[]

iç dökmeli, iş değiştirme problemi? kafam çok karışık...

Danışmanlık yapıyorum, işimi seviyorum ancak işyerimden pek memnun değilim. memnuniyetsizliğim tek bir husustan kaynaklı değil birden fazla konunun üst üste binmesi ile beni boğan bir hâl alması diyebilirim.

geçen gün bir firmadan aradılar, ilan açmadan görüşmeye çağırdılar. şu anki işimden biraz daha farklı bir dalda olacak. temelimin olduğu ancak pratiğimin olmadığı bir alan, firmanın da bu alanda pratiği yok altyapıyı benim kurmamı bekliyorlar. Görüştük, hemen gel başla dediler; 2 kat maaş+şirket aracı olacak. birden fazla lokasyon var ancak merkez oturduğum yere 15dk.

patronuma ayrılacağım deyince "o imkanları biz de sağlarız, gitme" diye ısrarcı oldu. içimdem "madem başta niye sağlamadınız?" desem de bir şey demedim. çok yoğun bir andı, birebir görüşmek niyetindeydim ama danışmanı olduğum müşteri "illa patronunla görüş anlaşın, işi bırakma" diye üsteledi. herkes kendini düşünüyor, "senin de bir derdin var mı?" diyen yok, neyse. mevcut işime fazlasıyla hakimim, müşterilerim bir sıkıntı yaşamaz(bu nedenle hiç biri gitmemi istemiyor). patron da buradan giriyor; "sen burada her konuya hâkimsin, yeni alanda tutunabilir misin?, hem o firma ne kadar güvenilir, gel biz aynısını verelim gitme" diye yol yapıyor.

bir de ara teklif var ama onu da yazıp işi iyice karıştırmak istemem.

iş değiştirmeyi istiyorum ama tam bir bahtsız bedevi olarak bu firmanın hiç yoktan çıkıp güzel bir teklif yapması gerçek olamayacak kadar güzel gelmedi değil. alan değişikliğini çok istememe rağmen iki tarafın da pratiği olmadığı bir konuda neler yaşarım kestiremiyorum. mahcup duruma düşmek istemem.

parayı kabul edip güvenli alanda kalmak mı? riskli de olsa yeni işe yelken açmak mı?

10 yıldır bu işi yapıyorum. başlarda olsam düşünmeden yeni iş derdim ama arada işsiz kaldığım zaman da oldu, İstanbul'da işsizlik zor. Yeni iş risk olur mu? kafam karışık. biliyorum net bir yanıtı yok elbet ama görüşlerinizi beklerim.

 
Valla hocam olay simdiki isyerinde memnun olmadigin seylere de bagli. Sanirim tek etken para meselesi degil. Eger sikintilarin gundeme getirdiginde cozulebilecek seylerse hazir su an elin gucluyken onlari gundeme getirip cozulmesini sagla.

Yok cozulmesi zor olan seylerse ve bu durum da seni bogacak sekilde devam edecekse o zaman ayrilman daha mantikli olur. Risk de gececegin firmaya, firmadaki kisilere, sektore vs gore elbette var ancak kendini iyi hissetmen de onemli. Guncel sorunlarini bisekil cozmeden direkt fazla parayi kabul edip devam etmen bence pek iyi olmaz.
  • j r r tolkien hayrani  (18.12.22 17:54:58) 
Tebdili mekanda ferahlk var. 10 yıllık tecrübenizle yeni işe de alışırsınız.


  • 2027  (18.12.22 18:09:18) 
tek problem para ise patronun teklifini değerlendirmek mantıklı. benzer bir senaryoda ben mevcut işyerimde kaldım ve gayet mutluyum. aynı paraya iş değiştirmek çok mantıklı değil. ama kendini sağlama almak açısından mutlaka zammı vs hemen netleştir. öyle bakarızla kalması.


  • roket adam  (18.12.22 18:41:49 ~ 20:25:02) 
patron tamamen manipulatif. okurken tiksindim, musterinin yorumlari ustune falan. 10 yıllık tecrübenizle yeni işe de alışırsınız +1.


ben olsam degistirirdim. su anki patron "yapariz bir seyler" demis gordugum kadariyla, ortada somut bir iyilestirme yok sanirim. her turlu ikisi de ayni paraya gelecekse ben yeni is diyorum.
  • hot potato  (18.12.22 19:36:22) 
Mevcut sorunlarla ne kadardir bogusuyorsunuz, uzun suredir mi? Degistirme cabaniz oldu mu, olduysa nasil karsilandi? Uzun suredir devam eden, boyle kurumsallasmaya calisirken tokezleyip duran bi patron sirketi sorunlariysa hot potato'nun dedigi gibi, patronun tavri manipulatif bir tavir. 2 kat maas da yeni yilda zam vermeyecekleri icin o kaybinizi kompanse etme cabasi gibi. Alaniniz nedir bilmiyorum ama yeni sirkette ornegin ic kontrolde is surekliligi vs icin sistem kuracaksaniz cok sorun yasarsiniz ama sirkete sertifika aldirdiktan sonra hem buyuk basari kazanmis olursunuz hem de bir daha istemezseniz kimse sizi oradan kaldiramaz.


  • argaladhel  (18.12.22 20:27:18) 
Patrona bu işten bahsetmeseydin aynı paraya çalışacaktın. :) Madem maaşın iki katını verebilecekmiş, neden sen demeden vermemiş. Ben olsam yeni işe geçerim. Şirket de tecrübesizse sorun yaşamazsınız, beraber ilerlersiniz. Şirket tecrübeli olsaydı ve siz tecrübesiz olsaydınız sorun olabilirdi.


  • dissendium  (18.12.22 20:55:18) 
zaten yazmışlar, ama kaçın, gidin oradan. çünkü şimdiki patronunuz durduk yerde size fazla para vererek zarara uğramış. kabul edip kaldığınızda kısa zaman içinde bu zorluğun bedelini fitil fitil olmasa da sizden sorar.

özel sektörde daima iş değiştirmenin iyi olduğu kanaatindeyim. 4 yıldan sonra iş değiştirmek iyidir. sizin on olmuş.

bunun dışında, müşterilerin söyledikleri tamamen çöp. eski işyerimde akşam yemek yiyelim diye batımın etini yiyen, mıçmıç konuşan herkes ben gidince yerime gelen kişiyle samimi oldu.hiçbiriyle şu an görüşmüyoruz. müşterilerin sözü, patronun hüznü sizi zerre kadar etkilemesin.

artı, neden yeni işi yapamayasınız? onların verdiği imkanlar fazla iyi değildir, siz şu anki işyerinizde az paraya çalışıyorsunuzdur. tebdili mekan iyidir, iş değiştirmek güzeldir. ayrılmak insana zor gelir, ama ayrıldıktan birkaç hafta sonra o ferahlığı hissedersin. bir kere geliyorsun dünyaya...

her ne karar alırsanız, hakkınızda hayırlısı olsun.
  • lovemyself  (19.12.22 00:26:02) 
zamanında verseymiş şimdiki patronunuz da o görüşmeye gitmeseymişsiniz. ben olsam sadece bu nedenle bile o işyerinde devam etmezdim. kim kime ne ittirebilirse kafası nedir ya, hakkın neyse verselermiş zamanında.
yeni iş teklifini de şöyle düşün; adamlar için de sana teklif vermek bir risk. onlar da kendilerini düşünmüş ve ona göre teklif vermişlerdir. yapamayacağını düşünseler teklifi sana vermezlerdi zaten. comfort zone'dan çıkmak büyük cesaret işi, seni de anlıyorum 10 yıldır o işi yapmak, beraber çalıştığın iş arkadaşlarını müşterilerini tanıyor olmak insanı çok iyi hissettiriyor. ama insan zorluklarla büyüyor gelişiyor.
işsiz de kalmazsın merak etme. 10 yıllık iş tecrüben, networkün var artık. bir şekilde çok zorda kalırsan zaten cv'ni güncellere networkünden faydalanırsın. onu da o zmn düşünürsün ayrıca.
  • sirkelimon  (20.12.22 15:51:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.