[]

Antibiyotik işe yaramadı

14 tane 1000mg antibiyotik
1 kutu Majezik bitti.

İyileşme yok aksine aft çıktı.

Şimdi ne yapıyoruz?

 
aft genelde bağışıklık sisteminin çökmesine işaret oluyor. probiyotik takviyesi almanız gerekirdi antibiyotiklerden belli saat sonra. beslenme ve uykunuza dikkat edin.


  • evimin paspasi  (14.12.22 19:49:59 ~ 23:38:51) 
Uyuyamıyorum ki aft ve öksürük dolayısıyla bir iki saat sonra uyanıyorum :(


  • pavlis  (14.12.22 19:50:44) 
Geçmişolsun da, hastalığımız neydi ki o kadar antibiyotik işe yaramadı?


  • Mirket  (14.12.22 21:30:53) 
başka doktora göründünüz mü? ilk şikayetiniz yine aft mıydı? başka bir hastalıktan çıkıp aft mı oluşturdunuz? antibiyotik kullanımı sonrası aft olabilir.

bir doktorun yorumlaması daha iyi olur. mevcut hekim yorum yapmıyorsa değiştirebilirsiniz belki.
  • kobretti  (14.12.22 23:07:59) 
Ne icin ise yaramadi? Teshis konuldu mu?

Mesela viral bir hastalik icin antibiyotik ise yaramaz. ama viral enfeksiyonlar ikincil olarak bakteriyel enfeksiyona da sebep olabilir. doktor antibiyotik yazdiysa tetkiklere gore yazmis olmasi lazim.

Bunun disinda yapacaklarin dogal yollarla iyilesmeyi saglamak. dinlenmek. iyi beslenmek (meyve, sebze vs.), bagisikligi guncendiren gidalar yemek.

semptomatik tedavi icin de ilaclar kullanilabilir, recete ile. aft icin gargara, sprey vs. oksuruk icin surup.

ilac yoksa da:
- balli zencefilli ilik sut icebilirsin.
- tuzlu su veya karbonatli suyla gargara
- papatya veya ada cayi icebilirsin
  • ermanen  (14.12.22 23:11:31 ~ 23:12:11) 
Bademcik iltihabı
Faranjit sebebiyle antibiyotik kullandım.
Boğazıma kadar aft var şu an. Burun akıntısı vs geçmedi :(
  • pavlis  (14.12.22 23:14:47) 
bir salgin var. viral sanirim. antibiyotik ikincil olusan bakteriyel enfeksiyona (bademcik iltihabina) iyi gelmis olabilir. bademcik indi sanirim. ama viral enfeksiyonun etkileri surebiliyor.

(bkz: herkesin öksürmesi ve geçmeyen hastalık)
  • ermanen  (14.12.22 23:20:27) 
O kadar antibiyotik kullanmışsan bağışıklığın zarar görmüştür. Bağırsaklarına çalış. Ev yapımı turşu, turşu suyu, yoğurt, elma sirkesi tüketmeye çalış.
Tek seder değil ama sistematik olarak.

  • elitoangelito  (15.12.22 00:27:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.