[]

Sessiz biriyle dalga geçmek

Bir kişi düşünün sessiz kendi halinde tüm sınıf dalga geçiyor.Bu çocuğun suçu ne?Ya peki neden bunu yapıyorlar.Bu dediğim lise.Hani çocuklar melekti.Çocuğun lakabı da süzme.Halbuki öyle salak tavırları da yok.Bu çocuğun yaşadığı travmayı düşünebiliyor musunuz?Dalga geçmek neden zevk verir ?Bu soruları soruyorum ama içinden çıkamıyorum.Var mı cevap verebilecek biri detaylı




 
çocuklar melek falan değil. dünyanın en büyük yalanlarından birisi bu.

akran zorbalıgı yapıyorlar işte. ses çıkarmayanın tepesine biniyorlar. eğlence olsun diye, üstünlük kurmak için, popüler olmak için vs.
  • abelardo  (14.12.22 21:15:32) 
Güldükleri kişi siz misiniz? Kendi akranları mı?

Edit: Daha önce buraya sınıfınızda bulunan öğrencilerin fotosunu koymuştunuz. Bize de, bunlardan hangisi tembel, hangisi tırto, hangisi zırto diye sordunuz.

Sosyalfobili olduğunuzu söylediğinizden, güldükleri kişi sizsiniz diye tahmin ediyorum. Sürekli olarak aynı soruları soruyorsunuz. Bence size öyle geliyor.

Kendi akranlarını eziyorlarsa çözümü ne bilmiyorum.

Öğretmen değilim, akran zorbalığı ile ilgili bir etkinliğe girmiştim. Herkes birbirini şikayet ediyordu. Sinir krizi geçiren de vardı. Herkesin başına geliyor.
  • Kahvedesu  (14.12.22 21:17:07 ~ 21:38:53) 
Çocuklar melek değildir. İyi ve kötü kavramları toplum olarak yaşamak için yaratılmışlardır. Haliyle çocuklar bilmez, hormonları tavan yapan ergenler de bilse de umursamaz.

Sessiz bir kız vardı bizim sınıfta da. Biz sadece arkasından laf ettik ama ettik. Hiç karşıya alıp ya da duyacağı şekilde rencide etmedik. İyi bir davranış değil elbette. Ergenlik ama işte. Farklı olan ya da güçsüz görünene yönelik bir şey sanırım.
  • nawar  (14.12.22 21:18:43 ~ 22:16:48) 
Hocam son zamanlarda birçok kere benzer soruyu sormussunuz, bence istediğiniz cevap buradan çıkmayacak :/
www.eksiduyuru.com

Bence bu konuda daha ileri gitmek istiyorsanız artık İngilizce falan araştırıp kitap falan okumak lazım, duyuru size daha fazlasını bence veremez.
  • logisticsmanager  (14.12.22 21:21:36) 
Sebebi ne olursa olsun, hiç kimsenin başka bir kişiyle dalga geçmesi asla doğru değildir. Sessiz olduğu için biriyle dalga geçmek özellikle zalimcedir, çünkü bu kişinin kontrol edebileceği bir şey değildir. Sessiz olmak bir kusur değildir ve alay edilmesi gereken bir şey de değildir.

İnsanların sessiz biriyle dalga geçme nedenleri karmaşıktır ve kişiden kişiye değişebilir. Bazı insanlar kendilerini tehdit altında hissettikleri veya korkutulduklarını düşündükleri için sessiz biriyle dalga geçebilirken, diğerleri bunu komik olduğunu düşündükleri veya akranlarına uyum sağlamak istedikleri için yapabilirler.

Sebebi ne olursa olsun, sessiz olduğu için biriyle dalga geçmek inciticidir ve çok fazla duygusal acı ve travmaya neden olabilir. Kişilikleri veya özellikleri ne olursa olsun herkesin birbirine karşı nazik olması ve saygılı davranması önemlidir. Biriyle dalga geçildiğine tanık olursanız, o kişiyi savunmak ve zorbalara davranışlarının kabul edilemez olduğunu bildirmek önemlidir.
  • hadi ya la  (14.12.22 22:12:25) 
Soru sorup anlamaya çalışmayı bırakıp ilk iş olarak idaye durumu bildirin. Dalga geçmek ne demek?


  • oyokbuyoknevar  (14.12.22 23:12:01) 
Bu durumdan yalniz basiniza sessiz kalarak veya olayi akisina birakarak kurtulabilmeniz mumkun degil. Muhakkak destek almalisiniz. Kendinizle alakali psikolojik bir destekten bahsetmiyorum. Ebeveynlerinizden, ogretmenlerinizden, bu meseleyi kendi meselesi gibi gorup aksiyon alacak birinden bahsediyorum. Gerekirse okul, kurum degistirin. Cocukluk/ergenlik travmalari ilerisi icin ciddi ozguven ve kendini ifade edebilme dolayisiyla da kendini gerceklestirebilme problemlerine donusebilir. Hic bir sey sizin kendi ruhsal sagliginizdan onemli degildir!


  • the feel good  (15.12.22 00:37:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.