[]

Aidata yapılan fahiş zam hk.

Merhaba,
yaşadığım apartmanda yönetim aidatı 800 TL den 2000 TL ye çıkarmaya karar verdi, bu artış ise gerçekten çok fazla geldi bana. bu konuda orada yaşayan ve ev sahibi birisi olarak itiraz edebilir miyim? zaten yönetim toplantısına 4 kişi felan katılıyor, toplamda 28 dairelik bir bina. aidat içerisine apartman görevlisinin giderleri ve ısınma dahil. ve genel apartman giderleri. (yönetici aidat vermediği için istediği gibi at koşturabiliyor)

ne yapmamı önerirsiniz?
teşekkürler.

 
itiraz tabii ki edebilirsin, niye edemeyesin? her ay toplam ne kadar apartman gideri oluyor bunun dökümünü isteyebilirsin yöneticiden.


  • knight of cydonia  (12.12.22 09:55:58) 
Apartman toplantısında bu konu tartışılmıştır. Toplantıya katılmadıysanız ve karar alındıysa geçmiş olsun. Ama daha tartışma durumunda ise, toplantıda tüm dökümleri ve bu değişimin gerekçesini isteyin bakın.

Bana da biraz fazla geldi bu tutar havuz ve güvenlik yoksa çok olmuş.
  • lcha  (12.12.22 09:56:03) 
toplantıya 4 kişi falan katılıyor olsa bile, vekalet verenler vs. olabilir, yeter sayıyı sağlamış olabilirler. bu durumda yapacak bir şey yok aslında, kat maliki olarak uymak gerekiyor. tabii mahkemeye falan her zaman götürebilirsiniz ama çok bir şey çıkacağını sanmıyorum.

şu aşamada, en mantıklısı, bütçenin ayrıntılı dokümünü yöneticiden istemek.
  • kojonotsuki  (12.12.22 13:43:10) 
Görevli maaşı ve asgari ücrete gelecek zam ile birlikte ısınmanın da içinde olması bana çok fahis bir oran olarak gelmedi. Gayet makul bence. Bu arada yanılmıyorsam aynı konu ile ikinci kez toplantı yapılıyorsa, çoğunluk aranmıyor.


  • allah yazdiysa bozsun  (12.12.22 14:25:36) 
En son zam ne zaman yapılmıştı? Mesela geçen yıl aralıktan beri hiç zam yapılmadıysa istenen rakam normal geldi bana. Sonuçta bu para 2022 aralık'tan itibaren bir sonraki zamma kadar ödeyeceğiniz para, yani aidat görevlisinin giderleri, yaklaşık asgari zammı, ısınmaya gelebilecek bazı zamlar vs eklenmiş gibi görünüyor ve bence mantıklı.

Bu konuda bilgilenmek isterseniz bir sonrakine toplantılara katılmanızı tavsiye ederim, orada tüm detayları katılımcılara sunmak zorundalar. Vekalet ile oy çokluğu sağlandıysa zaten katılımcı olmasına da gerek yok bildiğim kadarıyla.
  • roket adam  (12.12.22 15:05:23) 
ısıtma nasl merkezi mi?
güvenlik var mı?
bunlar yoksa çok fazla . güvenlik dahil 900 bende.
  • jamswety  (12.12.22 15:11:40) 
Isıtma merkezi, güvenlik yok.


  • deepest  (12.12.22 16:55:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.