[]

kedili ev kokar mi

bi arkadasla zitlastik bu konuda.
kedili bi eve girdiginizde bunu hissediyor musunuz?
arkadas kedisi olan birine gidince yemek bile yiyemiyormus.
istedigin kadar kumu temizle var oyle bi sey diyor.
ps: kendisi hayvanlari cok sever. ciddi bunu hissettigini soyluyor sadece.

 
Tabii ki kokar. Kapıdan adım attığım anda anlarım evde kedi var ise. Bu durumu tek yaşamadığım yer, kanser atlatan tanıdığımızın eviydi. Hatırlamadığım bir sebepten aşırı kuvvetli hava temizleyicileri yerleştirmişti evin odalarına, bunlar sürekli çalışıyordu.

Not: 10 yıl boyunca, içinde 20'den fazla kedi olan eve komşu yaşamış biriyim.
  • quaker  (15.12.22 18:57:07 ~ 18:58:22) 
Kedili ev kokar. Bazı evler daha az kokar bazı evler daha fazla ama kokar. Yemek bile yiyemeyecek kadar kokuyorsa hem ev küçüktür hem de kedinin maması ile ilgili konu vardır.


  • nawar  (15.12.22 18:58:12) 
Yeni kedi sahiplendik kedi kokmuyor ama kumu yeni acilmis bile olsa duzgun temizlense dahi 2.gun koku yapmaya basliyor, bazen kumun oldugu odaya kapatiyoruz 1 2 saate oda kokmaya basliyor
Dolayisi ile kedi kopek kus farketmez ben aliyorum kokuyu
Ps bazi kokular bende saniyesinde mide bulantisi yapar bunun gibi bisey olabilir
  • eja  (15.12.22 18:59:07 ~ 19:01:49) 
evin buyuklugune ve kumun yerine bagli. salliyorum kum evin en arka tarafindaki balkondaysa on cephedeki odalar neden koksun?

evde kedi var diye yemek yiyemeyen birinin hayvani da sevdigini sanmiyorum. hem o kadar tiksinme hem de sevgi iddiasi biraz celiskili.
  • hot potato  (15.12.22 18:59:36) 
Valla bu doğru olmayan bir iddia; kokan kedi değil evin sahibidir.

5.5 yaşında kedim var, bu takıntı yüzünden her eve gelene sorardım eskiden ki benim annem titizin, titizi bir kadındır, o geldiğinde de ısrarla soruyordum.Ben de koku hassasiyeti olan bir insanım. Daha bir kişi de ev kokuyor demedi. Hatta internet bağlamaya gelen bir bey kedimkzk farkettiginde 'aa sizin kediniz mi var, ben normalde hemen kokudan anlarım ama sizde bir şey anlaşılmıyor' demişti.

Kaliteli bir kum kullanırsanız, tuvaletini uygun bir yere koyarsanız ve kapalı tuvalet kullanırsanız, günlük tuvaletini temizleyip, 2 haftada bir komple kumu atıp kutuyu temizlerseniz, mamasını hep taze koyarsanız ve kabini her seferinde yikarsaniz, kedinize düzgün bakımı yaparsanız o ev kokmaz.

Evde kendi tuvaletinizi temizlemezseniz o da kokar.
  • fraise  (15.12.22 19:08:54) 
hot potato: gercekten cok sever. ben sahidim. lafta degil


  • Kittie  (15.12.22 19:10:31) 
kedi ve sonrasında iki kediyle yıllarca yaşamış biri olarak kesinlikle kokuyor. kedili eve girdiğimde direkt kokusu çarpıyor.


  • deartheodosia  (15.12.22 19:15:26) 
Kokar.

Hayvanseverim.

Hayvan yaşayan evde yemek yemem (Kuş hariç).
  • Mirket  (15.12.22 19:46:17) 
ben av köpeği gibi koku alan ve koku hassasiyeti olan biriyim. iki tane dişi kedim var ve evim minicik. evim kokmuyor. hatta kokar diyen arkadaşlarım geldiğinde yanılmışız diyor.
ben titiz biri de sayılmam üstelik. hani öyle her gün temizlik yapıyim falan yok. ama kumları her gün temizliyorum mutlaka. kapalı kum kabı kullanıyorum. güzel mamalarla besliyorum ve koku olmuyor.
ha kumun cinsi çok önemli. kaliteli kum kaliteli mama bunlar çok mühim.
bir de kısır olmayan erkek kedi olursa mesela tabi koku bırakır.
  • faredenkorkankedi  (15.12.22 20:08:08) 
Sahibi kokuyorsa kokar.

Evde 2 kedi var. İlk söylediğimde annem kesinlikle istemem, hem kokar hem tüyü her yere bulaşır gibi klasik sebeplerden istememişti.
Annemin köpek burunlu arkadaşları bile eve gelip sonradan kedileri görünce "aa sizde kedi mi vardı, hiç kokmuyor ev" gibisinden şaşırıyorlar.
Yani sahibinin kedilerine nasıl ve ne kadar baktığıyla ilgili.

Sen hayvanların kumunu günlük temizlemezsen kokar. Bizim evde mama kapları bile düzenli yıkanır. Sağda solda mama kırıntısı varsa temizlenir. Temizlik bunu gerektirir çünkü. Bunun kediyle alakası yok, insanın kendi özsaygısıyla alakası var. Her köşesinde pislik, artık olan ev kokar.
  • gallienus  (15.12.22 20:34:43) 
kokmayanı da vardır ama %99,99 kokar.


  • gabe h coud  (15.12.22 20:37:11) 
İstisnalar kaideyi bozmaz ama kokar. Kedi de besledim. Bahçe de köpek de besledim, kuş da besledim. Evde hayvan varsa bir şekilde kokuyor.


  • teritori  (15.12.22 21:04:59) 
kapalı kedi tuvaleti, her gün temizlenen çiş ve kaka, kaliteli kum ve kaliteli mama ile koku sıfıra iner. kokmayan kedili evler de var yani.


  • delidir yakalayin  (15.12.22 21:25:20) 
2 kedili evden bildiriyorum. Kokar. Tuvaleti balkonda, iyi havalanan ferah bir ev bile kokar.


  • dr doofenshmirtz  (15.12.22 21:25:28) 
kedim var, her gün kumu değişir eve vileda çekilir ama kedili ev az veyq çok kokar, bu koku kediden ziyade mama ve kum kokusudur, kedinin de kendine has kokusu vardır, çok rahatsız edici değilse de o da yabancı bir insana kokar. kokmaz diyen yalan söyler birbirimizi kandırmayalım dostlar. bense bu kokuyu çok seviyorum o ayrı, hatta bana kalırsa kedi kakası insan kakasından bin kat daha iyi kokar, kedi kokusu insan terinden de bin kat iyi kokar, bence bu fobiye sahip olanlar keşke bu açıdan düşünüp fobilerini yenebilse...


  • bugisme  (15.12.22 21:26:47) 
15 seneye yakın kedi besliyorum evde hiçbir koku yok. bunu sadece ben söylemiyorum eve gelenler de söylüyor. kedili ev kokmaz


  • sta  (15.12.22 22:08:33) 
Bazı mamalar ağır kokuyor, ben daha çok mama kokusu alıyorum. Bi de beslenmeden dolayı olabilir, bazı kedilerde koku olurken bazılarında hiç koku olmuyor.


  • physcos physcos  (15.12.22 22:16:41) 
Kedi dişiyse veya kısır erkek kediyse ev neden koksun ki?
Kumunun yakınları hariç.

  • vizivozo  (15.12.22 22:55:42) 
Kedinin kumunu her gün temizlemediğiniz zaman kumun olduğu odanın kokma ihtimali var. Onun dışında bizde hiç kokmuyor.

Kedinin kendisi çok güzel kokuyor bu arada. Akşam olsa da eve gidip sarılsam diye bekliyorum.
  • pispinti  (16.12.22 09:45:30) 
Kumunu mamasını evin girişine koyarsanız kokuyu alırsınız, nşa'da kedi kokmaz. Kısırlaştırılmamış erkek kediyse, bölge işaretleme yaparsa onu bilmiyorum hiç erkek kedi bakmadım.


  • vizivozo  (16.12.22 12:23:06) 
Ben koku almıyorum (ne kendi evimde ne de kedili arkadaşların evinde) ama arkadaşınızın burnu daha hassas olabilir.


  • peki madem  (16.12.22 14:09:00) 
Evet kokuyor.


  • drako  (16.12.22 14:35:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.