[]

Kavgalı Arkadaşı Özlemek/Affetmek

Selamlar,

Geçmişte sevdiğim, sıkı dost olduğum ve birçok ortak paydada buluştuğum dostumla ortak bir iş sebebiyle, bana olan borcunu 1 buçuk yıl geciktirmesinden sonra kendisinden kibarca ama net bir şekilde rica ettiğim için, onun sert ve bel altı bir maili sebebiyle ilişkimiz kesildi. Mailine hiçbir zaman cevap vermedim. Ödemeyi de üçüncü bir arkadaşıma yapmasını istedim ve bir daha da hiç temas kurmadım.

Bu olay 2020'nin ilk aylarında oldu. Şimdi bu 'arkadaşımı' özlüyorum arada bir. İyi bir insandı, diyorum içimden. Belki sert mi üstüne gittim, diyorum. Ama bir yandan da bu hayat böyledir, şimdi neden haklı olduğum bir meselede ben adım atıp iyice haksızmış durumuna düşeyim, diye de düşünüyorum.

Yakın geçmişte, bir iki olay sonrasında bir hikayenin her insan için başka bir açısı, perspektifi olduğunu ve her insanın kendi hikayesine ne kadar sıkı sıkı bağlı olduğunu gördüğümden beri kendi hikayem dahil, hiçbir hikayeye doğru düzgün inanamaz ve güvenemez oldum. O da kendince haklı işte, insan böyle bir şey, diyorum. Bunu da kendimce hafifletici bir unsur gibi düşünüyorum.

Siz böyle bir durumda ne yapardınız? Tamamen haklı olduğunuzu düşündüğünüz bir meselede geri adım atıp, karşınızdaki insanı kazanmayı tercih ettiniz mi? (Aşk/romantik ilişkileri dışarıda bırakarak soruyorum)

 
hakli oldugunuzu dusunuyorsaniz ki buradan da oyle gorunuyor. siz adim atmayin derim muhtemelen tepenize cikar bu sefer bu kisi.


  • aydonno  (16.12.22 00:17:49) 
Kim haklı kim haksız konusuna girmeden burada anlattığınızı ona da anlatın. Ona değer verdiğinizi, kaybetmek istemediğinizi fakat söylediği laflara kırıldığınızı, sizin de onu kırmış olabileceğini, yine de geride bırakmaya hazır olduğunuzu söyleyebilirsiniz. Kaybedeceğiniz hiç bir şey yok.

Hayat kısa. İyi arkadaş bulmak kolay değil. Gurur yapmayın. Bir daha para konusu açmazsınız olur biter.
  • mysticriver  (16.12.22 00:31:50) 
Borcunu odemeyenden adam olmaz. Aramayin. Size hayirli bi dost degil.


  • sekerler diyarinda bir ruya  (16.12.22 08:04:42) 
Hem borcunu ödememeiş hem de bel altı laf atmış.
Hayır gelmez +1
Haksız olduğunu düşünseydi şimdiye kadar o size ulaşırdı
  • mey17  (16.12.22 08:49:00) 
Tamamen haklı olduğum bir meselede adım atarak küslüğü sonlandırdığım oldu. Ama sizin verdiğiniz örnekte ben olsam geri adım atmazdım.


  • pispinti  (16.12.22 09:31:47) 
yaptım, evet. %100 haklıyım. "senin başarısız olduğunu görmek istiyorum" diyen, kötü niyetli, "sen mi gidersin, ben mi göndereyim" dediğim birine 2 sene sonra durumuna üzüldüğüm için ulaştım. ama yüzü yoktu, öyle kaldı.

bir cacık olmaz. sen adım atma.
  • gabe h coud  (16.12.22 09:38:26) 
siz onun çok sıkı dostuymuşsunuz ama o sizin çok sıkı dostunuz değilmiş, sıkı dost bu dostluğu alıp ödemediği paraya kurban etmez.

bel altı konusu da aynı, insan iyi günde verilen sırları ve sözleri kötü günde de tutarsa omurgalı ve iyi bir duruş sergilemiş olur.
  • Phoebe  (16.12.22 13:21:30) 
unutulur gider hiçbir eksikliğini ileride hissetmezsiniz.


  • koela  (16.12.22 13:25:25) 
Siz böyle bir durumda ne yapardınız?

Kesinlikle görüşmem.

Ayrıca borcunu ödemeyenden adam olmaz. +1

Ödeyemiyorsa sıkıntıdaysa zaten siz istemeden durumunu size bildirmeli süre istemeliydi. Hadi onu geçtim isteyince utanıp durumunu izah edebilirdi. Zeytinyağı moduna geçmesi karakterinin çirkefliğini gösterir. Borç (almak/vermek) kişilerin gerçek yüzünü görmenin en kestirme yoludur.
  • naksidil  (16.12.22 13:38:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.