[]

Marka isim hakkı, tescil, patent hk..

Selamlar, biz açacağımız klinik için özel bir isim ve logo belirledik ancak ilk etapta kurumsal bir firma açamıyoruz bütçeden ötürü. Şu an şahıs üstüne olacak. Muayenehane diye geçiyor. Ad Soyad şeklinde olacak yani.

Ama bir kaç sene içerisinde markalaşır ve büyür isek, şimdiden isim hakkını alalım diyorum.

Bunun için ne diye aratmam, nereye başvurmam gerekiyor bir kaç site çıkıyor ama hepsi aşağı yukarı aynı mı fiyat olarak?

 
Türk Patent enstitüsü sitesine girip marka tescil başvurusu yapabilirsiniz, şirket olmak zorunda değil bireysel olarak kayıt yapabilirsiniz.

Sonra şirketleşseniz bile marka hakkı birey üzerinde kalabilir.
  • John Bloor  (13.12.22 15:50:24) 
teşekkürler ben aracı kurumla oluyor zannediyordum 1000tl ye yakın para istiyorlar.

markayı sektörlere göre araştırdım, kimse daha önce almamış. bazı sitelerin arama motorları vardı oradan baktım.

e devlet ile giriliyor türkpatent'e. Girip adımları ilerlettim, kod seçmem gerekiyordu hizmet alanını seçmem için bi orada takıldım bulamadım ama müşteri hizmetlerini arayıp çözdüm.

380TL ye başvurumu aldı. İncelenip onaylanacak sanırım bekliyoruz şimdi. Çok sürmez umarım.

15dk da hallettik ama teşekkürler ^^

tek kafama takılan, logoyu ileride değiştirebiliriz diye onun patentini almadım ama özel olarak yaptırıyorum zaten onu ileride eklesek olur değil mi veya kimse bişey demezse kullanalım direkt. İsim hakkı mı logo + isim hakkı mı diye seçenek vardı ben şimdi isim kesin diye onu aldım.
  • ananiyimioguz  (13.12.22 16:25:34 ~ 16:27:54) 
Tam onay bir sene sürer, onay aldıktan sonra bir ödeme yapmanız gerekecek.

Logo kesinleşince, ona da bir başvuru yaparsın.
  • John Bloor  (13.12.22 16:44:33) 
wow uzunmuş, peki hemen tabelasını yaptırıp işe başlayacak insanlar oturup bekliyorlar mı o kısmı anlamadım:/

Biz de mesela duvarda falan kullacağız bu markayı, başkası bizden sonra görüp başvurursa alabilir mi yoksa tarih olarak bizimki önce olduğu için bizimki mi geçerli olur?
  • ananiyimioguz  (13.12.22 17:01:24) 
Yok ya hu sıkıntı olmaz, sen as tabelanı, bir sene süre askı süresi. Hani başka birinin markasını araklamaya filan çalışıyorsan diye uzun tutuluyor, araştırılıyor vs.

Sen başvurunu yap ve kullanmaya başla, başkasının markasına benzemiyorsa sıkıntı olmaz.
  • John Bloor  (13.12.22 17:49:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.