[]

Nefes almak yaşamak mıdır

Bu aralar düşünüyorum maalesef sadece nefes aldığımı düşünüyorum. Hiçbir işe yaramıyorum ne iş ne eş ne de evim var kendimi avare hissediyorum. Yaşamak nedir?




 
Yasamin esasinda bir anlami yoktur. Bunu 'yasamin bir anlami yok, her sey anlamsiz' gibi negatif bir yerden de kucaklayabilirsiniz, 'yasamin tanimlanmis bir anlami yok, dolayisiyla ben diledigim anlami yaratabilirim' gibi guclendirici bir yerden de yorumlayabilirsiniz. Dolayisiyla, yasamin anlami kimi icin cocuk yapip, uremek, gelecege dna birakmak, kimi icin gezmek, kimi icin calismak, kimi icin x-y-z'dir. Siz ne isterseniz yasamin anlami o'dur. Ayrica yasaminizin anlami degisip, donusebilir, yukarda saydigim ya da sizin akliniza gelen anlamlarin bir ya da bir kacini da icerebilir, bunlar da zaman zaman degisebilir. Benim icin yasamin anlami farkindalikla kendimi gerceklestirmek, deneyimlemek ve yasamin benim araciligimla kendini gerceklestirmesine izin vermektir. Kendinizi dinleyiniz, meditasyon yapin, okuyun, gereken yollar kendiliginden acilacaktir. Yasama guvenin.


  • kassiopeia  (11.12.22 17:58:20) 
Yaptigin iste Sanat ya da bilim olacak. Sadece tuketen insan kendini de tuketiyor. Ureten insan yenileniyor. Isleyen demir isildar. Uret. Yemek yap insanlara yedir en basidinden. Kendini hep üretmeyle mesgul et.


  • halk  (11.12.22 18:49:18) 
ortak bir anlam yok aslında, her insan kendi anlamını yaratır. yaratamayan da bunalıma sürüklenir.


  • candide  (11.12.22 18:50:17) 
senin gibi çok insan var ama sende farkındalık olduğu için kaygı ve mutsuzluk hissediyorsun. türkiye'de anadolu illerinde bir köy evinde yaşayıp dünyadan haberi olmayan ve sefillik içinde yaşayan çok insan var. Bir bakıma senin bu hissetiklerin olumlu denilebilir.


  • seaman  (11.12.22 21:13:46) 
Tadını çıkar çünkü iş eş ev çocuk olunca da nefes almaya vaktin olmuyor. Sorunlar bitmiyor. Sürekli köle gibi şoför gibi hamal gibi temizlikçi gibi aşçı gibi özel hoca gibi çalıştırıyorlar. Hastalıklar kazalar harcamalar. Tek başına 2 kilo portakal alsan 1 hafta yersin. Benim her gün almam gerekiyor. Dün puding yaptım, bi kase yiyemedim.


  • baba553  (12.12.22 00:18:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.