[]

ChatGPT ücretsiz kullanıma kapatılır mı?

Çıktığı günden beri kullanıyorum, doğru soruları sorabilen biri için mesleki, günlük ve belki psikolojik açıdan bile çok güzel bir yardımcı bu araç. Fakat aklımda şu soru var, ya bir gün umumi kullanıma kapatılırsa ve yalnızca büyük şirketlerin satın alabileceği paralı bir hale gelirse? Google gibi devam etmesi mümkün müdür? Eğer bir şey ücretsizse ürün sizsiniz diyorlar, bu hizmet için seve seve ürün olabilirim.

Duyuru'ya sorulan soruları İngilizceye çevirip chatbot'a sorduğumda ortalama bir insandan çok daha iyi cevaplar veriyor. Konu ne kadar saçma, detaylı, zor, soyut olsun fark etmiyor.


 
Github Copilot da bu şekilde çıkıp $10/ay olarak yoluna devam etti. OpenAI Copilot geliştiricileri arasındaydı.


  • dr doofenshmirtz  (14.12.22 23:55:16) 
OpenAI’ın bu ürünü zaten kredi bazlı olarak sunuluyordu (playgrounddaki chat modülünün neredeyse aynısı). Muhtemelen yine kredi bazlı ücretlendirmeye geçerler. Kredi de sorulan soru ve alınan cevabın uzunluğuna görseydi sanırım.


  • roket adam  (14.12.22 23:57:46) 
dr doof +1. OpenAı çok fazla şey geliştiriyor ve maalesef açık kaynak kod tutumundan uzaklaştılar. Bir ara elon musk yatırım falan yapmıştı hatta yanılmıyorsam.


  • sparkle kiddle  (15.12.22 00:05:27) 
Kullanıcı input'u ve feedback'i kendilerine de fayda sağlıyordur, o yüzden kapatılmayabilir.

Ama bi yerde okumuştum, maliyetinin günlük 3M $ olduğundan bahsediyorlardı. OpenAI'ın o kadar para kazanabildiğinden şüpheliyim, o yüzden bi noktada ya reklam alırlar ya da ücretsize kapatırlar diye düşünüyorum.

Olduğu gibi kalsa keşke. Süper ötesi bir Google alternatifi.
  • plutongezegendegilmi  (15.12.22 00:26:49) 
Yine openAI'ın Dall-E'si kredi bazlı, bence öyle devam eder. (Ayda 15 kredi bedava veriyor, 115 kredi almak 15 usd.)


  • nhk ni youkosu  (15.12.22 00:35:01) 
bence araya reklam koyar Adsense gibi bir şey yazarlar. ücretli yapmaktan daha çok kazandırıyor.


  • babilfish  (15.12.22 13:40:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.