[]

İlk kez araba satacağım, nelere dikkat etmeliyim?

Sarı siteden bir müşteri çıktı, fiyatta anlaştık. Adıyaman'dan aracımı satın almaya gelecek. Nelere dikkat etmeliyim?

-Daha önce hiç notere gitmedim.


 
Noter satışı gerçekleştirmeden önce soracak size paranızı aldınıız mı diye. Bu aşamadan önce parayı almış olmalısınız. Almadıysanız aldım demeyin, paranızı almış olursanız da soruna yer kalmıyor zaten.


  • but that was just a dream  (17.12.22 14:14:48) 
Saçma gelebilir ama ruhsat kimin adına çıkacaksa ben arabayı ona satarım parayı ondan alırım.


  • AlsterWasser  (17.12.22 14:21:58) 
parayı anlaşmış olduğunuz kişiden geldiğine emin olun, dayımın halasının amcaoğlu size göndericek parayı diyorlarmış. sana da para geliyor mesela ama 3 gün sonra adam ben yanlış göndermişim diye parayı geri istiyor. sende arabayı sattığın adama gidiyorsun o da ben ödememi yaptım diyor.

dolayısı ile araba gidiyor, gelen parayı dayısının halasının amcaoğlu'na geri göndermek zorunda kalıyorsun gibi şeyler oluyormuş.
  • duyurukullanıcısı  (17.12.22 14:25:54) 
parayı gönderen açıklamaya şu şu plakalı aracın alım satımı diye yazsın.


  • lazpalle  (17.12.22 15:15:36) 
araç satışlarında güvenli ödeme sistemi diye bir sistem geliştirildi. onu kullanın mutlaka. noterler birliği sayfasında detaylı bilgilendirme mevcut.

portal.tnb.org.tr

bir de ekspertize sokmadan önce arabanın nesi var nesi yok söyleyin, söylemediğiniz ufak bir çizik/ezik/hasar çıkarsa adam ekspertiz parasını vermem der, almaktan vazgeçer, her türlü size zarar. bir de söylemediğiniz ufacık bişey bile olsa fiyat kırmaya kalkar.
  • mustafakesekci  (17.12.22 16:22:14 ~ 16:24:09) 
Parayı gönderen kişiyle aracı alan kişi aynı olsun ve açıklamaya "00 xxx 00 plakalı araç alım bedeli." gibi bir şey yazsın.

Daha sonra imzayı atmadan paranızı hemen başka bir hesaba aktarın. EFT ile gönderilen paralar geri çekilebiliyor falan. Detayına hakim değilim ama bu söylediklerime dikkat ederseniz sıkıntı olmaz. Bunlar yazılmış zaten genelde.

Notere gitmeyin, birkaç kişi gidin. Test sürüşü vs. diyecekler, bu tür bir durumda ne kadar kalabalık olursanız o kadar iyi.
  • avianthem  (17.12.22 16:57:20) 
Alsterwasser +1
Size internetten para gönderen isme devredin arabayı. Sonra, para gönderen 'parayı verdim, arabayı vermedi' diye dava edip haklı çıkarak parayı geri alabilir. Arabayı devrettiğiniz 3. Kişiyi bi daha bulamazsınız bile. Havalenin açıklaması delil olarak kullanılabiliyor. Para gönderen ve üzerine ruhsat alacak kişi farklı ise havalenin açıklamasında '123... tc nolu a... b...'ye devredilecek araç içinder' gibi bir şeyler yazdırın.

  • abbabaabbaababbabaababbaabbabaab  (17.12.22 18:16:45) 
dikkat edin dekontun fotoğrafını falan atıyorlar x amcam yolladı birazdan gelir diye. bu bir dolandırıcılık yöntemi.

para hesabınıza geçsin ondan sonra yapın işlemi. bundan emin olun.
  • bohr atom modeli  (17.12.22 18:49:36 ~ 18:49:54) 
Dekont fotoğrafı ile onay vermeyin,

kendiniz, kendi telefonunuzdan, kendi bankanıza girip, kendi gözlerinizle, kendi hesabınızda paranın geldiğini kendiniz görün.

Biraz abarttım ama üstüne basmak içindi.

Parayı gönderen ile aracı noterde satın alan aynı kişi olmalı +1

Aracı ekspertize sokmadan almak isterlerse bile kabul etmeyin, mutlaka ekspertiz yapıp öyle notere gidin.

Yalnız olmayın, bu işleri bilen biri ile gidin mutlaka +1

Bu işlerde "ayıp olur" düşüncesi olmaz, imzayı atmadan paranın hesabınıza gelmesini bekleyin.

"hocam gönderdik işte eft bak dekontu burada" diyebilirler, sakince "para hesaba geçmeden bir hata olup da geri dönme ihtimali her zaman vardır, acele etmeyin 5 dakika bekleyelim" diyin.

Güvenli sistemi kullanırsanız hiç sıkıntı çekmezsiniz aslında, üşenmeyin ve kullanın bence.
  • John Bloor  (19.12.22 11:53:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.