[]

Gürültü sebebiyle polisi arayan oldu mu?

Olayların başlangıcı önceki duyuruda var.
Şu anda da hastayım iki günde toplam 4 saat uyudum. Faranjitim var ve burnum tıkalı. Azıcık uyusam öksürerek veya boğaz ağrısıyla uyanıyorum.
Bundan sebep bu sözde insanların yaptığı ufacık ses bile batıyor. Çok fena kuruldum, saatlerdir komşu gürültü anahtar kelimeli entry okuyorum. Bu saat olmuş hala bir çocuk bağırıyor(birkaç dakikada bir), birisi de bir şeyi yüksekten yere bırakıyor.

Sözün özü hiç polis arayan oldu mu?
Süreçten ve sonrasından bahseder misiniz?
155'i arayıp ne demek gerek?

 
İnsan olsa gürültü yapmazdı.
Demek ki karşındaki hayvan.
Polisten falan ciddi birşey çıkmaz. Hayvanla uğraşmak zorunda kalırsın.
  • vizivozo  (13.12.22 01:16:28) 
Normalde birkaç cümle yazmıştım ama "olayların başlangıcı önceki duyuruda var" cümlenizi nasılsa sonra algılamışım. Bahsettiğiniz duyuruyu okuyunca da yazdıklarımı sildim. Sese-gürültüye karşı hassas bir bünyeniz var belli ki, yapmanız gereken tek şey taşınmak. Bir anlık fevri bir tepkinizle kendinize zarar verirsiniz, yapmayın.

Hafta içi öğlen saat 13:00 ile 15:00 arasında, geceleri saat 19:00 ile 07:00 arasında, Pazar günü ve resmi tatil günlerinde ise tüm gün istirahat vakti olarak kabul edildiğinden gürültülü hareketlerin yapılması yasak. Bu yasağa uymayanlar Kabahatler Kanunu gürültü maddelerinde yer alan hükümlere göre cezalandırılıyor. Yani 277 Türk Lirası, bunun için kendinizi hırpalamanıza değmez. Birkaç kira bedeli, depozito ve nakliye bedelini yakın ve taşının. Hiçbir şey akıl, ruh ve beden sağlığınızdan kıymetli değil...
  • zaman ilac degil insanlar unutkan  (13.12.22 01:16:45) 
Aradım onlarca kez belki de.

Kafalarına göre bi geliyorlar iki gelmiyorlar. Bi bekçileri yolluyorlar. Bazen polisle falan uğraşmayıp camdan bağırıyoruz işe yarıyor. Bela olamıyor bela alıyorsan taşın son çare olarak.
  • chicha_v2  (13.12.22 01:19:11) 
Bu sebeple hiç polisi aramadım ama ikisi aynı kişi aynı gece olmak üzere toplam üç kez kapılarını çaldım. Kendi kendine köpürmene hiç gerek yok. Giy terliğini git kapılarına sesinin tonunu bozmadan kibar kibar hastayım uyuyamıyorum birkaç gün idare edin falan de. Bu durumda söylenecek şey daha fazla ama kapılarına gitmiş olman zaten gerekli mesajı veriyor. Belki o kadar hayvan değillerdir, anlarlar.


  • IncredibleMau  (13.12.22 01:23:05) 
benim kadar arayan yoktur. ben konsu gurultusu degil sokak dugunu icin aradim. beni artik taniyorlardi.
geliyorlardi goruyordjm ama bir kere bile dugunun yarida kesildigini gormedim maalesef.

o yuzden tasindim. hem de baska ulkeye :/
  • supergirl  (13.12.22 01:51:30) 
Polis çağrılan kişi oldum. Hiçbir şey olmuyor kesin bilgi.


  • allah yazdiysa bozsun  (13.12.22 07:44:30) 
eline bir sopa alıp tavana vur. karşı tarafın en azından hassasiyeti gelişir. ama konu çocuksa onların da yapabileceği pek bir şey olduğunu zannetmiyorum.


  • tantunisultansuleyman  (13.12.22 08:00:39) 
polisle hiçbir şey olmuyor. polisten çekinecek tıynette insan olsalar zaten siz uyardığınızda "ay kusura bakmayın dikkat etmeye çalışırız" derdi. bu davarlar "çocuk yapacak bir şey yok" diyip sıyrılmış işin içinden.

önceki duyuruyu okudum, evin neden ucuz olduğu belli. bunu sana en başta emlakçının söylemesi gerekirdi ama sağolsunlar asla demezler böyle şeyi.

geçici çözüm için hastalık süreci boyunca 3M kulak tıkacı.
kalıcı çözüm taşınmak. bu insanlar asla iflah olmazlar çünkü.

biz de çocuk büyütüyoruz, bizim çocuklarımızdan kimse şikayet etmiyor. belli ki sorunlu bir aile ve apartmana denk gelmişsin.

kaç kurtul derim.
  • teritori  (13.12.22 08:26:16) 
ben çok sessiz bir muhitten gürültülü bi yere taşındım. yani şöyle apartmanlar 15 katlı, yeşil alanı çok az, aşırı çocuk olan yazın gece 1 lere 2lere kadar çocuk sesinin kesilmediği bi yer.

ilk zamanlar çok uyuz oldum, çok rahatsız oldum ama zaman geçince bu duruma alışmaya başladım, artık 20 kişi davul zurna evin önünde halay çekse bile rahatsız olmuyorum.

hele hele gece saat 10 da bizim camın önüne kilim atıp oturan laklak yapan aileler vardı, onlara acayip kuruldum, ulan dedim alayım bi otomatik tüfek bam bam sıkayım oraya buraya bi daha gelemesin kimse.

zamanla bu durumuı kabullenebileceğinizi düşünüyorum, onların normal insanlar olmadıkları çok net belli, polis falan bi netice çıkmaz, polis bi defa gelir uyarır 10 dakka ses kesilir sonra yine başlar, bi süre sonra bişey olmadığını görünce bu sefer daha da azıtırlar.

yalıtım olarak duvara yapabileceğiniz bişeyler vardır elbet, ev sahibi ile görüşün, onları da davet edin görsünler, bi şekilde bu yan duvar için yalıtımı halletmeye çalışın, en azından azalacaktır.

ha şöyle de bir tecrübem daha var. benim başka şehirdeki evimin yatak odası kısmından çok ses geliyordu. sonra duvar kağıtlarını sökünce bir baktım, iki duvarın ortasını kapı yapmışlar, yan daireye kolay geçilsin inşaat halinde diye. sonra da buraya dandik alçı gibi bir malzemeyle kapatıp geçmişler, sizin bu duvarlar tuğla falansa veya böyle dandik bişeyse çok ses geçirir.
  • killerbee  (13.12.22 08:27:52) 
aradim ve benim gurultum sebebiyle arayan komsularim da oldu<3
polis degil de belediye cözdu. evin hemen yanindaki parkta basketbol oynuyorlar gece 12-1 falan farketmiyordu sikayetim buydu. sikayet alinca zabita bir iki kez uyardi sonra kapandi mesele

polisten anlamazlar denilmesine katilmiyorum. bazi aileler alismistir kimse de ses etmemistir polisin kapiya gelmesi ayri bi ayiktiriyor insani
  • ala09  (13.12.22 08:53:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.