[]

EYT olayı

EYT olayını bir kaç sene daha bir şekilde sürüncemede bırakırlarsa doğası gereği EYT süreci son bulacak mı?

yani şuan yaşı genç insanların bir kısmı zaten emekliliği haketmiş olacak.

EYT kümesinde 2.5milyon insan var ve sayıları sürekli azalıyor, ama artmıyor değil mi?

 
sayılarının azalması için emekli olabilmeleri lazım. yakın ve orta vadede kolay kolay azalmaz


  • paintov  (12.12.22 11:50:28) 
Bu insanlar Eylül 1999 öncesi sigortalılık girişi olanlar. Yani şu anda Hepsinin 1999da 18 yaşında olduğunu bile kabul etsek -ki çok buyuk kısmı daha büyük- 2022 yılında 20 yıllık sigortalilik süreleri var. 99 öncesinde yıllara göre emekli olma yaşı azalıyor, örneğin 99da girişi olan erkekler 58 yaşında, kadınlar 56 yaşında emekli olabiliyor mevcut durumda. Ve gayet makul bu. Ben eyt diye bir sorunun olmasını anlayamıyorum. Erken yaşta emeklilik yanlış bir karardı. Devletin her yanlis kararında, kazanılmış hak iddiası ileri surulurse bu kötü niyetli olur. Doğal akışına bırakılırsa evet her geçen yıl bu sayı azalacak. Zira 99oncesinde emeklilik yaşı daha da geriye gidiyor. Atıyorum 98 için 56, sonra 55, 54 gibi. Bu grup nasıl böyle orgutlenebildi Türkiye'de aklımin almadığı bir şey. Devletin yerinde olsam her şeye rağmen geçit vermem böyle bir şeye. O yüzden yapılacak düzenlemede mutlaka bir yaş şartı olmalı


  • sanguine  (12.12.22 11:58:22) 
52 yaşında yani iki sene sonra emekliyim.
90 girişliyim.
yavaş yavaş azalacağız.
ama çoğunluk hangi tarafta o konuda bilgim yok.

@sanguine +1
bir eyt bir de taksiciler. haklı haksız tarafından bağımsız böyle örgütlü şekilde hareketli edebilmeleri tr şartlarında takdire şayan. hatta ben de eyt'li olmama rağmen şaşkınlıkla izliyorum. acaba benim kaçırdığım sağlam bir fayda mı var nedir kendime sormadan edemiyorum.
  • lazpalle  (12.12.22 12:12:17 ~ 15:18:16) 
Soruya cevap olmayacak ama bu denli örgütlenip taleplerini yerine getirtebilmeleri uzun bir süredir görmeye alışık olmadığımız bir örnek oldu.


  • 2027  (12.12.22 13:29:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.