[]

Borsa Nasıl Rekor Kırabiliyor?

Selamlar,

Borsa konusunda hiçbir bilgim yok, hiçbir zaman da girmedim. Ancak bu kadar kötü bir ekonomide borsa nasıl rekor kırabiliyor. Batan kimseyi duymadım, herkes kazanıyorsa kimin parasını kazanıyorlar? Bu para sonuçta birilerinin parası. Ekonomisi kötü olan bir ülkede borsanın düşmesi gerekmez mi?

Sevgiler.

 
bknz: venezuealla borsası.
Benim fikrim zaten Mayıs'tan sonra ralli başladı. ülkede enflasyon belli ve firmaların kazançları sürekli arttı. Artmaya devam edecek diye düşünyorum.
Şuan bile borsanın daha gideceğini düşünüyorum ve hisseleri satmıyorum, sadece taşıyorum.
Yani kredili işlem açmadıktan sonra spotta batma riskin düşük, zaten taban tavan olayıda sınırlı. Yani çok zor.
Borsanın felsefesi de zaten şirketlerin büyümesi ve ortakların kazanması değil midir?
  • spacevan  (12.12.22 22:27:38) 
Türkiye'de parası olanların parasıyla yapabileceği pek yatırım kalmadı. O yüzden çoğu insan parasını borsaya yatırıyor.

- Dolar-Euro alsan onlarda da enflasyon olduğu için paran eriyor.
- Altın son zamanlarda pek yükselmiyor.
- Ev alayım desen fiyatlar çok yüksek, krediler çok az.

Diğerleri aklıma gelmedi ama parayı koyacak yer kalmadı.
(Bahsettiğim insanlar çok zenginler değil. Orta, Orta-Üst gibi en fazla 2-3 ev parası kadar parası olan kişiler. Onlarca milyon parası olanlar bambaşka yatırımlar bulurlar.)

Borsaya süreki yeni insanlar geldiği için henüz kimse para kaybetmiyor.
  • michael_knight  (12.12.22 22:27:48 ~ 22:29:22) 
Yeni giriş oldukça sonsuza kadar yükselir kabaca.
Faiz,döviz ve kriptodan kazanamayan borsaya geliyor. Bu akış sonlandigi vakit görürüz kimin parası içeride kalacak. Bunu biraz şahane pazardaki balon oyunun gibi düşünün. Hava girdikçe büyüyor evet ama mutlaka birinin elinde patlayacak.
Türkiye'nin ekonomisi evet kötü ama ben bunun sorun olduğunu düşünmüyorum. Asıl sıkıntı Türkiye'nin ekonomisi tuhaf. Sonuç itibari ile ekonominin kötü olması borsanın çıkılacağı anlamına gelmez.
  • allah yazdiysa bozsun  (12.12.22 22:30:35) 
borsayı iyi pazarladılar rağbet arttıkça fiyatlar arttı

kimin parasını kazanıyorlar> ortada bir para yok. sendeki Andy hissesini satsan kaç para verirler 10 mu, o zaman 10 lira sanal servetin var demektir. 10'a satarsan 10 lira paran olur. daha sen satamadan 10 lira verenler başka yere kayıp en çok 6 lira veren kalırsa sen de 7'ye almışsan ve satarsan -çoğu insanın yaşadığı gibi- zarar edersin.

bakkaldaki alışveriş de aynı böyle. yalnız orada talep toplama farklı işliyo bi de ekmeği yiyip bisküviyi çaya batırıyosun hissede o yok
  • comp  (12.12.22 22:31:36 ~ 22:45:35) 
enflasyon olan ülkede her şeyin fiyatı yükselir, borsa da yükselir elbette. niye yükselmesin? ereğli demir çeliğin arsası küçülmüyor ki, arsa değeri artıyor dolayısı ile şirket değeri artıyor. firma gayet iyi çalısıyor.

ayrıca bu ekonomi kötü derken tam olarak neyden bahsediliyor? "ekonomi kötü" çok genel ve boş bir söz bence. asgari ücretli daha düşük kaliteli kıyafet alıyor diye yurtdışına cam satan şişecam niçin etkilensin?

ayrıca borsa 2013ten beri dolar bazlı düşüyor zaten, daha ne kadar düşecek, sıfıra kadar mı? baz etkisi, izafiyet falan bunları düşünmek lazım. tüm kötü şeyler fiyatlandı ve artık daha kötüsü olamaz diye düşünülüyor ve para borsaya giriyor. nereye girsin mesela? borsadaki şirketler değeri artan diğer şeylere göre hala ucuz bence.
  • abelardo  (12.12.22 22:35:35) 
döner fiyatıda rekor kırıyor,
süt de rekor kırıyor

aynı şey.
  • duyurukullanıcısı  (12.12.22 22:57:25) 
Rekor kırıyor derken? Dolar bazındaki zirvenin yarısında daha borsa.
Ayrıca borsa illa birilerinin kaybettiği yer olmak zorunda değil. 100 şirketin 100 ü de aynı zaman diliminde büyür. Milyon dolarlık kap lar atılıyor her gün. Şu an ülkedeki en ucuz şey borsa

  • ikikerekac  (12.12.22 23:17:50) 
abelardo +1
ekonomi sana bana kötü. zengin daha zengin fakir daha fakir oluyor klasik tabirle. biz de daha zengin olan zenginin hissesinden bir şeyler koparmaya çalışıyoruz.

  • lazpalle  (13.12.22 08:48:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.