[]

PKK Kampları

Sanırım, küçük ve geçici kampların yanında büyük, sabit kamplar da var, Kandil kampı gibi mesela. hani gazeteciler bile röportaj yapmaya gidiyor, sabit mezarlıkları, futbol sahaları falan varmış. merak ettiğim, neden sınır ötesi operasyonlarda falan bu kamplara saldırı düzenlenmez? nedeni nedir? çatışma sırasında yüksek kayıplar verileceği için mi?




 
uçakların bile üzerinde uçamadığı bölgeyi kontrol altına almak ne kadar mümkün. çoğu jet yaklaşamadan dağa taşa bomba atıp dönüyor çünkü bölgeye yaklaşır yaklaşmaz yoğun ateş altına alınıyorlar uçaksavarlar tarafından. evet yanlış duymadın adamların bölgede epey uçak savarı var. son operasyonlarda da mesela bir kaç jeti darbelediler. helikopter desen rpg lerle düşürmekte yada darbelemekte zorluk çekmiyorlar. 90 ların sonuna doğru bir sınır ötesi harekatta iki helikopter düşürmüşlerdi mesela.

herşeyden önemlisi 40 km2 bir alan kandil kampları askerlik yapmışsan eğer bilirsinki bu bölgeyi ele geçirmek amacıyla operasyon düzenlemek için bir kaç tümen bile yeterli değil. çok dağlık bir bölge ve saklanacak sayısız mağara artı kamufle olacak cok yer var. böyle bir araziye sen sayısı onbinlerle ölçülecek bir orduyla girersen muazzam kayıplar verirsin. sonuçta gayri nizami harp ve avantaj gerilla savaşı verenlerde.

ali boğazı denen bir yer var tuncelide. türkiyede ki en pis yerdir bence mesela. havan topu atamazdık çünkü hava boşluğu vardı işe yaramazdı, arazide terorist tespit edemezsin gece görüş yada başka ekipmanlarla çünkü ormanlık alan kamufle olmakta zorluk yok. ormandan içeri girersin 40 yerde pusu yeme ihtimalin var. yürürken hep sağa sola bakarsın ki pusuya düşersem kaya varmı siper alacak... o halde yapacak tek sey bazen ormanı yakmak kalıyor. böyle boktan bir yer işte... öcalan pezevengi dedi ki sorgusunda bir ali boğazı daha olsa kürdistanı kurmuştuk. tabi biraz abartılı ama nasıl bir yer olduğu hakkında fikir edinesin diye soyledim.

birde lojistik ve haberleşmede yaşanan sorunlar yüzünden kayıplar olabiliyor. örneğin benim dönemde şırnakta dağın bir tarafında bolu komandodan bir bölük diğer tarafında başka bölük birbirinden habersiz operasyon yapıyor. bir silah sesi derken bir kaç saatlik çatışma. bölgeye geldik manzara korkunç. bir tane kalasnıkof mermisi yok hepsi g3 mermilerin. bu ne demek biliyormusun birlikler birbirini vurmuşlar. bu olay elbette cogu olay gibi gazetelere yansımadı.

bolu komando tugayı zaten turkıyedekı en kotu komando egıtımını veren bırlıktır. onların komando egıtımı dedıgı sey 30km hızla gıden landroverden elınde sılahla erlerı dısarı atmaktır. foca ve egrıdırın askerı cok ıyıdır. ıyı egıtımlıdır ve özellikle c tımleri şeklinde bölgeye sevk edilen gruplar aslanlar gibi çatışırdı.

ps: konuyu cok dagıtmısım efkarlıyım...

bu acizlik değil. koca super guc abd afganıstanı kontrol altına alabıldımı? talıban agızlarına sıcıyor ozelıkle kandaharda. ırak çöllerinde kabak gibi ortadaki ırak tanklarını f18 lerle avlamaya benzemez. dağlık arazi çünkü...
  • male escort  (22.06.10 22:46:39 ~ 23:00:35) 
@2 saldırırsak suçlu muçlu ilan edilmeyiz daha öncede saldırdık.ayrıca ab,nato ve abd terör örgütü olarak kabul ediyorlar. coğrafi şartlar nedeniyle yapamıyorlar sanırım ama yapamayacağımız şey değil


  • paintov  (22.06.10 22:51:48) 
Orası aslında abd hava sahası yani o bombalar abd nin atabilirsin dediği yerlere atılıyor tsk sınır ötesi harekat için tezkere çıksa dahi giremiyor çünkü abd izin vermiyor güneş operasyonunda da apar topar dönülmüştü. 2003 ırak savaşı için olan tezkere çıksaydı ırağa türk askeri girecekti çıkmadığı için turkiye ıraktan kovuldu bir nevi muhatabın abd yani siyasi irade lafları falan hikaye.


  • reowned  (23.06.10 00:17:09 ~ 00:18:50) 
belki de yok edilmek istenmiyor...al sana ipucu.sonra çark nasıl döner?


  • kanan  (23.06.10 20:06:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.