[]

bankalar niye kredi vermiyorlar?

hadi ben düz çalışanım, hesabımdaki birikimim dışında kendi üzerime bir varlık yok bana ondan vermiyorlar.
yahu emekli olan yakınım üzerine kayıtlı evler olmasına rağmen 300k ihtiyaç kredisi talep etmiş alamamış. geçmişte kredilerini günü gününe ödemiş iyi bir sicili var üstelik. niye vermiyorlar? 300k için yüksek meblağ demiş üstelik banka. yani nakit parayı kullanmamak için kredi kullanmak istedik ama kredi vermiyorlar. başka şube veya bankaları denemek işe yarayabilir mi? öyle uzun vadeli de değil maksimum 1 yıl içinde ödeyeceğiz krediyi buna rağmen olumsuz demişler.
*devlet bankası değil. özel bir banka ile görüşüldü. emekli maaş müşterisi


 
sana kredi verip 1 birim kazanacağına aynı parayı kendi kullanıp 2 birim kazanıyor şuan. o yüzden vermek istemiyorlar. hiç vermemiş olmamak için de küçük miktarlarda verip soran olursa müşterilere kredi verdik diyorlar.


  • erty_ksk  (12.12.22 17:30:23) 
@erty_ksk iyi de 300k zaten küçük miktar değil mi? yanlış anlaşılmasın elbette gayet iyi para fakat bir ev veya araba parası hatta yarısı bile değil malesef. bunu bile vermiyorsa ne veriyor merak ettim.


  • debian  (12.12.22 17:38:05) 
banka sizin düşündüğünüz şeyi kendisi de düşünüyor. size kredi vermek yerine, kendi öz kaynaklarıyla o parayı daha iyi bir şekilde değerlendirebilir. belli bir oranda kredi zorunluluğu var, onu da emekli maaşıyla geçinen riskli insanlara vermek yerine daha yüksek geliri olan, yaştan dolayı sağlık riski olmayan daha genç insanlara vermeyi tercih ediyor. yani banka olsam ben de öyle yapardım. hesabında bir sürü parası olan birinin o parayı tutup kredi kullanmak istemesi de şüpheli bir durum zaten.

yani işin özeti sizin düşündüğünüzü bankalar 40 türlü düşünüyor. 300 bin tl çok bir para değil demişsiniz ama 15 bin tl kazanan birinin 20 aylık kemiksiz maaşı. adam hiç yemeyecek içmeyecek, kazandığının tamamını kenara koyacak 20 ayda ödeyebilir bu parayı. yani öyle çok küçük bir para da değil trnin genelini düşünürsen.
  • roket adam  (12.12.22 18:46:28 ~ 18:47:37) 
daha dün iş bankası 350 bin tl teklif etti. hemen yatıralım belgesiz diyerek. yani veriliyor kredi.


  • delidir yakalayin  (12.12.22 19:46:52) 
teb daha bugun aradı 200k hemen yatıralım hesabınıza diye. yani bence kredi veriyorlar ve bahsetiğiniz kişinin finseks skoru o kadar da iyi değil.


  • orpheus  (12.12.22 20:31:31) 
Yalnız arkadaşlar, krediniz hazır, ön onaylı falan diyorlar. Sonra talep ettiğinde vermeyebiliyorlar. Böyle birşey de var.


  • vizivozo  (12.12.22 21:14:24) 
Devlet bankasına gittim 275 k direk limit açtılar ihtiyaç kredisi ve buraya gelmenize gerek yok mobilden istediğiniz zaman istediğiniz kadar çekin dediler. İsterseniz eşiniz de gelsin ona da açalım dediler. Eşimi götürdüm ona vermediler, hiçbir borcu filan da yok, sebep; findeks skoru.


  • rodeocu  (12.12.22 22:53:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.