[]

yatırım tavsiyesi değildir hk.

telegram'da twitter'da bazılarının borsaya dair yaptıkları en ufak yorumda "yatırım tavsiyesi değildir" yazdıklarını görüyorum.

bazen tavsiye bile olmayan saçmasapan yazılara bile bunu ekliyorlar.

peki diyelim ki bu bir yatırım tavsiyesi ve ytd yazılmamış.
yaptırımı ne olur?
yaptırıma uğramış bir tanıdığınız var mı?

 
Olur da o yorumların pesine düserse spk. O ytd de kurtaramaz yazanı eğer SPK lisansı yoksa


  • primetime  (18.12.22 23:59:59) 
o ytd olayı işe yaramıyor. yaptırıma uğramış tanıdığım yok ama zibilyon tane twitter hüstadı var örnek istersen.


  • false pretension  (19.12.22 00:07:42) 
yatırım tavsiyesi değildir yazarak "bu benim kişisel görüşümdür, bu işten bir kazancım yok" demeye getiriyorlar ama aslen önemli olan sonuna YTD yazıp yazmamak değil öncesin de verilen bilgi.

Doğrudan piyasayı etkileyecek-manipüle edecek yalan yanlış bilgi ver, söylenti çıkar sonra yazının sonuna istediğin kadar YTD yaz. Mahkemede piyasa dolandırıcılığından savunma yaparken hakim karşında bulursun kendini :)
  • catamenia  (19.12.22 00:12:53) 
Sermaye piyasası kanununa göre manipülasyon suçtur. Profesyonel yatırım danışmanlarının müşterilerine hizmet vermesi dışındaki her tür öneri ve yorum bu suçun kapsamı içinde değerlendirilebilir.
Bun kovuşturmadan kaçınmak için yazılan, ama yazılmış olması bir anlam ifade etmeyen bir sözdür.
Aslında herkes, ne anlama geldiğini bilmeden, her ihtimale karşı yazmaktadır.
  • Mirket  (19.12.22 00:20:57) 
  • baba553  (19.12.22 04:05:19) 
Yaptirima ugrayani gormedim/duymadim.

Para kaybedince insanlar genellikle farkli tepkiler verirler; Biri bir bardak su icer, hicbir sey olmamis gibi hayatina devam eder. Digeri her gun kaybettigi parayi dusunerek, stress kaynakli hastalik sahibi olur, Bir digeri Binanin tepesine cikar, intihara kalkisir...

Bu kolay yoldan zengin olmayi secip, para kaybedince intihar eden kisinin "yatirim tavsiyesi degildir." ibaresi kullanan bir manipulasyoncu ile baglantisi bulunursa muhtemelen manipulasyoncu saglam bir ceza yerler diye dusunuyorum.
  • thetruenorthstrongandfree  (19.12.22 06:09:51 ~ 06:10:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.