[]

Top Gun Maverick nasıl bu kadar hasılat yapmış?

Yani daha doğrusu sorum biraz da, böyle süper kahraman kitlesine de hitap etmeyen düz aksiyon filmlerini kim izliyor? Eskiden hadi ergenler izlerdi ama artık süper kahraman olmayınca çok izlemiyor bence onlar da. Eski filmi sevenler desek sadece nostalji uğruna dünya tarihinin en çok hasılat yapan 11. filmi olunmaz. Yani ne bileyim uçak uçtu wuhuu'dan öteye gidemeyen, bum bum patlama efekti ve aksiyon dışında bi olayı olmayan, Tom Cruise gibi her filminde aynı salak karakteri canlandıran kötü bi oyuncunun filmi nasıl bu kadar izleniyor?

Evet azılı bir Tom Cruise ve düz Hollywood aksiyon filmi haterıyım ama soruyu olabildiğince nötr sormaya çalıştım :d


 
Güzel film.
Tom cruise her filmde aynı karakteri canlandırıyor diyorsanız çok da diyecek bir şey yok.
Aksiyon dışında bir olayi olmama; bu soruyu misal call of duty oynayanlar icin de söyleyebiliriz, millet niye bunu oynuyor da neden gidip saatlerce disco Elysium kasmıyor diye. Çünkü eğlenceli.

Tom cruise seven ve düz aksiyon filmi seven biri olarak nötr cevap vermeye çalıştım.
  • logisticsmanager  (13.12.22 15:22:41) 
şu an heyecanla beklediğim bana bilet aldıracak iki filmden biri Mission Impossible'ın devamı. (diğeri de Indiana Jones'un yeni filmi)

Bizden daha yaşlı nesil de Top Gun hayranı, çoğu gitti.
  • nhk ni youkosu  (13.12.22 15:26:12) 
Geçen uçakta eğlence ekranında vardı izledim. Güzel film.

Bazılarımız basit filmler seviyor :)
  • okumakserbestbegenmeksart  (13.12.22 15:26:23) 
kendisi hollywood'un en pahalı ve en çok para kazanan aktörü.
bu boşuna olan bir şey değil.

asla kötü bir oyuncu olmadığı gibi, dublör kullanmayan, efekti de minimumda kullanan biri.
top gun'da f-18'i askeri kısıtlamalar nedeniyle kullanamamış ama p-51'i ve f-14'ü kendisi kullandı mesela.
normalde aksiyona düşkün olmadığım hâlde tom cruise filmleri vizyona girsin de sinemada izleyeyim diye gün sayarım.

bir de tabii tom cruise mission impossible gibi filmlere başlamadan önce başka birçok türde filmde oynamış biri.
yani aksiyon dışında rain man'den tutun, interview with the vampire'a kadar birçok farklı olayı vardır kendisinin.
  • blatta hiberna  (13.12.22 15:30:13 ~ 15:32:22) 
ilk olarak kendi dalında çok başarılı bir film.

ikinci olarak da sadece gençlere hitap etmiyor. gençler aksiyondan dolayı gidiyor. daha geçkinler de top gun efsanesi için gidiyor bu filme. yani neredeyse bütün kitlelere hitap ediyor.
  • teritori  (13.12.22 15:52:09) 
cunku film cok iyi, uzun yillardir gormedigimiz kalitede iyi.
son 3 yilda sanirim 3 kez sinemaya gittim, 2'sinde bu filmi izledim. ayrica 20 yil sonra da ilk kez bir filmi 2. kez sinemada izledim. terminator 2'den sonra gelmis gecmis en iyi tempoya sahip film bu olabilir mesela. icindeki mizah dozu cok kaliteli ve yerinde mesela. filmde ucuk isler olmasina ragmen hic inandiricilik sorunu yok mesela. her ne kadar karsida dusman bir hedef olsa da hicbir ulke isim verilerek hedef gosterilmiyor, hatta dusman yuceltiliyor mesela. hikayde muazzam bir kusak catismasi var ama mevcut sanat-edebiyat-siyaset tartismalari bu kusak catismasinda nefret dolu fikirlerin esiri olmusken, bu film muhtesem bir sekilde 2 tarafi da uzlastirarak yuceltiyor mesela.

  • serseri marti  (13.12.22 15:53:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.