[]

Oğluma turizmde kariyer desteği nasıl?

Anadolu lisesi mezunu ve bu sene mezuna kalmış bir oğlum var. Yıllardır her yaz ticari işyerlerinde bana yardım etti baya tecrübe edindi.ingilizcesi fena değil. Geçen yaz ona bir iş kurdum baya para kazandı. Ama bunu tecrübesi ve özgüveni artsın diye yaptı. Kazandığı parayı geleceği için kenara attı. 45 gündür iyi bir oteller zincirinin 6 yıldızlı otelinde komi olarak calisiyor çok iyi performans gösterdi daha 18 yaşında olmasına rağmen bugun garson yaptılar. Masasına ek bahsis aliyordu bahsisleri artacak vs. Cruise gemilerinde çalışmak turizmde supervizor olmak gibi hayalleri var. Lisede de turizm okumak istiyordu olmadı. Ders çalışma konusunda da tembel. Hayallerine ulaşması için nasıl yardımcı olabilirim.




 
Sozelci eşit agirlikci. İşletmeyi kazanamaz. Dil mezunu


  • deer hunter  (19.12.22 14:53:11) 
anlattıklarınıza göre mütercim-tercümanlık gibi bir bölüm okuması mantıklı gözüküyor. derslerle arası yoksa 2 yıllık olanlarına bakın. yine 2 yıllık turizm bölümleri de olabilir.

cruise gemilerinde çalışması için dil bilmesi gerek. üniversite olmasın direkt çalışsın diyorsanız 6 ay yada 1 yıllık yabancı dil kursuna gitsin. aradan uzunca bir süre geçti ama bir tanıdığım zamanında girip çalışmıştı uzun süre cruise gemilerinde, iyi para yapmıştı. sonra o para ile yurtdışında kaldı, farklı hedefleri vardı. düz lise mezunuydu sanırım.

şu yaşıma kadar bilmem kaçtane üni.ye girdim, eğer 20 sene öncesine dönecek olsaydım hiç biriyle uğraşmaz, sadece aralarında çincenin de olduğu en az 3 yabancı dili ve yazılım öğrenirdim.

genel hedefini yurtdışında çalışabileceği şekilde oluştursun. turizmin hangi alanlarında yurtdışına rahat çıkabilir, oralarda hayatını sürdürebilir bunları araştırarak bir yol çizin.
  • issiz karga  (19.12.22 15:06:25) 
Tur rehberliği konusunda ne düşünür?


  • gabe h coud  (19.12.22 15:19:31) 
Bilkent turizm otelcilik gibi yabancı dil imkanının iyi olduğu bir myo'da eğitim alabilir.


  • marla is in my head  (19.12.22 15:44:07) 
İlk ve en önemlisi dil. İngilizceyle beraber 2., 3. dili de lazım. Cruise olmasa bile iki üç dil bilen kişinin turizmde sırtı yere gelmez. Cruiseler de çoğunlukla Amerika, Avrupa'dan geldiği için Avrupa dillerinden seçerse iyi olur. Portekizce, İspanyolca, Almanca, Fransızca gibi...

İkinci olarak da Cruise turları yapan a grubu seyahat acentalarında tecrübe kazanması. Operasyon bilmeden sistem işi yürütmek zulüm. Tabi acentaya çakılı kalmaktan bahsetmiyorum. Operasyon işleyişinde çıkan sorunları gördükten sonra hem destinasyonları öğrenmek için hem de tur lideri olarak sorunları çözmek için cruise'e geçer.

Rehberlik gibi bi hayali yoksa turizm işletmeciliği okuyabilir. Üniversite'yi de portların olduğu İstanbul ve Kuşadası'na yakın yerlerde seçebilir.
  • beetlejuice  (19.12.22 19:09:54) 
paraniz varsa bilkent turizm otelcilik +1. ingilizceyi de halleder orda hazirligi iyidir


  • aydonno  (19.12.22 19:36:06) 
ben de bilkent turizmi öneririm.. %50 burslusu 400-500 binle alıyor.


  • Erestor  (19.12.22 22:40:59) 
'Ders çalışma konusunda da tembel' yazmissiniz ama sadece bu konuda tembel belli ki, ben yazdiklarinizdan aslinda cok genc olmasina ragmen ne istedigini bilen, azimli bir cocuk gordum. Siz de guzel yetistirmissiniz belli ki.

Herkes ders calisarak ogrenmek zorunda degil, insan iliskileri de iyiyse cok guzel ilerler. Illa herkesin gittigi yoldan degil de, onun guclu yanlarini destekleyerek, ona ozgu, kendi yolundan gitmesi icin tesvik edebilirsiniz. Okuyarak degil yaparak ogreniyor belli ki. Artik geleneksel meslek edinme yontemleri geride kaliyor zaten yavas yavas, yeni nesil cok guzel farkliliklar getiriyor yasama bence.
  • kassiopeia  (20.12.22 10:25:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.