[]

İzmir Çamdibi Meriç mahallesi hakkında bilgisi olan? Orada yaşayan?

Selamlar,

İzmir'e yerleşme planımız var. Ev bakarken Meriç mahallesinde büyük bahçeli, eski bir müstakil ev bulduk. Bütçemize uygun olduğu için hayaller kurduk hemen tabi. Bu evi alsak, güzelce tadilat yaptırsak, istediğimiz hale getirsek, bahçeli müstakil bir evde otursak dedik.

Mahallenin demografik yapısını da araştırdım. İnternetten öğrendiğime göre genelde Balkan göçmenlerinin ikamet ettiği bir yer. Aslında kötü bir mahalle değil ama fakir ve bakımsız kalmış. Eşim ve benim çocukluğum ve gençliğim başka bir şehrin benzer bir mahallesinde geçti. Ancak yaşam standartlarımız yıllar içinde değişti ve yaklaşık 15 yıldır daha iyi yerlerde ikamet ettik. Bir de 4 yaşında kızımız var. Böyle bir mahallede nispeten güzel bahçeli, müstakil bir evde oturma düşüncesi nasıl sizce? Çevreden yadırganır mıyız? Biz orayı yadırgar mıyız? Boşa hayal kurmasak mı?

Teşekkürler.

 
Meriç mahallesini bilmem de son yıllarda çok degismediyse Çamdibi size o istediğiniz hayati vermez.

Ben de Yeşilyurt arapderesinden çıkma biriyim ama bu saatten sonra kimse beni oraya tekrar goturemez, yadirgarim.

Orient blue +1
Yani hem müstakil olsun hem de düzgün hayat olsun oralarda var.
  • logisticsmanager  (15.12.22 21:45:34) 
çamdibi hayalinizde canlandırdığınız gibi bir yer değil, çok sıkıntı yaşarsınız.

orient blue+1
  • Phoebe  (15.12.22 22:05:50) 
çamdibinde kaldırım bile yok :)
ben de izmir'e ilk geldiğimde bir arkadaş çamdibini önermişti.
şu an bakıyorum da Allah korumuş diyorum.
  • etna  (15.12.22 23:30:07) 
Selam, ben de İzmir'e ilk geldiğimde Çamdibi için benzer hayaller kurmuştum ama şimdi diyorum ki: iyi ki öyle bir hata yapmamışım. Çamdibi daha sanayi kafası bi yer. Fakat biz mesela o hayal ettiğiniz alternatifi Sarnıç'ta bulduk. Gene göçmenler var daha çok, evler genelde bahçeli ve çok katlı değil. Çocukların hala yaz gelince sokakta oyunlar oynayabildiği ve nispeten kendini geliştirebilmiş bi semt. Göl ve ormanla iç içe. Nereden girip çıksanız yol ormana çıkar. Yazın merkez sıcaktan kavrulurken Sarnıç biraz daha serindir. Merkeze biraz uzak tabii ama Izban'a ulaşmak en fazla 15 dk. Ondan sonra da her yer kolay zaten. Gelirseniz haber edin, yardımcı olabileceğim bir şey olursa olmak isterim. Tek sorun, ev bulmanın kolay olduğu bir semt değil. Ama bulursanız mutlu olabileceğinizi söyleyebilirim. Biz olduk yani (:


  • yeter ki tak denilmesin perdeleeer  (16.12.22 09:45:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.