[]

Gün sonu içkisi olarak şarap

Filmlerde, dizilerde çok sık denk geldiğim bir şey; iş günü bitip de evde istirahat moduna geçince bir kadeh şarap içiyorlar. (Nedense özellikle kadın karakterler ve yalnızken) Ben mesela arada bu tür durumlarda bira keyfi yapmayı severim, şaraba ilgi ve beğenisi olmayan biriyimdir.

Gün sonu içkisi olarak şarabın bu kadar popüler olmasının özel bir sebebi var mıdır?


 
Biraz kulturel...
Mesela ingilterede de Gin and Tonic daha cok tercih edilen bir gun sonu ickisi kadrolar icin

  • parcxerox  (15.12.22 18:19:04) 
Errr.. Kadinlar icin


  • parcxerox  (15.12.22 18:19:30) 
Çorba, yemek, tatlı, çay ve en son meyve sırası vardır ya.
Hah işte şarap, o meyvedir. Günün sonunda yenilmiş üzüm.

  • etna  (15.12.22 18:44:53) 
Öyle yalnız yaşayanlar için 1 kadeh gün sonu şarabı da olabilir bir şey değildir.

Şişenin kalanı gün sonu sirkesi olur bekleye bekleye.
  • Mirket  (15.12.22 19:31:09) 
Jacqueline Kennedy beyaz saray'ın kendine ait kısmını televizyonculara açıyor. orada masalarda çok şık şarap kadehleri görülünce kadınlar misafire ikram etmek için şarap ve kadeh alıyor bol bol. 60'larda başlayan bu artış sürekli devam ediyor. Daha sonra 90'larda da CBS haber kanalı az miktarda şarap sağlığa iyi gelir deyince tek kalemde %30 artıyor şarap satışları. ABD'de şarap içmek kültürlü olmakla, Fransız - İtalyan kültürünün inceliğiyle ve romantikliğiyle özdeşleştiriliyor. Kadınların sevdiği bir şeydir Fransız ve İtalyan kültürü, zevklidir, romantiktir falan filan bilirsiniz... İstanbulda bi çikolatacı var afedersiniz iğrenç ötesi sırf adı Fransızca diye kapısında sıra oluyor kadınlar... Ayrıca TV'de "kadın karakter şarap içip self-care yapıyor" diye bir klişe var evet. biraz senaristlerin üşengeçliği.


  • sert siyah krom  (16.12.22 10:35:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.