[]

Bu laptopa uygun ram'i nasıl seçerim?

www.amazon.com.tr

görüldüğü üzere ram'i düşük. 2 tane 16 ddr5 alip takmak istesem nelere dikkat etmem gerekir?

bir de garanti bozulmadan nasil taktiririm?

simdiden tesekkurler süpermenler.

 
Size şu lazım: www.amazon.com

Garanti bozulmaması için şuradan size en yakın servisi bulacaksınız: support.hp.com

Daha sonra cihazınızı ve satın aldığınız RAM'leri güzelce paketleyip kendilerine göndereceksiniz. Onlar size bir IBAN yollayacak, küçük bir ücret ödeyeceksiniz, RAM'lerinizi takıp cihazınızı orijinal RAM'leri de yanında olacak şekilde geri yollayacaklar. Öncesinde arayıp işlem ücretini öğrenmeyi ve randevu almayı unutmayın.
  • zaman ilac degil insanlar unutkan  (11.12.22 03:04:31) 
hp müşteri hizmetlerine sor derim. ram yükseltme sırasında hata yapıp bir zarar vermediğin sürece garanti dışı kalmaması lazım. alt kapağı açmayı garantiyi iptal etme sebebi saymaları kadar saçma bi iş olamaz... atıyorum pc bozuldu anakartta bi arıza var, ben ssdyi söküp başka bi pcye takıp önemli bi veri varsa yedekleyip diskteki tüm verileri temizlemeden göndermem zaten garantiye. bu durum garantiyi bozacaksa zaten garanti diye bişey yok sayarım yine kafama göre rami yükseltirim. şuanki laptopta da alır almaz ssd takmıştım garantiye işim düşmedi bozup bozmayacağına bakmadım bile, dediğim gibi arıza durumunda zaten illaki açacağımdan açmak garantiyi bozuyorsa garanti hiç olmayacaktı. ha senin için önemliyse veya pc arızalanırsa kişisel verilerimin güvenliğini umursamam diyorsan önce sor.

ayrıca eğer kapağı açmak garantiyi bozuyorsa açılışta şifre soracak şekilde bitlocker'ı aktive ederek kullanmayı düşünebilirsin. ben laptopta kişisel hesaplarımı filan kullanmadığımdan hatta genel olarak laptopu pek aktif kullanmadığımdan gerek görmedim ama eğer garantisi olsa önemsesem ve diski çıkarma imkanım olmasa kesinlikle şifrelerdim. bir arıza durumunda yine yedek alamazsın ama enazından gönderirken kişisel verilerimi kurcalarlar mı diye içinde şüphe kalmaz.
  • konetsu  (11.12.22 05:28:24 ~ 07:00:48) 
ram yükseltme işlemi garantiyi bozmuyor kesin bilgi.

cihaz sizdeyse cpuid programını indirip mevcut ram'leri tam özelliklerini görüntüleyip sipariş verebilirsiniz daha garanti olur. bazen modeller aynı olup anakart sürümleri farklı oluyor kağıt üzerinde yazan özelliklere çok güvenmiyorum.
  • delidir yakalayin  (11.12.22 11:42:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.