[]

Vegan/Vejeteryan Beslenme ve supplementler

Sorum plant based ve vejeteryan beslenenler için. Normel besleme düzeniniz dışında kullandıgınız herhangi bir supplement var mı? Öneriyor musunuz ve gerçekten gerekli mi?

2 seneden fazla süredir plant based besleniyorum, fiziksel olarak bir eksisini görmedim - D vitamini eksikliği dısında, etkisi var mı emin değilim- (görsem de etik sebeplerden dolayı vazgeçmem mümkün değil) ancak doktorumun isteği dogrultusunda B2, B3, B5, B6, B12; C; E ve D vitamini kompleksi olan supplement kullanmaya başladım.

Merak ediyorum bu şekilde mi ilerlemek gerekiyor, sizler neler yapıyorsunuz? Gıda konusunda bir eksiklik çektigimi düşünmüyorum; kendi öğünlerimi kendim hazırlıyorum ve özen gösteriyorum.

Sizler neler yapıyorsunuz?

 
B12 supplementi

Kalcium-magnezyum-çinko supplementi

kullanıyorum.

Vegan.
  • AlsterWasser  (15.12.22 16:48:20) 
duzenli olmasa da b12 kullaniyorum, baska da birsey yok, degerlerim normal...

4 yildir vegan, evvelinde iki yil vej, evvelinde de gorece dusuk hayvan urunu tuketimi...
  • hewit  (15.12.22 16:52:32) 
bir kac calismada multivitamin aliminin(birden fazla vitaminin birarada olmasi) ozellikle vegan'larda vitamin emilimlerini olumsuz etkiledigini gostermis.

www.youtube.com

o yuzden belirli vitaminleri alabilirsiniz gerisi cok onemli degil. (b12 ve d bitkisel) esasinyel aminoasitler icin de ogunlerinize keten tohumu ekleyebilirsiniz.

2yil vegan beslendim ben de. degerlerim de hic sorun yoktu. bitki temelli beslenme icin nutritionfacts.org ve youtube kanalini onerebilirim. cok iyi bir kaynaktir.
  • kobretti  (15.12.22 17:07:59 ~ 17:09:23) 
Düzgün bir vegan beslenmede b12 dışında sıkıntı olmaması lazım. onu da vücut üretebildiği söyleniyor bazı durumlarda. kalsiyum filan zaten sebzelerden geliyor bol bol


  • ShadowOfMoon  (27.05.23 11:54:29) 
vegan arti 10 yil.

D vitamini bitkisel beslenmeyle alakali bir konu degil. Olcumu de bayagi zor. Kis aylarinda kullanabilirsiniz doktora danisip. Ben kullaniyorum, zaten Almanya´da herkes kullaniyor.

B12li dis macunum var, günde bir kere onu kullaniyorum senelerdir. Yilda bir de kür yapiyorum. 15 gün yüksek oranda aliyorum, zaten depolaniyor. Her yil dort kez ayrintili kan testi yaptiriyorum, bir kez bile düsük cikmadi.

Ben konstantrasyon yukselsin diye Neuro-Solgar kullaniyorum yilda bir iki kutu. Yogun calisma temposu oldugunda, performansi iyilestiriyor gercekten de. Veganlikla bir alakasi yok, vegan olmayan doktor arkadasim onermisti.

Organik tarimdan gelmeyen ürünleri cok uzun zamandir tuketmiyorum. Taze olmasina dikkat ediyorum sebze ve meyvenin. Besin degeri daha yüksek oluyor cünkü.

Iyi yemek, iyi yemek, yeterli beslenme. B12.
  • buf-e kür  (27.05.23 13:52:33 ~ 13:53:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.