[]

Ram hep %50de normal mi?

Yeni PC aldım işlemcisi iyi Ram 8, PC hiçbir şey yüklü veya açık olmamasına rağmen Ram hep %48 kullanımda. Normal mi? Cızır cızır da ses çıkıyor.




 
Windows10 yüklü iki masaüstü bir tane de laptop bilgisayarım var, iki bilgisayarda 8gb ram, bir bilgisayarda 4gb ram mevcut ve hepsi de boştayken %50 civarında ram tüketiyor. Windows ne kadar ram varsa yarısını her türlü kendine alıyor gibi gibi...


  • arpaci kumrusu  (15.12.22 15:02:31) 
Arpaci +1

Benim pcde 16gb ram var %40 civarı kullanımda sürekli. Arladaşta 32gb var onun da aynı.
  • reactionic  (15.12.22 15:18:51) 
ram kullanimi iyidir. hicbirsey yapmazken 4gb kullanim normaldir. Ram'in amaci sistemin ve uygulamalarin olabildigince cok veriyi harddisk/ssd'den ram'e alip gerektiginde daha hizli erisebilmesi icin hazir bekletmesidir. Ram kullanimi %90'larin uzerinde olmadigi surece sorun olmaz. eger Ram surekli dolu olursa o zaman aktif olarak kullandigin uygulama ram yerine harddiski kullanmaya baslar bu da uygulamada yavaslamaya/takilmaya sebep olur.

ram'de hareketli parca olmadigi icin ses de cikarmaz. muhtemelen islemcinin fani kablolarin tekine surtunuyordur.
  • crucio  (15.12.22 16:43:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.