[]

M1 air vs m2 air

Selamlar 2019 13” macbook pro kullanıyorum base model. Şimdi güncelleme yapmak istiyorum ve m1-m2 arasında kaldım. Aradaki fiyat farkına değer mi? Yazılım ve webde okuma yapmak için kullanıyorum. Harici monitör ve klavye ile kullanılacak genelde.




 
böyle seyler hep tartisiliyor, yeni iphonelar cikinca da cok fark yok gibi duruyor ama fark seneler gecince ortaya cikiyor. o yüzden güncel olan m2 almanizi tavsiye ederim.


  • c1b2k3  (13.12.22 09:27:52) 
Parasına değecek kadar bir fark yok normal kullanıcı için.
Siz bu bilgisayarla para kazanıyorsanız, o küçük fark sizin gelirinize/hayatınıza etki edecekse elbette M2 alın.

Ama RAM'in 16 GB olması gerektiği kesin, M2'lerin 256 GB SSD'lerinin M1'den de yavaş olduğu kesin.

Bu durumda M2 16GB RAM ve 512 GB SSD modeline bakmanız gerekiyor. Eğer bu ekstraları alamayacaksanız M2 almanız daha bile kötü olabilir.

Bu arada ondan bahsetmemişsiniz ama Pro değil Air almanız yeterli, onu da söylemiş olayım. Ayrıca bilgisayarı aldıktan sonra bağlantıları yapabilmek için 500-1000 TL civarında bir bütçe de USB-C Dongle için ayırmanız gerektiğini hatırlatayım.
  • michael_knight  (13.12.22 10:43:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.