[]

Bugünkü siyasi olay

Bugün tam olarak ne oldu ozetleyebilecek var mi ?




 
Ekrem İmamoğlu hapis cezası aldı.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (15.12.22 00:13:13) 
Ya tabi o kadarını ben de gördüm ama Kemal kilicdaroglu ve Meral aksener'in durumla ne gibi etkileşimleri oldu ? Kk neden Almanya'ya gitti bugün? Bugün kararin açıklanacağını bilmiyor muydu ? Meral aksenerden neden bu kadar söz ediliyor ? Internette cok bilgi var tarafsız olarak sadece olayı anlamak istiyorum.


  • funl  (15.12.22 01:00:25 ~ 01:01:00) 
Beklenti, duruşmanın kararla neticelenmeyeceği, ileri bir tarihe erteleneceği şeklindeydi. Dolayısıyla KK'nun daha önce yapılmış olan programını bozması için bir sebep yoktu ve Almanya ziyaretine gitti.

Öğleden önce yapılan duruşmaya saat 16.ya kadar ara verildi. Ara verilme işlemi 16.00 da karar verileceğinin göstergesiydi ve E. İmamoğlu halkı duruşmanın yapılacağı yere çağırdı. Meral Akşener de destek için gitti.

KK'nun ya da M. Akşener'in duruşma salonuna gitmesi, orada bulunması ya da bulunmaması sonucu etkileyecek bir şey midir? Hayır.

Ama olsun. Biz Ekrem İmamoğlu bu cezayı niye aldı yı boşverelim. Konumuz KK niye Almanya'da idi de burada değildi yi konuşalım diyen sosyal medyamız konu hakkında coşmakla meşgul.

Olay bu.
  • Mirket  (15.12.22 01:19:29) 
secim oncesi para konusunda sikinti yasayan akp,imamogluna yasak getirerek hem istanbulun kaynaklarina erisecek hem de secimden eleyerek bir tasla iki tus vurdugunu saniyor. ama bilmiyorlar ki sen iktidari boyle alsan da ne kadar yerinde durabilirsin.

obur yandan imamoglunun aday olmasini istemeyen bir kilicdaroglu var, enterasan sekilde almanyaya gitti, iyi parti imamogluna en cok destek veren parti oldu. su anda herkesin aklinda dilinde tek aday imamoglu var, zaten turkiyede her kesimden oy alabilecek nadir kisilerden biri.
  • monicapp  (15.12.22 01:39:39) 
imamoğlu'nun ysk üyelerine ahmak sözcüğünü söyleyerek hakaret ettiği gerekçesi ile ceza aldı. ancak karar nihai değil. istinaf ve temyiz süreci var. hukuki süreç devam ediyor. kuvvetle muhtemel ilk istinafta beraatle dönecektir.

@monicapp ekrem bey için bir görevden uzaklaştırma kararı yokki nasıl ibb kaynaklarına erişeceklermiş? karar nihai değil. ilk derece mahkemesinin vermiş olduğı bir karar ve her türlü önce istinaf gerekirse temyiz hakkı mevcut. karar onanmadığı sürece hiçbir şekilde görevinden alınamaz. sadece istinaf süreci dahi 1 yıldan erken sonuçlanmaz. bu söyleminiz hiçbir şekilde gerçeklik barındırmıyor. gayet adayda olabilir cb da seçilebilir. şuan herhangi bir engel yok. sadece hukuki süreç devam ediyor. kararın onanacağını hiç düşünmüyorum ben.
bu arada 44 milyar tl bütçe ile ekonomik hiçbir sorununu çözemez ne akp ne de başka bir kimse :)
  • debian  (15.12.22 02:28:15) 
Siyasetle az cok ilgilenen insanlar gunlerdir Imamoglu durusmasini bekliyor, bugun karar cikacak diyordu. Kk'nin Almanya gezisi tam bir sacmalik, durusma tarihi bir onceki durusmadan beri belli, Turkiye'nin en onemli ilinin belediye baskani ve senin partinden, adam yargilaniyor, istanbul il baskanin zaten siyasi yasakli, secim surecinde neler oldugunu unutmus gibi, sen kalk Almanya'ya gezi planla, o geziyi yarin obur gun baslatsa mesela ne olurdu? Karar cikmasa ne olurdu, bir gun gec git her ihtimale karsi.


Ha bu, bugunku kararin agirligini, anlamini ortadan kaldirir mi, elbette hayir. hem KK'nin sacma gezisini ve hatasini hem de bugun alinan kararin agirligini konusabiliriz bence, birini konusmak digerini konusmaya engel degil.

G.te g.t demek lazim. KK danismanlarini acilen degistirmeli. Meral Aksener (gunahim kadar sevmem) ile Imamoglu'nun fotolari bence cok anlamli ve KK'nu cok komik duruma dusuruyor. Imamoglu'nun partiler ustu, partilerden ayri bir durus yaratmasina cok guzel temel olur.

Tamam durusma salonuna gitme, Ekrem icin de Almanya'ya gitmedim de deme ama bu gezi baska sekilde planlanabilirdi.
Bu Imamoglu'na ya da ortak adaya oy vermeye engel mi, KK'ndan nefret etmek icin bir neden filan mi, bence degil ama KK artik kendini kucuk ve komik duruma dusuren insanlarla calismayi birakmali, insanlar da partizanligi birakip g.te g.t diyebilmeli.


Elestirmekten ve elestirilmekten bu kadar korkmamak lazim, onemli olan ders alabilmek. Birini desteklemek, ovmek ama bazi seylerini de elestirebilmek gayet mumkun. Ama oy verememesi ile baslayan, en son turban cikisi bugun de Almanya gezisi ile bu surecte KK ne zaman ders alacak merakla bekliyorum.
  • kassiopeia  (15.12.22 03:59:56) 
mirket +1

insanlar birbirini linç yönünde çok fazla etkiliyor sosyal medya yoluyla. eskiden böyle değildi. şimdi futbol tribünlerinde bile kendi futbolcusu biraz vasat oynasın ıslık yiyor çünkü öncesinde sosyal medyada zaten gömülmüş. millet birbirini fitillemiş.

kemal kılıçdaroğlu olayı da bunun bir benzeri. abi adam istanbul'da olsa ne, almanya'da olsa ne. bir de rakip görüyor falan diyorlar ekrem imamoğlu'nu parlatıp ibb başkanı yapan kendisi değilmiş gibi. gerçekten bu milletin ayarları bozulmuş.
  • bohr atom modeli  (15.12.22 12:54:17) 
@mirket @bohr atom modeli +1

futbol takımı izler gibi siyaset izleme durumuna geldik. yani imamson fransada macronun geldiği gibi tüm sorunları çözmeye milleti imana ülkeyi paraya mı boğacak? durup düşünüp beklemek yerine anlık gaza gelmek, iktidarın planını çözüp ona göre hareket etme gibi bir durum yok. hükümetin amacı karıştırmak ve her seferinde de bunu yapıyorlar. adamlar seçimi iptal etti, zarı atıp bekliyorlar. sakinlik gibi şeylerin toplumumuzda var olmaması sebebiyle alakasız kk imamson, kk akşener çekişmesi görmeye yönlendiriliyoruz.
  • mikahakkinen  (15.12.22 15:50:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.