[]

muhasebe takip

Hatır-gönül sebepli olarak çalışmak durumunda olduğum bir muhasebeci var (değiştirmem mümkün değil bu yüzden). Lakin adam bana güven vermiyor, yalapşap iş yapacakmış, mesela gider göstersin diye getirdiğim faturaları işlemeyecekmiş ve sonunda beni zarara uğratacakmış şeklinde bir çekince var içimde. Böyle bir durumda tedbir olarak yapabileceğim neler olabilir? Ayrıca bu gider olarak işlenmek üzere verdiğim fatura vs.'lerin işlenip işlenmediğini kendim internetten vs takip edebilir miyim mesela?

Edit: kendisiyle çalışmaya yeni başlayacağız.


 
Verdiğiniz faturaların işlendiğini takip edebildiğiniz bir yer var mı bilmiyorum, sanmıyorum da. Ama takip etseniz de etmeseniz bir muhasebeci işini baştan savma yapıp umursamadığı sürece her türlü zarar verebilir size. Biz de 3 muhasebeci değiştirdik bu yüzden, sonuncuyla 1,5 yıldır çalışıyoruz. Son zamanlarda bunda da yine bir sallama iş yapıyor havası alıyorum ama yine de güveniyorum. Değiştirme şansım yok diyorsanız sıkıntı gibi biraz.


  • gallienus  (16.12.22 20:42:16) 
Senin yapacağın en basit takipler şunlar olabilir:
- İVD'de şirketinin hesabına gir, her ay hangi beyannamenin verileceğinin takvimi var. Muhasebeci zamanında veriyor mu ona bak. Geç verdikleri için cezalar oluyor, onları ödemesinden düşersin.
- Her ay kestiğin faturalar ile gider fatura ve fişlerinin KDV'lerini hesaplayıp kabaca sana doğacak veya mahsup olacak KDV hesapla ve muhasebecinin beyan ettiği ile karşılaştır.
- 3 ayda bir geçici vergi var, onda da o döneme kadar yılbaşından itibaren kestiğin faturaların toplamını göreceksin mesela beyannamede, onlar uyuşuyor mu ona bak. Ayrıca muhasebecinin yanına git ve bu vergiyi nasıl çıkardın bir anlat de, giderleri nasıl düşüyor vb. onlara bak.
  • malheiros  (16.12.22 22:05:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.