[]

2 yaşından sonra kedi eğitilir mi

Kedim yalnız kalmasın diye bir kedi daha aldım

Ve harika anlaştılar ilk günden itibaren. Hatta ev arkadaşı gibi bazen oynuyorlar bazen ayrı ayrı takılıyorlar tam istediğim gibi

Ama istemediğim bütün hareketleri yapiyor, kırmızı çizgilerim dahil:

-sineklige tırmanmak ve yırtmak
-kedi filesine tırmanmak ve yırtmak
-mobilya ve halı tirmalamak

Benim kedim bunları çok eskiden yapardı ama şimdi asla yapmaz. Yeltense bile bı baktığımda kendine çeki düzen verir. Hele zaten sinekligi hiç kurcalamaz. Sadece tırmalama tahtasını tirmalar. Genel olarak yaramaz ama beni çıldırtan şeyleri bilir ve yapmaz.

Şimdi ben bu ikinci kediye okeyim ama özel yaptırdıgim alüminyum sinekliği ilk günden yırttı, biraz daha uğrassa içinden çıkacak kadar delik açardı. Şimdi cam pencere açamıyorum, kumun olduğu balkonu da açamıyorum fileye tırmanıyor. Ev bok kokuyor. Ben varken tamam kızıyorum sürekli ama ömür boyu böyle her yer kapali yapamam. Mesela normalde arka balkonun penceresi yaz kış açık, file var, benim kedim ilgilenmiyor bile. Yazın da pencerelerim hep açık. Bazen geceleri eve gelmiyorum mesela. Her şeyi geçtim çok tehlikeli, bunları bırakıp gitsem benimki de azıp fileyi yırtar diye korkuyorum. O yüzden her yeri kapatıyorum evden çıkarken.

Bu durum düzelir mi, yeni gelen kedi 2 yaşında kısır erkek. Yoksa geri vericem mecburen.

 
önlemleri sıkılaştırmaktan başka çareniz yok. ya da zorlamayın direkt geri verin o kediyi siz.


  • surprise  (12.12.22 18:01:31) 
@sanguine,merhaba ben 10 yaşında sokakta baktığım kediyi alıştırdım eve,zamanla tabiki de alışır.


  • kendinibulankadin  (12.12.22 19:34:00) 
İyi anlaşmaları müthiş bişey bence toparlarsınız ki 2 yaş genç epey öğrenir diyorum ben de.

Tabi kedilerin bişeyi öğrense de genellikle biz etraftayken uyguluyorlar, biz yokken yine bildiklerini okuyorlar o yüzden yalnız bırakırken asgari önlemi alırdım ben.
  • hedep  (12.12.22 21:33:37) 
Egitilir merak etmeyin. Defalarca 5 yas ustu kedileri benim kendi evimin duzenine alistirdim. 9 yas ustu olanlar bile alisti. Koltuk tirmalama, mutfak tezgahlarina cikma, ben yemek yerken yemegime sulanma filan en sevmedigim hareketler benim de, zamanla ssssssst yapa yapa ogreniyorlar.

Siz evdeyken gerekirse kediyi baska odaya/banyoya alip ortaligi havalandirabilirsiniz, evde yokken pencereleri kapali tutun onlarin guvenligi icin.
  • taurina  (12.12.22 21:47:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.