[]

bitirmekle iyi mi yaptım emin değilim

yaklaşık dört sene önce, üniversite son sınıfta hoşlandığımı söylediğim bir kız vardı. karşılık olarak ilişki düşünmediğini söyledi, öyle kalmıştı. iki ay önce tasadüfi şekilde bir arkadaş vasıtası ile tekrardan iletişim kurduk. fakat ayrı şehirlerdeydik. şehirlerimiz arasındaki mesafe yaklaşık üç saat. neyse mesajlaşma telefon trafiği başladı. baya ortak zevklerimiz olduğunu fark ettik, damak tadımız benziyor. izlediğimiz filmler vesaire bir çok ortak ilgi alanımız var. ciddi bir yolda ilerleriz diye düşünceler vardı ikimizde de.

bu arada ikimiz de kendi yaşadığımız şehirlerde yüksek lisans yapıp bir yandan da çalışıyoruz. baya yoğunuz gün içerisinde. sonuncusu üç gün önce olmak üzere, iki kere görüştük, yaşadığı şehre gittim. buluşmalar çok güzeldi, samimiydik. sarılmalar, yakınlaşmalar. fakat problemler aslında telefon iletişiminde başladı.

ben biraz daha sıcak kanlıyım kendisine göre. çok sık mesajlaşmıyorduk fakat akşamları mesela 20 dk kadar araşıyorduk uyumadan önce. ilk haftalarda daha bir neşeliydi ses tonu konuşurken, birbirimizi tanımaya çalışmak vesaire. bol gülümsemeli geçiyordu. hatta beni daha tanımıyorsun çok komik/neşeliyim falan diyordu. fakat son iki haftadır, “naber, nasılsın, günün nasıldı” minvalinde çok keyifsiz konuşmalar olmaya başladı. ses tonunda hiç cıvıltı neşe yok neredeyse. buna ek olarak, ben konuşmayınca telefonda sessizlik oluyordu. susuyorum o da susuyor. sonra hadi uyuyalım moduna giriyor. hiç konu açayım, muhabbet olsun diye bir olayı yok. haliyle telefon kapanınca keyfim kaçmaya başladı. ikinci son buluşmadan sonra düzelir, bir hediye alayım, hoşuna gider daha da renkleniriz diye düşünüyordum fakat değişen bir şey olmadı.

bardağı taşıran nokta da, dün yaşandı. ateşlendim salgından, hastaneye gittim eve geldim vesaire dinleniyorum. aradı akşam geçmiş olsun dedi. sonra hani bir tık samimi içten bi şeyler der diye bekledim. işiyle ilgili bi şeyler anlattı, yine çok donuk/tutuk bir sesle. hastayken de yansıtmasam da ilgili, candan bir şekilde yanımda olmasını beklerdim açıkçası. bir süre sessizlik oldu, tamam sen de hastasın dinlen deyip kapattı telefonu.

ben de hiç tartışmaya, neden böyle oluyor sorularına girmeden, on dakika sonra ben uzak mesafe ilişkisi yapamıyorum dedim. her şey için teşekkür ettim. o da teşekkür etmiş ve ilişkiyi bitirmiş olduk.

şimdi neden buluşmalarda daha samimisin ama telefonda böyle renksizsin vesaire gibi sorular sormanın saçma olduğunu, bunun pazarlığının yapılamayacağını düşünüp hiç uzatmadım, hem çocukça da olurdu. ilgisi azaldı diye düşünüyorum. insan sevdiği biriyle daha neşeli konuşur diye düşünüyorum. ya da karakteri böyledir bilmiyorum. ama öyle olsa, ilk haftalardaki cıvıl cıvıl neşeli halleri vardı. bir yandan da çok güzeldi kendisi. yüzü kaşı gözü. tam istediğim bir kadın tipi. hem de bazı konulara bakış açısı. bu saatten sonra gerçi bitti ama öyle bir iç dökmek istedim, hem de zihnim inanılmaz karıştı. bu tip durumlarda ne yapılmalı hiç bilmiyorum.

 
şu veya bu nedenle heyecanı azalmış hocam. çok kafaya takacak bir durum yok. güzel bir şekilde bitirmişsin.


  • lazpalle  (15.12.22 13:45:34) 
Geçmişten gelen yakınlık yoksa onu direkt uzak ilişki ile kurmak zor. Bir de burada zaten karşıdaki kişi sizin farkedip bitirmenizi beklemiş gibi. iyi olmuş, next...


  • lcha  (15.12.22 13:57:18) 
Iyi yapmissiniz. Ben o hatayi cok yaptim, cok uzun bir gecmisim olmayan insanlarla sizin sacma ve cocukca dediginiz pazarliklara girmisligim var (bknz önceki duyuru, daha resmi sekilde sevgili olamadigim insana zor zamanimda bana sicak davranmadigi icin sitem ettim falan). Hic bir tanesinde karsi taraftan samimi ve dürüst bir yanit almadim. "Ya evet haklisin, o konuya biraz daha özen göstereyim" ya da "Kusura bakma, ben heyecanimi kaybettim, artik devam etmeyelim" diyen biri cikmadi. Bir insanin davranislari da bir cesit iletisimdir ve bu iletisimden kendinizce cikarimlar yapabilirsiniz, bunu tekrardan sözlü bir iletisime cevirmek sart degil. Bitirin ve tekrar kontakt kurmayin. Zihin karisikligi da normal, zamanla berraklasacak zihniniz.

Son olarak da sunu söyleyeyim, cok güzeldi demissiniz. Cok güzel kadinlarla bunu cok yasadim. Cevrelerinden cok fazla ilgi görmeleri bu yasananlarda bir rol oynuyor gibi düsünüyorum ama kanitlayamam.
  • polopan  (15.12.22 14:31:27 ~ 14:33:15) 
kadınlar çoğu zaman günlük birşeyler anlatabileceği birini arıyorlar. yani aslında senden hoşlanmıyor ama o gün ve her gün yaşadığı şeyleri anlatabilecek kimsesi de yok. millet bayılmış bunu dinlemekten. o sebeple eğer biri hoşlanırsa ondan hatunda ihtiyacını gidermek için konuşuyor. erkek de "aaa benle konuşuyor demek ki hoşlantı var" diye düşünüyor. halbuki "one talk stand" yani

o ayrımı yapamadığı sürece erkek burada bildiğin bir tool. ha peluş ayınla konuşmuşsun haa hoşlandığını sandığın hatun ile.

zor mevzular.
  • duyurukullanıcısı  (15.12.22 14:38:22) 
Benched


  • Deathrow  (15.12.22 14:47:18) 
doğru olanı yapmışsınız. belli ki soğumuş, ilgisini kaybetmiş. bu tip durumlarda konuşmanın sorgulamanın sonucu değiştireceğine inanmıyorum. farkına vardığında bitirmek en iyisi.


  • juliette  (15.12.22 15:03:33) 
Yanlış yapmışsın. Sonuçta ilişki daha yeni. Buluştukça daha çok bağlanabilirdiniz. Kendi kendine beklentiye girip ani kararla ilişkiyi bitirmişsin. 1 2 aylık ilişkiden 1 yıllık yakınlık beklemen hata. Renksizsin demek saçma değil. Belki hastadır, bir sorunu vardır, yorgundur. Asıl sorman gereken şeye saçma demişsin. Bir de beğendiğin biriymiş. Baştan sona hata.


  • dissendium  (15.12.22 19:53:23) 
@dissendium gibi düşünüyorum. kolay kolay anlaşabileceğim birini bulamadığımdan böyle düşünüyor olabilirim.

bir de şu var, farklı şehirlerde olduğunuzdan gelecek görememiş, umutsuzluktan böyle olmuş olabilir. belki de tam konuşulması gereken zaman bitirmişsiniz.
  • cevahir  (15.12.22 21:36:50) 
ilişkilerde yazılı olmayan bir kural vardır: uzak mesafe ilişkilerinde biri diğerinin yanına taşınmadığı sürece bitmeye mahkumdur.


  • rakicandir  (16.12.22 02:11:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.