[]

İtalya'dan gelemeyen posta

Merhaba! Yaklaşık bir buçuk ay önce bir arkadaşım İtalya'dan bir paket yolladı bana ancak hala elime ulaşmadı. Takip numarasını vermişti bana ben de Poste Italiane sitesinden takip etmeye çalışıyorum ama haftalardır sadece "sevkiyat devam ediyor" diyor. Bizim PTT de haftalarca gönderemiyor bazen ama en azından sitesinde hangi tarihte nerede olduğu yazıyor. Burada hiçbir şey yok. Arkadaşım da tanıdıklarına sormuş ama kimse yardımcı olamadı dedi. İtalyancası olmadığı için doğrudan kendi de soramıyor. Bizim gümrüğe takılmış olabilir mi? O durumda elimdeki az bilgi ile ulaşmam mümkün olur mu bir bilen var mıdır?




 
bizim zamanımızda posta italia atıyordu sonra yurtiçine girince ptt'den kontrol ediyordunuz.

ptt'nin sistemine falan sorun yurtiçi gümrüğe takıldıysa işlem yapmanız gerek olabilir vb.
  • kveldulv  (19.12.22 13:05:24) 
Evet ben de buradan ona gönderdiğimde posta İtalya'ya girdiğinde PTT'nin sitesinde bir İtalyan takip numarası çıkmıştı ve o numara ile takip edebilmiştim. Ama onun gönderdiği posta için sistemde bir Türkiye numarası yok o nedenle PTT'yi veya gümrüğü arasam bile numara sorduklarında İtalyan numarasını verebilirim ancak. O da hiçbir işe yaramaz diye düşünüyorum.


  • peki madem  (19.12.22 13:09:02) 
Sizin adınıza gönderildiyse ülkeye girdiği anda bir yerlere kayit yapılması zorunlu. O yüzden isminizle vs pttden gümrükten arayarak sorgulayın bilgi yoksa daha ülkeye girmemiş demektir.


  • sanguine  (19.12.22 13:23:36) 
ptt cagri merkezini arayin, bazen online takipte takili kaliyor sonra hala transitteyken elinize ulasiveriyor.


  • bay b  (19.12.22 13:27:30) 
Italya‘dan kartpostal yollamistim da iki ayi bulmustu türkiye‘ye gelmesi. Cok kötü calisiyorlar.

Black friday vardi o an, simdi de noel vs. gecikmesi olasi ama kaybetmis de olabilirler ne yazik ki, italyancasi yoksa da googletranslate ile sorsun.
  • kuehles blondes  (19.12.22 17:07:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.