[]

Goat kim sizce futbolda?

Bence pele..




 
en sevdiğim futbolcu değildir ama bence de Pele


  • bartholomew87  (19.12.22 00:38:18) 
Pele döneminde futbol yok modern anlamda yahu Pele naptı da goat olsun?

Çok azılı Messici olduğum için bu geceden bağımsız cevabım zaten Messi'ydi ama bu gece bence şüphe bırakmadı.

Hadi nefret ettiğim halde Cristiano Ronaldo diyeni anlarım, Maradona diyen fosilleri de anlarım da Pele bence ilk üçe girmeyeceği gibi ilk 5'ten de emin değilim.
  • nundu  (19.12.22 00:45:40) 
nasıl ki nba'de oynamayan kimse GOAT olamaz, futbolda da avrupada oynamamış kimseye goat diyemem, kimse de dememeli.

bence goat messi'dir. ardından da ronaldo gelir. yani ikisi kafa kafayadır hatta ama messi bi değişik çocuk. futbolla hiç alakası olmayan eşim bile "ya bu çocuk bi başka sanki he mi beyim?" diyor.

maradona, -gerçek- ronaldo filan bunların kalbimizdeki yeri çok başka. onlar kalbimizin tahtının sahibi insanlar.

ama messi ve ronaldo gerçekten çok acayip iki adam. messi bir tık daha iyi sadece. bir de dünya kupası var :)

edit: logisticsmanager +1
o dönemler la liga maçlarını ntvspor verirdi. varoş şehirlerde bi kurtlar vadisi, bir de barcelona maçlarının akşamları sokaklar bomboş olurdu.
  • teritori  (19.12.22 00:46:03 ~ 00:52:10) 
Bana göre messi.

Ama ronaldinho maçı mı Messi maçı mi izlersin dersen ronaldinho derim. Bu noktada goat falan umrumda olmaz.
  • logisticsmanager  (19.12.22 00:49:28) 
Gönüllerin goatu Ronaldinhodur.


  • AlsterWasser  (19.12.22 00:59:13) 
Pele donemi icin basarili. Artik pele futbolu zamana yenildi ani degeri var sadece.
Messi acik ara iyi. Hem yetenek hem fair play anlaminda.

  • halk  (19.12.22 06:22:53) 
bu tartışmayı hiç yapmadım ama
dünkü kupadan sonra messi/ronaldo arasından messi diyorum
goat da messi oluyor o halde
  • megacracker  (19.12.22 07:02:29) 
Şimdi greatness denen özellik nereden gelir önce onu bir tartın kafanızda. Yenilik getiren mi? Çok gol atan mı? Çok çalım atan mı? Yoksa insani özelliklerini futbolculuğu ile birleştiren mi?

Mesela pele çok mu gol atmıştır yoksa yenilik mi getirmiştir? Ya da Messi yenilik getirmiş midir? Messi'den öncesi ve sonrası var mıdır? Bence birinin greatest of all time olması için ilgili olduğu hadiseyi ondan önce ve ondan sonra diye milat gibi ayırabilmemz gerek.
  • alperz  (19.12.22 07:27:14) 
Endüstriyel futbola hayır! "Tüm zamanların" deyince pele'nin zamanı geçmiş olmuyor. Messi büyük oyuncu ama karakter sorunu var bence. Ronaldo süper oyuncu ve messi'den daha sempatik ama şu son dünya kupası gerçekten ronaldo'yu yıprattı. Şimdi tekrar endüstriyel futbol işine dönelim: reklam! Deli gibi reklamı yapılıyor bu topçuların. Deli oara kazanıyorlar, sponsorlar, çekimler, bahisler... Üstüne futbol mühendisliği ekleniyor ve bizim karşımıza çıkan dün muhtemelen üstüne katar kıyafeti giymek için infantino'nun para önerdiği messi oluyor. Ama diğer yanda futbolu futbol yapan, daha meşin yuvarlak bu kadar kaliteli değilken, tekmelikler piyasada yokken, kramponlarda uzay teknolojisi kullanılmazken efsane futbol oynayanlar, futbolu milyonlara sevdirenler, istatistikleri alt üst edenler, futbolu astronomik ücretler için oynamayanlar var. Dünya kupasını 3 kez kazandırmış bir Pele var mesela. Bu seneki ruhsuz dünya kupasının karşıtı işte o ruhtur bence. Bu nedenle ben de Pele diyorum. Nitekim aradan geçen 50 yıla rağmen Pele konuşuyoruz.


  • prole  (19.12.22 07:34:08) 
Acik are messi. Bunu artik tartismamak gerek.


  • baldur2  (19.12.22 08:42:45) 
Ronaldinho, izlerken heyecanlandığım tek futbolcu. Kariyer ise kariyer. Almadığı kupa yok.


  • piotr  (19.12.22 09:17:58) 
Ankara Messi


  • gabe h coud  (19.12.22 09:26:04) 
Abi bu bence biraz futbolcunun ve zamanın aurasıyla ilgili bir konu, misal Mbappe muhtemelen aldığı-alacağı dünya kupalarıyla atacağı gollerle nitelik olacak Messi'yi de geçecek Ronaldo'yu da geçecek kariyeri bitince ama asla bir Messi ya da Ronaldo gibi görülmeyecek, bu ikisi güzel denk geldi böyle bi enerji ortaya çıktı bi daha olmaz muhtemelen, Messi de bana göre Goat bu arada.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (19.12.22 10:19:30) 
pele değil ya 1786 yılında top koşturan 2. fransuva vardı o çok iyi oyuncuydu. bence o goat.


  • yazar yazmaz yazan yazar  (19.12.22 10:23:20) 
Belki hiç tanımadığımız bir ayakkabı tamircisidir. Futbola başlasa belki dünyanın en yeteneklisi olacak iken başlayamadığı için bunu hiç bilemeyeceğiz. Belki o goat şu anda en fazla mahalle esnafı ile halı sahada oynuyor ve her maçta esnaf sayesinde baklava yiyor.


  • d max  (19.12.22 10:48:37 ~ 10:48:54) 
pele mi, yok zeki riza sporel :) yav su pele kadar kendini bu kadar iyi pazarlayip bu kadar balon bir adam daha yoktur spor dunyasinda.

bence ve duygusal olarak zidane'dir ama goren gozler icin de messi gercegini reddetmek cok mumkun degil.
  • bay b  (19.12.22 10:56:07) 
EDIT: Esprimi beğenmediği şeklinde mesaj yazan, lakin mesajı silinen forvetli nikli kullanıcıya cevaben yazılmıştır.

Gülün diye yazmadım sayın forvet. Sildiğim cevap (keçi değil insan) espri olsun diyeydi, saçma olduğunu fark ederek sildim ama ikincisi samimi düşüncem. Biz sadece önümüzde gördüklerimizi tanıyoruz ona göre "goat bu" diyoruz. Pele, Maradona, Messi, Tsubasa...meşrebimize göre. Lakin dünya üzerindeki mevcut 8 milyar insan, gelmiş geçmiş milyarlarca başka insan. Belki esas goat hiç futbola bile başlamamış biri(ydi). Futbol bile icat edilmemişti...belki Calcio Fiorentino döneminde falan yaşadı o goat. Biz ne desek boş, bunun evrensel olarak bilinmesi imkansız. Mevcut gördüklerimiz içinde yorum yapabiliyoruz ama gerçek goat....bunun bilinmesi bana göre imkansız.
  • d max  (19.12.22 11:04:52 ~ 11:06:11) 
maradona bence. sonra messi, ronaldo vs gelir. neden messi değil kazandığı dünya kupası ite kaka kazanılmış bir kupa.


  • paintov  (19.12.22 12:04:32) 
Maradona diyenler o dönemde defans çok sertti falan diyorlar da yani sert defansla iş çözülseydi bizim kasap anadolu takımları her sene şampiyon olurdu. 70lerde 80lerde takım savunması anlayışı yok, modern savunma sistemleri yok, defans oyuncularının ayağı o kadar pas yapamıyor ki top çıkarsın diye libero diye bir mevki var. Şimdiki üst kalite savunma oyuncularının kasaplık derecesinde sertliğe ihtiyacı yok çünkü teknik bir şekilde savunma sistemi gelişti. Maradona şimdi oynasa "Ulan keşke 40 sene önceye gitsem de tekme yesem, top aldırmıyor bana bunlar" derdi. Ki Maradona tekme yedi de ölmedi yani Messi hiç mi tekme yemedi şu ömründe :)

Aldığı dünya kupası da nasıl ittirme oluyor acaba tüm turnuva boyunca taşıdı takımı yani daha ne yapsın. Sadece attığı gol yaptığı asistler değil, her pozisyonda tüm takım arkadaşlarının gözleri onu aradı, inanılmaz zekice paslarla ataklar başlattı, rakibi oyundan düşürdü, hep fazladan bir savunma oyuncusunu peşine takıp arkadaşlarına alan açtı. Çeyrek finalde Hollanda, yarı finalde ve finalde de geçen turnuva Arjantin'in kaybettiği ve finalde karşılaşan Hırvatistan ve Fransa'yla oynayıp şampiyon oldu daha ne yapmasını istiyorsunuz :)
  • nundu  (19.12.22 12:22:57) 
Yangına biraz daha körük olsun. Gelmiş geçmiş en iyi 10 oyuncu içinde dahi Pele yi saymam. Yontma futbol devrinde hızlı koşuyor, başka da bir numarası yok bence.


  • allah yazdiysa bozsun  (19.12.22 14:05:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.