[]

Trafik cezasına itiraz için ne yapmam gerekir?

Merhaba arkadaşlar. Trafik cezası yediğimi edevlet mesaj bölümünden öğrendim. Cezayı ödedim. Işıkta geçtim mi geçmedim mi emin değilim ama muhtemelen sarıdan dönen ışıkta yedim cezayı. Her neyse. Bundan sonraki aşamada;

1) itiraz için tebligat beklemeli miyim?
2) Edevletten düşen mesaj tebigat yerine geçer mi?
3) İtiraz etsem bir faydası var mı?

Teşekkürler, iyi günler.

 
Büyük ihtimal ile tebligat ile birlikte fotoğraf da gelir, fotoğraf varsa itiraz şansın yok. Ama fotoğraf yoksa ve uğraşmak için zamanın varsa dava açılabilir.


  • John Bloor  (12.12.22 15:56:39) 
peki izninizle bir kaynak yapayım.

kızılay'da kameralı ışıkta sol şeritte en önde beklerken arkamdan gelen ambulans için kırmızı ışıkta geçip sağa yanaştım ve yaya geçidinin üstünde bekledim, geçip de gitmedim, ambulans geçti.

şimdi fotoğraf çektiyse mal gibi kırmızıda geçip yaya geçidinde beklerken çekti beni. eyvallah, belki birine faydam oldu ama yine de ambulansa yol verdim diye kırmızı ışıkta geçme cezası yemek istemem, o kadar zengin değilim. onu da affetsinler, eşşek olduğu için değil, ambulansa yol vermek için geçti, buna ceza yazmayalım desinler. ama video değil ki bu, arkadan gelen ambulansı da görsün. ceza kesen polisin önüne düşen kırmızıda geçen bir araba olacak. ceza falan gelmedi henüz ama ben buna itiraz edebilir miyim ceza gelirse? arkamdan birkaç araba daha geçip yanaştı. onu görüp "haa hepsi birden geçip yanaştığına göre ambulansa yol vermişlerdir falan derler mi?
  • kibritsuyu  (12.12.22 17:29:25) 
1-cevap 2'de.
2-tebligat yerine geçer.
3-+1 John Bloor
  • pccopath  (12.12.22 17:39:31) 
300 civarı birşey ödediniz sanırım. dilekçe yaz, sulh cezaya git dilekçe ver. geçecek zamanın bu cezaya değer mi? ben istanbul'da bu ceza için uğraşmazdım, kaldı ki emin değilsiniz muhtemelen geçtiniz. ama merak gidermek için cimer'e ceza ve plaka bilgileriyle yazıp fotoğraf isteyin, foto varsa yolluyorlar. (itiraz için bu fotoyu beklemeyin yalnız, itiraz süresine yetişmeyebilir.)

@kibritsuyu, dediğiniz senaryoya kolay kolay polis ceza yazmaz, anca ruh hastası bir fahri trafik müfettişi yazabilir. bu durumda sulh ceza'ya verilen itiraz dilekçesinde durumu izah edip hakim'in takdirine kalır olay.
  • surprise  (12.12.22 18:09:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.