekim olacak, çekimler için atatürk tshirtü giyip katılmayı düşünüyorum. muhtemelen beni blurlarlar.

 
hemen hemen tüm haber kanalları aa gibi çeşitli ajanslardan haberlerini derlerler. yani ajanslar gelir çekim yapar, ertesi sabah yayın yönetmeni ve muhabirler günlük toplantılarını yaparken kim hangi haberi yazacak konuşulur. materyal olarak da ajansın videosu+kendi yazacakları metni kullanırlar. neden çekindiğinizi anlamadım ben.


  • marla is in my head  (19.12.22 15:41:11) 
yakın geçmişte uzmanlığım ile ilgili bir çok haber kanalına yönelik değerlendirmem oldu. atv haberde halk tv'de fox'ta buna dahil. bundan bir para vs kazanmadım kendimde onlara para verip gelin haberimi yapın demedim. aradılar uygunsanız haber için gelebilir miyiz dediler uygun gün saat belirttim kısa bir değerlendirme gerçekleştirdik. hepsi bu.

ben orada işimi yapıyorken ve teknik bir konu ile ilgili konuşurken hangi kanalın olduğuyla ilgilenmiyorum ki. ben o kanalda gözüktüm diye kanalın tüm görüşlerine katılıyorum demek mi oluyor bu?! bu nasıl saçma bir şey böyle. öyleyse ekrem imamoğlu'da ilbet ortaylı'da fişlenmeliydi samanyolu tv'deki programlara defalarca katıldıkları için. olacak iş değil bu!

bence sizin bu iş karşılığı bir kazanç elde etme imkanınız var muhtemelen ve bu kazancın kaynağı sizi rahatsız ediyor sanki. bu da yanlış bir düşünce bana göre. siz işinizin karşılığını alıyorsunuz yandaşlığınızın değil.

açıkça kendinizi fazla önemsiyorsunuz gibi geldi bana. gerçekten böyle bir düşünceniz varsa hiç gitmeyin. atatürk tişörtü giyerek kime ne ispatlamak istiyorsunuz onu da anlamadım. buna gerek görmek bunu gerçekleştirmekten daha saçma olur bence. çünkü mustafa kemal atatürk türk toplumunun ortak değeridir ve siyaset üstüdür bana göre.
  • ezkaza  (19.12.22 16:05:14 ~ 16:06:33) 
Duygusal bakmayin hocam. Isinize yarayacaksa katilin gerisini bosverin. Ataturk thsirtunu de blurlamazlar zaten merak etmeyin, giyin katilin.


  • stavro  (19.12.22 16:17:20) 
ezkaza+1

ben olsam giderdim hangi kanal olduğu farketmezdi sonuçta haber bülteni sunmuyorum tematik bir program dahilinde konuşmacı oluyorum anladığım kadarıyla. ama sizin gitmemeniz daha doğru gibi. çünkü bana göre çok sığ bir tereddüte sahipsiniz. e devamı da olabilir diyorsunuz bu her çekimden önce sizi arafta bırakabilir. belliki bunu aşamama ihitmaliniz var bunu sorduğunuza göre.
  • debian  (19.12.22 16:18:53) 
bazen kendimizi fazla önemsiyoruz bence; hepsi bu.


  • since1907  (19.12.22 17:08:57) 
hobinizi zaten yapıyorsunuz, maddi bir şey değil anladığım kadarıyla. zorunda değilsem bulunmazdım orada.


  • oyokbuyoknevar  (19.12.22 17:25:39) 
siz kendi ekmeğinize bakın siyasetçiler ekran önünde birbirini yedikten sonra arka tarafta hoş sohbet eşliğinde bol tereyağlı iskender yer.


  • yirmibesonbes  (19.12.22 19:34:35) 
benzer bir durum oluşma ihtimaline karşı (ihtimal var) düşünmüştüm. Atatürk rozeti ile çıkmaya karar vermiştim. T shirt daha da iyi bir fikirmiş. (bkz: Win win)


  • sparkle kiddle  (19.12.22 20:41:32) 
kendinizi fazla önemsiyorsunuz +1


  • pardus  (19.12.22 22:52:41) 
Kendinizi bu kadar önemsemeyin.


  • t4 campervan  (19.12.22 23:40:23) 
ahaberde çalışan arkadaşa attım duyuruyu. bu akşam kimsenin çıkmasına izin vermemişler. alternatif yol haritaları oluşturuyorlarmış şu an sizin atatürk imzalı tişört ile çıkmanız ihtimaline karşın.


  • kanatlı kontun müşfik öpücüğü  (19.12.22 23:54:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.