[]

İmamoğlu hakkında referandum

"Ekrem İmamoğlu ceza alsın mı almasın mı " şeklinde bir referandum yapılabilir mi? Veya "ahmak" kelimesi hakaret sayılmalı mı sayılmamalı mi" gibi?
Birde böyle bir referandumu şu anki sayılarla muhalefet yaptırabilir mi?



 
Bir sonrakinde de "İmamoğlu bu akşam tuvalete gitsin mi?" diye sorulur o zaman.
Öncelikle referandum yapmak öyle kolay bir şey değil, sadece ekonomik açıdan bile büyük zarar. İkincisi kararı zaten mahkeme vermiş, adaletin kestiği parmak acımaz mantığı var burda. Uç bir örnek olacak ama, madem öyle 6 yaşındaki kıza tecavüz edenler için de referandum yapalım haklı mı haksız mı diye? Saçma oluyor demi. Mahkemenin karar vereceği şeyler halka bırakılamaz. Halkın da fikrini alalım denecekse adalet sistemine gerek yok.

Dip: İmamoğlu'na verilen cezayı savunduğum düşünülmesin. Olan biteni söylemek istiyorum sadece. Mahkeme karar vermiş, burdan sonrası prosedör nasıl işliyorsa öyle devam eder.
  • gallienus  (17.12.22 11:20:05) 
Cezalandırmak için referandum mu güldürmeyin Allah aşkına


  • olaylar olaylar  (17.12.22 11:52:46) 
o zaman mahkemenin hukmu kalmaz ki. boyle seylere mahkeme karar verir hukuk devletinde. (bu durumun mahkeme konusu edilmesi normal olabilir ama dusmesi gerekirdi davanin orasi ayri. ben sadece genel bilgi mahiyetinde yaziyorum).

referandum halki ilgilendiren konularda olur. birinin davasi icin olmaz yani. atiyorum sosyal medyada bol takipcili olup cinayet islemis bi katil icin de referandum yapalim o zaman ve takipcileri sayesinde berat etsin :)
siginmacilar hakkinda referandum olur mesela, olmali da. yani bi istegin yonu belli olsun diye ref yapilabilir onun disinda no.
  • Kittie  (17.12.22 12:21:45) 
kişiye özgü düzenlemeler için referandum yapılamaz. ahmak kelimesi içinde yapılamaz. mahkeme neden var o zaman her şey için evet hayır oylayalım her gün cep telefonumuzdan.

ahmak kelimesi hakaret olabilir kullanılan bağlama göre çünkü alt anlamlarında aptal anlamına da geliyor. aptal kelimesi ve ahmak kelimesinin kullanımına dair örnek hakaret davası kararları da var ayrıca. ama bu malum kararda ahmak kelimesinin karşılığı-cezası bu olmalı mı diye sorarsan bence kesinlikle olmamalı. en kötü idari para cezası verirsin biter mesele.

hele ki henüz tamamlanmamış/kesinleşmemiş bir karar için söylüyorsunuz. şuan buna özgü bir karar alınamaz. zaten şuan hukuk yolu açık. ve cezanın bir yatarı yok. karar nihai değil. ben sonuç olarak kesinlikle onanmayacağını düşünenlerdenim.

küçük bir bilgi daha vereyim. geçmişte siyasi yasak kararına karşı istinaf ve temyiz seçenekleri yoktu. dolayısıyla karar nihai oluyordu ve kesinleşmiş oluyordu. ancak 2019'da yapılan düzenlemeyle istinaf ve temyiz yolu açıldı bu davalarda. üstelik bu düzenlemeye akp+mhp evet derken chp hayır demişti çok net hatırlıyorum.
  • ezkaza  (17.12.22 22:35:27) 
Hayatım boyunca duyduğum en saçma soru ve ömrümün sonuna kadar da
Duyamayacağım türden saçma bir soru

  • yirmibesonbes  (18.12.22 11:06:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.