[]

-7 derece soğuk ve hastalık

Merhabalar, 1 haftadır iş amacıyla Almanya'nın vechta şehrinde ikamet ediyorum. Hava çok soğuk. Kendimi ne kadar korusam da belki de ege'li olduğum için soğuk hava beni çok etkiledi. Sabah afedersiniz lavaboda burnumu temizlerken bir miktar kan geldi, vücudum da kırgınlık var.

3 gün sonra TR'ye dönüyorum. Sizde zatürre olmuş olabilir miyim? Bu soğuk ben de kalıcı bir hasara neden olur mu yoksa normal bir üşütme diyebilir miyiz?. Değerli yorumlarınız için teşekkürler.


 
Bro soğuk havanın/ortamın hastalıklarla doğrudan bir ilişkisinin olmadığı 19. yüzyılda falan ispatlandı, bi hastalığın varsa bunun nedeni soğuk hava değildir için rahat olsun ama başka bir nedenle hastalandıysan o ayrı tabii.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (15.12.22 13:14:24) 
cok kanamadiysa kilcal damar catlamasi olabilir. Soguya alisik degilsiniz, dedigim gibi bir kanama normal bir de surekli sildiyseniz o da tetiklemis olabilir.
mumkun oldugunca vucut isinizi yuksek tutmaya calisin. yun corap alip giyin, cunku bizim ayakkabilar da o soguya gelmez :)

  • 65 derece  (15.12.22 13:16:10) 
Egeli oldugun icin aliskin degilsin. Bir arkadas izmir'den ankara'ya tasindi. 3 yilda anca alisti. Surekli hasta geziyordu.


  • hayley williams ile evlenecek genc  (15.12.22 14:11:34) 
zatürre olsaydın, şuan burda yazışmıyorduk seninle :)
Zatüre matüre değilsin genç,raad ol

  • maksat muhabbet  (15.12.22 14:14:53) 
vücudun alışık olmadığı içindir, burnunda kılcal damar çatlaması olmuştur, bişey olmaz. sık sık su iç (oda sıcaklığında) sıcak bitki çayları iç, hem için ısınır hem bağışıklığı güçlendirir. ayrıca ayaklarını sıcak tu


  • wendyangelamoiradarling  (15.12.22 14:46:40) 
soğuk hava doğrudan hasta etmez ama bağışıklığı düşürerek vücudunuzda hazır halde bekleyen ama sağlıklı olduğunuz dönemde tolere edebildiğiniz virüs/enfeksiyon vs neyse onun ortaya çıkıp sizi hasta etmesine sebep olabilir. ben öyle düşünüyorum. sonuçta soğuk algınlığı diye bir tabir var.

ama hasta olmuşsunuz yani bu kadar basit. hayatınızda hiç hasta olmadınız mı? bu kadar korkuya gerek yok.
  • elorelia  (15.12.22 16:17:49) 
Yalnız soğuk hava bağışıklığı da düşürmez soğuk hava gibi basit doğa olaylarıyla bağışıklığımız düşseydi insan evrimi bugünleri göremezdi. Misal terli terli soğuk su içince de hastalanmayız bunlar hep atadan dededen aktarılan broscience bilgiler :)


  • Kaleci Saçlı Forvet  (15.12.22 16:25:35) 
soğuk hava bağışıklığı zayıflatıyor özellikle de solunum yolu enfeksiyonlarına karşı. burundaki bağışıklık mekanizması daha kötü işliyor soğukta: www.jacionline.org(22)01423-3/fulltext

soğukta rhinovirüs, influenza gibi virüslerin daha kolay çoğalıp yayıldığını da biliyoruz: www.nih.gov news.yale.edu

soğuk hava ile kalp damar hastalıkları da ilişkili: jamanetwork.com
www.strokejournal.org(16)00142-7/fulltext

bilimin yolundan ayrılmayın
  • sert siyah krom  (16.12.22 10:44:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.