[]

Bu yıl neler yaşadınız?

2022 ne kadar memnun etti sizi? Toplumsal olarak zor şeyler yaşadık orası belli, kişisel hayatınızda neleri başardınız neler umduğunuz gibi gitmedi, şans sizden yana mıydı hangi burcun yüzü güldü merak ettim. :D Açıkçası 2022 benim hayatımın dönüm noktasıydı çok zor bi karar aldım ama bana yakıştı, çok iyi oldu çok güzel oldu. Bu sene yaşadıklarım hep aklımda kalacak eminim. Sizler için nasıl bir seneydi?

Not: önemsiz bir soru olduğu için gönül işlerinde açmak istedim soruyu.


 
Ülkemde her şeyin daha kötüye gideceğini elbette biliyordum, tahmin etmesi zor değildi. Fakat kendi hayatım için işler tam tersi ilerledi. Kendimi bildim bileli içine doğduğum karanlığın dışına çıkabileceğimi tahmin edemezdim. Bu bana bile sürpriz oldu. 2022’ye minimum 8 verirdim.


  • ruhen hastayim ben  (18.12.22 15:27:07 ~ 15:28:20) 
Unutamayacağım bir sene oldu benim de. Oldukça olumlu gelişmeler olsa da ülkenin karanlık gidişatı ve ekonomik durum sağolsun hayatta kalma savaşı gibi hissettiriyor. Olumlu gelişmelere bile sevinmekte zorlandım öğrenilmiş çaresizlik sebebiyle. Kursağımda kalacağını biliyorum çünkü. 2023 ün daha kötü olacağını düşünüyorum o sebeple yılbaşı heyecanım sıfır. Yurtdışında iş fırsatı veya greencard harici beni çok sevindirebilecek gelişme yok artık


  • Josephine.  (18.12.22 15:40:02) 
yine olmadı. ümitliydim ama olmadı. bir şeyleri iyi yapmaya çalıştım, yaptığımı da sandım ama becerememişim. Belki de ben buyum. Kötüyüm. Aslında buna kanaat getirdim. Olmadı diyorum ama belki de olması gerekmiyor. Hak etmiyor olabilirim. hak ettiğim bu da olabilir.
Hayatımdaki sorun isim, şekil değiştiriyor ama sorunluluk hali devam ediyor.
Kafamda bir şeyleri çözmeyi, kafamın rahatlamasını çok istiyorum artık. Çok yorucu böylesi, çok yorulduğumu hissediyorum.
herkese mutlulaklar ve çok güzel bir yeni yıl dilerim.
  • sparkle kiddle  (18.12.22 16:59:17) 
Hayatımı iki kere değiştirdim. Ne garip hayat...


  • ermanen  (18.12.22 17:17:25) 
Müthiş bir sene olmadı ama bir şeyler de oldu. Yine deneyimleri tecrübeler oldu. İlk kez denediğim şeyler oldu.

- Sevdiğime kavuşamadım, gene platonik kaldı. Epey çaba gösterdim ama olmuyor.
- Kilo verdim. Düzenli spora gidebildim. Bu açıdan güzel oldu.
- 33 senelik ömrümde ilk kez Esenler Otogarından otobüse bindim. Eski bir arkadaşımı görmeye gitmiştim Tekirdağ'a.
- Mayıs sonu Antalya - Kaş'a gitmiştim 4 geceliğine. İstanbul'a geri dönüp 2 gün geçirdikten sonra Tekirdağ'a gittim. Güzel bir plan uygulamış oldum.
- 2,5 sene sonra yurtdışı gezisi yaptım. İkinci defa Amsterdam'a gittim geldim.
- İngilizce'yi geliştirdiğime inanıyorum.

Bakalım 2023'de neler yapabileceğim?
  • put it in your appropriate place  (18.12.22 18:17:25) 
koç burcunun yüzü gülmediği çok kesin ahahahhaahah

uzun zamandır mesleği değiştirmeye odaklanmıştım. rutin hayat için kurşun atıp kurşun yerdim ama yine olmadı. daha stressiz bi hayatım olduğu kesin ama bi grafik var sanırım o yaşama hevesi gibi bi grafik işte o gittikçe aşağı çekiliyor. gittikçe daha sağlıksız, kötü biri oluyorum. "hiç evlenmedim, keşke babam da evlenmeseydi" frekansından dionysos abime sesleniyorum. abi duy beni de.
  • ala09  (18.12.22 18:22:24) 
nazar değmesin nispet yapar gibi olmasın ama ben çok iyi bir sene yaşadım açıkçası. iş, para, keyif, gezme tozma hepsi tarihi derecede iyiydi. bir daha böyle bir sene yaşayabileceğimi sanmıyorum hatta :9


  • roket adam  (18.12.22 18:49:47) 
Valla oyle boyle seyler yasamadim. Filmi cekilse temposu bir saniye dusmezdi ve cok yuksek puanlar alirdi.

Saka saka, oldukca siradan bir yil oldu benim icin ancak cabuk gecti. En son hatirladigimda agustos ayindaydik. Ne ara yil bitti anlamadim. Ilginc.
  • j r r tolkien hayrani  (18.12.22 18:55:28) 
- içimde olan önemli ve uzun süredir eksik kalan bir şeyi yaptım...

- birtakım zorunluluklardan kurtuldum...

*ha sene sonuna geliyoruz yine yıla gireceğiz şimdi ne mi oldu?

-başka içimde olan önemli ve uzun süredir eksik kalan bir şeyi yapmaya yöneldim...

-birtakım başka zorunluluklar edindim...

*buna hayat diyorduk değil mi?
  • AlsterWasser  (18.12.22 19:08:28 ~ 19:09:56) 
Gönül işlerinde bu yılı 'ayrılık ve hüzün' olarak özetleyebilirim.

Yatırımda altın yıl diyebiliriz.
  • Mirket  (18.12.22 20:05:33) 
bu ülkede ve toplumda mutlu ve huzurlu olmanın imkansız olduğunu iyice anladım.


  • kanasla intihar eden adam  (18.12.22 20:11:40 ~ 20:11:51) 
İyi olan şeyler yıllar önce internetten tanıştığım arkadaşımla gerçek hayatta buluşabilmem (ve hala arkadaş kalmaya devam etmemiz), bir de hobimde ilerlemem. Kişisel hayatımda çok kötü bir şey olmadı çok şükür. Yavaşça yokuştan aşağı yuvarlanıyorum.


  • peki madem  (19.12.22 12:32:42 ~ 12:33:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.