[]

Ateş ölçer tavsiyesi (özellikle bebek için)

temassız istemiyorum, önerilmiyor.
yorumları iyi diye şundan almıştım
www.e-bebek.com
ama sık sık 35küsür ölçüyor yani güvenemiyorum. evde iki tane daha uyduruk koltukaltından var ama hep düşük çıkıyor sanki.

var mıdır tavsiyeniz? kulak içinden ölçen düşündüm ama kulak enfeksiyonu durumunda yalancı yüksek ateş gösterir demişler. iyice kafam karıştı.

eski usul civalı filan mı alsam bilemedim.

@John, alından dediğiniz temassız işte. o hiç önerilmiyor çünkü bozulma oranı yüksekmiş. hastanelerde kalibrasyona sokuluyormuş sürekli. ev içi kullanımda önermiyor doktorlar.
hani kendim için alacak olsam 1 derece çok önem arz etmeyebilir ama bebek için yarım derece bile önemli.

bu aldığım çok övülüyor zaten. ama neden bende bu sıkıntı oldu anlamadım. alalı da 6 ay oldu yani.

 
Eski usul civalı yok, yasak sanırım üretmek de satmak da. Bu aldığınız güzel alet aslında, ama bir süre sonra hepsi kalibrasyonunu kaybediyor.

Bir tane alından ölçer alın, bununla birbirini karşılaştırırsınız kafanız rahat eder. Aralarında 1 derece fark olması çok anormal olmaz.
  • John Bloor  (13.12.22 10:19:57) 
www.e-bebek.com

kulak içi ölçerlerden alın, en güvenlisi o. biz bunu kullanıyoruz çok memnunuz.
  • solskjaer  (13.12.22 10:27:09) 
evde bir tane çubuk, bir tane temassız, bir tane kulaktan ölçen braun'un epey de pahalı bir aleti var. çubuk olan (bildiğin eczane dandik çubuğu) en doğru ölçeni. ancak bebek ölçtürmez durmaz öyle. temassız da, braun da eksik ölçüyor. alın yüz yıkamadan ya da yastığa kafa gömmeden çok etkilendiği için sapabiliyor.

hepsinin kendi içinde bir hesaplaması var, aleti tanıyınca alışıyorsun. alından ateş ölçmek çocuk için en pratik, başka türlü uyanıyorlar. rutin kontrollerimi onla yapıp, şüphelendiğim bir durum olursa kol altından ölçüyorum.
  • kenarortay  (13.12.22 11:18:32 ~ 11:19:16) 
biz senelerdir çocuk için omron marka alından temassız ölçer kullanıyoruz hiç bozulma ya da eksik ölçme durumu olmadı. bu işte omron çok iyi bir marka tavsiye ederim. o koltuk altından ölçen çubuklar falan hep yanlış ölçüyor. eski civalılar da kalmadı.
bizimki: www.hepsiburada.com

  • sta  (13.12.22 11:29:17) 
Temassız olanların önerilmemesinin nedeni çevresel etmenlerden dolayı kararlı çalışmaması. Ter, saç, kafanın/alnın farklı bölgelerindeki sıcaklığın değişkenlik göstermesi ölçümü güvenilmez yapıyor. Yani sorun ürünün kalitesinde değil, ölçüm mantığında.

Bununla birlikte exergen diye bir marka var. Temassız ölçmesine rağmen en doğru ölçen cihaz bu. Alnı tarayarak saniyede 1000 ölçüm alıyormuş ve kan kafa bölgesine ulaşana kadarki ısı değişimlerini de göz önünde bulunduruyormuş. Eğer bu cihazı alamıyorsanız temassızlara pek bakmayın derim.

Ben braun 6520 kullanıyorum, her ölçümden önce yaş seçimi yapmak zorunda kalmak haricinde memnunum. Bebek çantasında doktora götürüp hastanedekilerin ölçümüyle de karşılaştırıyorum. Bendeki kalibre cihazlarla birebir aynı ölçüm yapıyor ama hatalı ölçüyorsa bile asıl önemli olan hep aynı hata payıyla ölçmesi. Mesela hep 0,5 derece düşük ölçmesi gibi. Bir yüksek bir düşük ölçüyorsa o zaman sıkıntı var demektir.

Arkadaşımda da beurer ft-65 var. Hem temassız hem kulaktan ölçüyor. O da çok memnun. Ben alırken stok kalmamıştı.

Bunun yanında koltuk altı ölçerler de çok doğru ölçüyor. Bu tip cihazların hemen hepsi aynı sensörü kullanıyor. Belediyenin verdiği isimsiz doğum hediyesi bir cihaz vardı, doğru ölçüyordu. Ama kullanımı zor olabiliyor. Ölçüm uzadıkça bebek rahatsız olabilir.
  • iustitia omnibus  (13.12.22 17:18:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.