[]

yurtdışı iphone 14 pro max almak

selamlar, şu an iphone 13 kullanıyorum kapalı kutu 14 pro max satın alıp kaydını yaptırıp kullanma planım var.

pasaportum yok. toplam kayıt maliyeti pasaport vs. hepsi dahil bana ne kadara gelir acaba?

1 aylık iphone 13 sıfır almıştım bunun yerine YD iphone 14 pro max veya pro almak mantıklı mı?
bildiğim kadarıyla ülkemizde bir garantisi söz konusu değil YD iphoneların.

 
artik telefonu kayit ettiriken pasaport sahibiyle hat sahibinin ayni olmasi gerekiyormus sanirim. dolayisiyla sizin is yatar. bir de zaten fiyat hangi ulkeden alacagina bagli olarak degisir. 14 max abd'de 1200 dolar+eyalet vergisi, almanya'da 1450 euro mesela.

turkiyede kayit vs masarafi sanirim 2700 civari, 2023 yeni degerleme orani degismezse 2 hafta sonra kayit ucreti 6 bin TL civari olur.
  • serseri marti  (16.12.22 16:22:08) 
İş yatmaz fakat 2 hafta içinde pasaportu alıp yurtdışına çıkıp geri gelip telefonu da bulup alıp kaydetmek zor. Maliyeti siz de hesaplarsınız, pasaport, uçak bileti (değişken olan tek şey), telefonun kendisi, kayıt ücreti vs. hepsi belli zaten.


  • orient blue  (16.12.22 16:36:36) 
batum'a gidip alabilirsiniz. vergi iadesi alırken çok sıra beklendiğini söylüyor. bir arkadaşın eniştesi 37bin TL'ye aldı + kayıt ücreti. Batum'a kimlikle giriş yapılıyor.


  • 1917  (16.12.22 17:00:17) 
Genel olarak stok sıkıntısı var, 3 haftadır 5 ülkede stok aradık en son bugün alabildik.

Önden batuma git gel yapabilirsiniz ve telefon türkiyeye girmeden internetten kayıt yapabilirsiniz. aksi halde zamanınız çok kısıtlı.

2700 kayıt ücreti + batuma git gel
  • PoscheN  (16.12.22 17:53:08) 
pasaporta gerek yok, kıbrısa da gidebilirsiniz. oraya da kimlikle girip çıkabiliyorsunuz.


  • sta  (16.12.22 20:18:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.