[]

allah aşkına bankacı yada banka işlerinden anlayan biri yardım edebilir mi

bankalar birliği ve findeks üzerinden sorgulama yaptığımda "Kanuni Takip" durumunda olan bir kredi kartı çıkıyor Ziraat Bankası üzerinde.

Ziraat bankasını aradığımda, şubeye gittiğimde borcunuz yok diyorlar.

Daha önce avukatlık durumum olmuştu Ziraat ile borcu taksitlendirerek Faizi ile ödedim avukat açtığı davaları kapattı (uyaptan kontrol ediyorum) Ziraat bankasında da hiç bir şekilde borç görünmüyor adamlarda borcun yok diyor.

Ama her sorgulamada Kanuni Takipte olan bir ürün çıktığı için ne bir kredi alabiliyorum ne kredi kartı.

Derdimi asla anlatamıyorum çözmüyorlar sorunu.

Sorun bende mi yoksa bunlar mı gerizekalı konu çok basit değil mi nasıl çözeceğim? Cimer'e bile şikayet gönderdim hiç bir aksiyon yok.

 
Cimer'le konunun ne alakası var :)

Google'da sonuç çıkıyor hemen
Risk Raporu'mdaki bilgiler hatalı, ne yapmalıyım?
Risk Raporu'ndaki bilgilerin doğru olmadığını düşünüyorsanız, hemen bu linkteki formu kullanarak raporundaki hatanın giderilmesini sağlayabilirsiniz. Buradan yapacağınız bildirimler 24 saat içerisinde sonuçlandırılıp işlemin tamamlandığına ilişkin bilgiler e-posta adresinize iletilir.

www.findeks.com

Bunu yapmadığın sürece sorununun çözülme ihtimali --> %0. Findeks'inde hatalı bilgi varsa bankaların hepsi oradan beslendiği için her yerde aynı sıkıntıyı yaşarsın.
  • roket adam  (19.12.22 12:47:53 ~ 13:06:40) 
Şu anda değil de geçmişte takibe düştüğünüz için vermiyor olmalılar.

Bundan yaklaşık 15-20 yıl önce üniversite öğrencisiyken Finansbank'tan bir kredi kartı almıştım, ödeyememiştim ve takibe düşmüştü. Aileme söyledim, ödedim.
400 TL'ydi kartın limiti.

Geçen sene kredi çekmek istediğimde (gelirim, kredi skorum, üzerime mal varlığı, asla ödeme geciktirmeme, pek çok kredili ürün kullanmış olma gibi) her bankadan çeşit çeşit krediler kullanabilirken EnPara'dan kullanamıyordum. Pek çok kişiyle telefonda konuştuktan sonra anladım ki beni kara listeye almış Finansbank, o yüzden kullanamıyormuşum. Banka şubesine gidersem galiba müdürün insiyatifiyle kullandırabilirlermiş.

Bir de o şekilde sorun isterseniz Ziraat Bankası'na.
  • michael_knight  (19.12.22 12:49:22) 
Normal şartlarda Kredi Kayıt Bürosu (KKB) tarafından tutulan sicil kaydınızın silinmesi için borcunuzu ödedikten sonra 5 sene geçmesi gerekir.

5 sene geçtiği halde hala silinmemişse bddk'ya şikayet edebilirsiniz.
  • MustafaCan  (19.12.22 12:50:06) 
ben de biraz benzer olay anlataym. umarım bankacılık işleri ile ilgilenen biri de yardım eder size. çok önceden kıytırık bir meblağ ödemeyi biraz geç ödemiştim (bir gün sonra son ödeme gününden) garanti bankasına. atm banka kartıma el koydu geri vermedi. arada alışveriş yapardım hatta. yıllar sonra kredi çekmem gerekti, maaş müşterisi olduğum bankadan değil de teb'den çekmek istedim, findeks raporuna göre sıkıntılıydım, kredi vermedi. maaş müsterisi olan bankam verdi doğal olarak. ödemelerde aksama olmadığı için, kredi notum yükseldi. ikinci krediyi teb'den istedim, teb verdi.

garanti'deki bir gün geç ödenmiş kredi kartı borcu hala durmakta ama şimdi bütün bankalar kredi vermek için arıyor. sicile işlenmiş gibi düşün. maaş müsterisi olduğun yerlerden belki olumlu bir şeyler çıkabilir.
  • evimin paspasi  (19.12.22 13:05:21) 
sorun şu; kanuni takip'te görünen şey 7k'lık kredi kartı borcu. ben bu borçtan dolayı avukatlık olmadım kredi borcundan dolayı oldum ve onun ödemesini yaptım.

yani bambaşka bir borç kanuni takipte görünüyor. banka borcun yok dediği için bu borç var mı yok mu belli değil.

kkb sicil kaydı ile ilgili bir durum olduğunu sanmıyorum öyle bir şey olsa banka bize borcun yok ama geçmiş borcun kkb sicil kaydına eklendi demez miydi?

bana deseler ki borcun var öde ödeyeceğim borcun yok diyor adamlar
  • there is no place like home  (19.12.22 13:07:26) 
@roket adam'a teşekkür ederim.

kkb üzerinden itiraz ettim ve kapandı dosya. maalesef koşturmanız gerekiyor hiç kimse anlamıyor çözmeye çalışmıyor bankalarda vs.
  • there is no place like home  (19.12.22 14:38:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.