[]

ahşap hobisi ile uğraşan var mı?

bir hobim olsun istiyorum.
hatta yıllar sonra, eğer para için çalışmak zorunda kalmazsam zamanımın büyük çoğunluğunu harcayacağım bir şey istiyorum.
zaman içinde lazım olan manual-elektrikli aletleri temin edeyim ihtiyaç duydukça istiyorum. büyük bir evim ya da boş odası olan bir evim olursa hobi odası/atölye yapmayı istiyorum.

bir yerden başlamak istiyorum yani. ahşap oymak, kesmek, vidalamak, şekil vermek ve ortaya bir şey çıkarmak hoşuma gidiyor. mesela demonte mobilyayı takmak / sökmek bile güzel.

velhasıl, nereden nasıl başlayayım?
alet işler el övünür diye düşünüyorum. kaliteli araç kullanmayınca insanın şevki kalmıyor. o yüzden yavaş yavaş değerli bir atölye inşa etmek istiyorum.

 
ben de bu tarz ahşap işlerinden alet edevat kullandığım şeylerden çok hoşlanıyorum. evin yakınında bir marangoz buldum. Onun yanında stajımsı bir şeye başlayayım, işi öğrendikten sonra da neye ihtiyacım olduğu konusunu netleştirip doğru yatırımlar yaparım diyordum. araya yüksek lisans girince bırakmak zorunda kaldım, fırsat bulup başlayamadım tekrar. Belki siz de bu tarz bir yol izleyebilirsiniz. Marangozlar da beleş ve ekstra bir işçi gibi bakıyor olaya sonuçta win win :D


  • serbest gezen koala  (19.12.22 10:54:18) 
her şeyin başı bench yani sallanmayan bir masa. çünkü heves hep ahşapta kalmıyor. dremel'i aldığınla kalıyorsun, kıl testere fırlıyor gidiyor. bi de 3M maske takanları görünce "benim ciğerime neden toz kaçsın" ile "maske takarak bu hobiyle uğraşacak derdim ne" düşünceleri arasında kalıyorsun. tabi bunun blacksmith'liği, bonsai yetiştiriciliği, kapalı kavanozda ekosfer oluşturması, hamster'ların genetik çaprazlanması yok mu? var. hepsinde lazım olan şey: sallanmayan bir masa. tercihen kendin ikinci el tahtalardan yap ki, özelleştirmeye kıyabil. masanın bi köşesine mengene takınca bench oluyo işte. e mengene takıyorsan sallanmaması lazım masanın. çok büyük kuvvet uyguluyorsun. masayı çekince gelmemesi titretince salanmaması lazım. devasa olması lazım. ama mengeneyi çok büyük alma. orta boyu yeter. matkabı alabileceğin en yüksek watt'da ve darbeli fonksiyonu olanından al. illa ki tavanı, fayansı delmen gerekecek bi gün. bosch markasının virali yapmak bana mı kaldı ama matkap'ta bosch'tan şaşma. en sağlam tornavidalar: stilson marka. sapı şeffal sarı gibi olanlar. bunlardan boy biriktir. cendere de hep ihtiyacını hissettiğimiz bir arkadaşımız ama 10 15 sene önce bile çok pahalıydı. alet kutusuna da para verme. çünkü duvara kendin alet asma panosu yapacaksın :)

edit:cendereye işkence diyormuş herkes.
  • baba553  (19.12.22 13:34:53 ~ 13:38:26) 
bence müstakil bir eviniz yoksa, apartman dairesinde yapacaksanız hiç bulaşmayın. bunun sesi, talaşı, tozu vs. var. apartman dairesinde hiç çekilmez, siz çekseniz komşu çekmez. youtubedan video izleyerek kendinizi tatmin etmeye çalışın.

bir de bu koruyucu ekipmanları (maske, gözlük, kulaklık) atlamayın.
  • inheritance  (19.12.22 13:59:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.