[]

İhbar süresi

Merhabalar. Şu anki işimde iki ay deneme süresini bitirdim. Şimdi iş bulsam, gel başla deseler ihbar süresi sorununu nasıl çözeceğim? 15 gün çalışmak zorunda mıyım? Onlardan çıkarmalarını istesem çıkarırlar mı? Bir de yerime birini 3 günde bulduklarını düşünelim. Kalan sürede yine çalışmam mı gerekiyor? Teşekkür ederim.




 
diceksin ihbar sürem var.
günde 2 saat iş arama iznin var. 1 hafta falan tutabilirler seni. çok kilit biri değilsen ertesi gün çıkabilirsin de diyebilirler.

  • jelly bear  (19.12.22 09:49:07) 
15 değil de 14 gün ve evet çalışmak zorundasın. Şirket "isterse" ihbar süresi hakkından vazgeçebilir, ama istemezse zorunlu maalesef.

Hiç çalışmak istemiyorsan ihbar tazminatını ödeyip elini kolunu sallayarak da çıkabilirsin tabi.
  • plutongezegendegilmi  (19.12.22 09:50:24) 
ihbar sürende çalış derlerse çalışmak veya parasını vermek zorundasın ama genelde yönetime ve işe bağlı, çok değişir.


  • gabe h coud  (19.12.22 09:58:46 ~ 09:59:08) 
O zaman önce istifa edip süreyi başlatmam mı gerekiyor? İşten çıkış tarihi hangisi oluyor?


  • dissendium  (19.12.22 10:07:44) 
bunun cevabini su anki isverenle konusmadan bilemezsin hocam. bazi is yerleri tamam git diyor bazisi olmaz sonuna kadar kullanacaksin diyor. ayrica istifa sonra is arama izni vs falan da var onu da topluca kullanip sureni azaltabilirsin.


  • bay b  (19.12.22 14:38:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.