[]

Kadınlar erkeklere göre neden daha çok korkuyorlar?

Şu şaka videosunu izlerken dikkatimi çekti. Erkekler ürpermiyor iken, bütün kadınlar çığlıklar atıp kaçmaya başlıyor; yaş millet farketmeksizin.

Bu farkın nedeni nedir sizce? Sallayacaksanız bile destekli sallayın lütfen. Evet böyle evrimleştiğimizi herkes biliyor zaten

youtu.be

 
Erkekler daha güçlü diye ve o algı var diye. Hem biyolojik olarak, hem ataerkil toplumlardan gelen bir düşünce yapısı.

Onun disinda beyindeki norolojik farkliliklar ve hormonal farkliliklar da etki edebiliyor.

Gormus gecirmis, zor durumlarda kalmis kadinlar daha korkusuz olur. Ve dovus sporlari, tehlikeli islerle veya sporlarla ugrasan kadinlar da daha korkusuz olur. Kulturel, yoresel farklililar da olabilir.
  • ermanen  (18.12.22 17:26:24 ~ 17:30:28) 
erkekler daha güçlü oldugu için ailesini, kabilesini koruma görevi hep erkeklerdeydi.
bu yüzden erkekler daha korkulu şeyler yaşadılar. savaştılar, kavga ettiler vs.
bu durumlarda korkmayacak şekilde evrimleştiler.
çocukluktan beri erkekler dövüş ile öyle veya böyle ilgilidir.
kadınlar ise daha çok sosyal becerilerde evrimleştiler.
  • abelardo  (18.12.22 17:36:10) 
sunla ilgisi olabilir: www.youtube.com


  • idexo  (18.12.22 21:41:31) 
Valla videonun birazini izledigimde erkeklerin de urperdigini gordum. Hic urpermiyorlar diye bisey yok, korkanlar da var. Sadece kadinlara gore tepkilerini daha kontrollu veriyorlar. Bu da yetisilen cevre ve toplumsal roller ile alakali gibi.

Bunun disinda bir de dalgin olan kisiler ya da direkt etkilesime giren kisiler daha cok tepki vermis ki bu da dogal. Erkekler orada genelde ya daha ilgisiz ya da olayi zaten bisekilde farketmisler gibi. Saydiklarim disindakiler de tepki vermis zaten.
  • j r r tolkien hayrani  (18.12.22 21:54:53) 
Ataerkil toplumdaki sorumluluk ve ozgurluk kavramiyla da alakali oldugunu dusunuyorum biraz


  • balpolen  (18.12.22 22:49:54) 
çünkü kadın ve erkek farklı. eşit olmak başka şey, aynı olmak başka.
bazı şeyler feminendir, bazıları erkeksi. türkçe dışındaki çoğu dilde nesneler bile kadın-erkek olarak ayrılır. üzümün kavundan daha az kokması gibi bir şey bu sorduğunuz.

evet, günümüzde bir aynılaştırma eğilimi var. koreli bebeksi yüzlü erkek şarkıcılardan tutun da, cinsiyet eğilimine karşı çıkan aktivistlere kadar çok başka görüşler var. ama cinsler birbirinden farklıdır. kainatın düzeni bu. evet, senelerce vücut çalışınca kadınlar da kas yapıyor, evet, kas kuvveti az olan erkekler de var, ama genel eğilime bakarsanız, erkek daha güçlüdür. kadın daha narin yapılıdır. günümüzde neyin nasıl algılandığı çok da umurumuzda olmayarak bakarsak, tamamen yapıdan kaynaklanıyor bu. ses tonundan reflekslere kadar ciddi farklılıklar söz konusu.

bunun dışında 'toplum bize dayatıyor' denilen, ama milyon yıldır var olan bazı roller de var: fare görünür, kadın korkar, erkek gidip o fareyi mekandan uzaklaştırır. çok çok büyük hayatı tehlike anlarında başka tepkiler gösterebilirler, ya da çok korkan erkekler de var, ama genel eğilimde göre 'normal' olan budur.

zaten modernlik dediğiniz de kadının farklılığını işine gelince vurgular. bir odaya girilecekse kadına yer verirler mesela, buna centilmenlik deniyor. ama ilkel olanla aynı kökten geliyor bu davranış. kadına öncelik. acıma. yine kadının narin yapısına dönüyor iş.
  • lovemyself  (19.12.22 00:34:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.